Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 522
Тъй като сега е сезона на "бъзито" ви предлагам една интересна рецепта:  chef
 
Понички от бъзов цвят

Измиват се и се отцеждат 12-16 съцветия
Приготвя се рядко тестоот 250гр. пшеничено брашно, 250 мл. бяло вино и щипка сол. Оставя се да престои 30 мин. Разбиват се на "сняг" 2 белтъка с малко сол и се прибавят към тестото с леко разбъркване.
Съцветията (без дръжките) се потапят едно по едно в тази смес и се пържат в сгорещено олио.
Поръсват се с пудра захар (може да се добави и канела).
Сервират се топли.

"С тях може да изненадате и най- капризните си близки или изискани гости".
Жената която ми даде тази рецепта каза наистина , че е много вкусна,
Давам ви я, че докато се наканя да я направя (и да си кажа мнението и аз) - ще вземе да прецъфти, а пък е интересна.
 newsm10
Цитирай

София

Мнения: 747
Ха, виж ти! Аз все се каня да пусна една подобна нетрационна рецепта- за паниран бъз. Laughing Всеки, на когото съм казвала за това, ме е гледал страшно учудено. Рецептата знам от бабата на моя мъж; той твърди, че е нейна идеята.
Та рецептата говори сама за себе си. Берете от възможно по-чисто място; не накисвате цветовете, че бързо си пускат аромата, само топвате във вода, за да ги изплакнете. Панирате, както си знаете. Част от дръжките сте оставили, за да можете да обърнете в тигана.
Добър апетит Very Happy
Цитирай


Мнения: 522
Благодаря Прасчо   bouquet
Тази рецепта  я е взела от Немско списание (Тя е професор и я е описала в книгата си - много лъчезарен човек).

Каза , че имало варианти с бира или прясно мляко вместо бяло вино.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.