Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Охлюви.....

  • 21 май 2007, 23:05 ч.
  • Преглеждания  1 760  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 58
След тези дъждове с приятеля ми събрахме една торбичка с ох;юви.Интересува ме как подготвяте охлювите за готвене и какви рецепти приготвяте с тях...  chef

Реклама
# 1
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Предваритилно сваряваш охлювите, като им сменяш водата поне веднъж. Аз правя супа от охлюви в нея слагам изчистените предварително охлюви /нали знаеш че не се яде целия охлюв/, ориз, сол, черен пипер, магданоз. Може да направиш и ориз с охлюви.

# 2
  • Мнения: 1 726
Предваритилно сваряваш охлювите, като им сменяш водата поне веднъж. Аз правя супа от охлюви в нея слагам изчистените предварително охлюви /нали знаеш че не се яде целия охлюв/, ориз, сол, черен пипер, магданоз. Може да направиш и ориз с охлюви.
Би ли дала рецептата за охлюви с ориз?

# 3
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Предваритилно сваряваш охлювите, като им сменяш водата поне веднъж. Аз правя супа от охлюви в нея слагам изчистените предварително охлюви /нали знаеш че не се яде целия охлюв/, ориз, сол, черен пипер, магданоз. Може да направиш и ориз с охлюви.
Би ли дала рецептата за охлюви с ориз?

Пак сварявам охлювите и ги изчиствам. Запържвам една глава лук и слагам на една чаша ориз четири чаши вода  или бульона в който са сварени охлювите, малко да поври в тенжерата. Слагам сол и черен пипер на вкус и исипвам сместа в тавичка, слагам и охлювите и мятам във фурната докато стане ориза. Може също да сложиш магданоз ако обичате.

И ориза и супичката може да се направи с охлювите с черупките /пак предварително сварени/, но трябва после да си ги чистите докато хапвате.

# 4
  • София
  • Мнения: 431
Майка ми ги правеше с масло . Сваряваше ги и след това ги запържва с масло.  Peace

# 5
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Любима рецепта вкъщи - охлюви с лапад и ориз.
Охлювите се сваряват и се вадят от черупките, като черното накрая се маха. В тенджерасе задушава връзка пресен лук с връзка лапад, прибавят се сол, пилешко бульонче, червен пипер, сминдух и много пресен джоджен. Слага се чаша ориз, прибавят се изчистените охлюви и се наливат 4 чаши вода. Вари се до готовност.

# 6
  • София
  • Мнения: 975
Аз ги правя печени на фурна с масло. Първо ги държа 24 часа в голяма тенджера с тежест отгоре / за да си прочистят червата/ после ги почиствам и сварявам. Почиствам с четка черуките и ги нареждам в тава , като във всяка слагам по малко масло, забъркано с пресован чесън, след това пъхам и охлювите в черупките, доливам вода /на око/ и запичам около 40мин. Преди поднасяне ръся с магданоз. Стават много вкусни

# 7
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 379
Най-много ги обичам с ориз, но не на фурна, а в тенджера, на котлона.  Слагам червен пипер и джоджен.
Също вкусни са и панирани. Почистените от черупките охлюви се топят в стандартна панировка и се пържат.

# 8
  • София
  • Мнения: 3 632
И аз с ориз ги правя - като пиле с ориз, но вместо пиле - охлюви.

# 9
  • Мнения: 740
Вчера правих панирани охлюви. Панировката се състои от две яйца, галета колкото поеме за средногъста кашица, сол и черен пипер. Така приготвени стават хрупкави отвън и мекички отвътре.

# 10
  • Мнения: 731
Винаги ми е било любопитно да опитам охлюви, но как да ги сваря, като са живи! Жал ми е! А не зная начин, по който да ги сваря неживи...

# 11
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Вкъщи ги обичаме панирани или с ориз. Flutter

# 12
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 522
С лапад и ориз. Обожавам ги  Crazy И панирани, стига да ти се играе да ги правиш.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт