Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 май 2007, 15:22 ч.
  • Преглеждания  2 326  Мнения  35  Онлайн  1
Отговори
  • Sf
  • Мнения: 3 034
Понеже Моника ходи на ясла и там й давали крем карамел, застроена с яйца супа и други кремчета, приготвяни с цели яйца би следвало да е захранена и с белтък. Не е ли рано на годинка да яде белтък? Може ли да развие някоя алергия?

Реклама
# 1
  • Мнения: 348
Няма страшно, не се безпокой. Нали тези храни са преминали топлинна обработка. Пък и не е кой знае какво количеството...

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 9 334
От отговор на педиатър си спомням че това е ненужна храна за бебе,но не би трябвало да има проблем.Просто на нейно място може да яде нещо по-полезно.

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Разбира се, че не е проблем. Децата на годинка ядат почти всичко, с някои явни изключения. Освен това белтъкът е в пъти, ама много пъти по-полезен от жълтъка, така че място за притеснения не виждам  Hug
Белтъкът на яйцето не знам да е алерген, по-трудно смилаем е.

# 4
  • София
  • Мнения: 8 526
Разбира се, че не е проблем. Децата на годинка ядат почти всичко, с някои явни изключения. Освен това белтъкът е в пъти, ама много пъти по-полезен от жълтъка, така че място за притеснения не виждам  Hug
Белтъкът на яйцето не знам да е алерген, по-трудно смилаем е.

Напротив, Блонди, точно белтъка е алерген.
Ето тук можете да прочетете повече за яйцата http://www.wholesomebabyfood.com/eggs.htm
Принципно на 1 година може да се даде белтък ако нямате семейна обремененост с алергии

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Добре, де, белтъкът в яйцата с какво е по-различен от белтъкът в прясното и киселото мляко?  Thinking Все са животински  newsm78

# 6
  • София
  • Мнения: 8 526
Добре, де, белтъкът в яйцата с какво е по-различен от белтъкът в прясното и киселото мляко?  Thinking Все са животински  newsm78

Ще потърся информация за състава на белтъка, но съм сигурна, че яйчения белтък е доста по-различен от млечния такъв. Най-малкото следвайки логиката, че от пиле мляко няма Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 8 526
Ето, намерих:
Това е за белтъка:
The main constituent of egg white is water at 83%. Ovalbumin is the main protein constituent and is structurally a serpin (a class of proteins), although it does not have a known function in inhibiting other proteins.

There are approximately 40 different proteins in albumen.[1] The major proteins found in egg white (> 1% of the total protein content) are listed below:

Ovalbumin 54%
Conalbumin 13%
Ovomucoid 11%
Lysozyme 3.5%
Globulins (G2, G3) 8.0% (?)
Ovomucin 1.5%
Other protein components include, flavoprotein (.8%), ovoglycoprotein (.5%), ovomacroglobulin (.5%), ovoinhibitor (.1%) and avidin (.05%).


А това за млякото:
         grams/ litre      % of total protein
_______________________________________________________________________________
Total Protein         33         100
Total Caseins         26         79.5
   alpha s1      10         30.6
   alpha s2      2.6         8.0
   beta         9.3         28.4
   kappa         3.3         10.1
Total Whey Proteins        6.3         19.3
   alpha lactalbumin   1.2         3.7
   beta lactoglobulin   3.2         9.8
   BSA         0.4         1.2
   Immunoglobulins        0.7         2.1
   Proteose peptone   0.8         2.4
_____________________________________________________________

Може би някой, който поназнайва химия и биология трябва да си даде мнението, аз съм боса и в двете области, но не виждам много общо между двете newsm78

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
И аз ще се  newsm78 и ще чакам. Мерси, Лейди  Heart Eyes

# 9
  • София
  • Мнения: 5 161
Добре, де, белтъкът в яйцата с какво е по-различен от белтъкът в прясното и киселото мляко?  Thinking Все са животински  newsm78

именно, и белтъкът от млякото е алерген. Simple Smile
във всички списъци на храни-силни алергени, млякото и айчният белтък са на челни места в класацията.

# 10
  • Мнения: 5 003
Раничко е, но по яслите е така-не те питат с какво си захранил.

# 11
  • Sf
  • Мнения: 3 034
А аз съм давала и прясно мляко /купешко, в кутия/ и кисело мляко, а с тоя белтък в яслата... Confused

# 12
Нашия педиатър след 1 година ни каза,че може да яде и белтъка от варено яйце,но по половинка.Така че май не е проблем стига да няма алергии Peace

# 13
  • Sf
  • Мнения: 3 034
Ми никой от нашето семейство няма алергии, нито ние, нито нашите родители. Ама там в яслата наистина е така - дават каквото си поискат. Предупредила съм ги мед да не й дават. За нещо друго трябва ли да предупредя?  newsm78

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Да, де, то много неща са алерген, но повечето неща са ок след годинка  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт