Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 май 2007, 10:31 ч.

Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

 • 19 400
 • 632
 •   1
Отговори
# 1
 • Монтана
 • Мнения: 352
Ellyper-Благодаря че пусна нова тема от мое име  bouquet
Относно греха дето питахте-аз съм за него,но за онзи сладкия,моментния,стига да не се прекалява с него.Родени сме зада умрем-а без грях няма хора на тази земя

# 2
 • в един друг свят...
 • Мнения: 822
Макар и да ни се струва сладък в първия момент, греха е убийствен и рано или късно носи след себе си последствия!
Мен пък сега ме вълнува друго нещо - верската нетърпимост! Доста неща се случиха в съседна Турция, които ме карат да се притеснявам. А и на тези избори май много открито се говореше срещу "друговерците", не мислите ли?
Не ми харесва настройването на хората едни срещу други, пък макар и да са от различни религии!
 Peace

# 3
 • Мнения: 3 009
Ако можеше да сме без грехове, ако можеше да живеем без да грешим щяхме да си останем в рая. По важно е човек да има желание, да намери сили да се бори.


# 4
 • София
 • Мнения: 1 827
То за това сме грешни хората, защото греха е като красив пакет обвит с лъскава хартия, но като го отвориш отвътре .... смърт.
А що се отнася до верската нетърпимост...това си е политика на определени религиозни и политически кръгове.
За това преди обсъждахме "Последните времена", защото е писано, че така ще стане.
Християните нямат нетърпимост към другите хора, но имат нетърпимост към греха, неморалността и лъжите на другите религии...
Докато исляма например казва, че не може да си приятел с някого, ако той мрази твоя Бог. (сега не ме погвайте колко много мюсюлмани познавате, които са ви приятели, а се замислете те колко добре познават религията си). Това което говоря съм го чела по техните сайтове... В Иран беше издаден закон с който се задължаваха хората от другите религии да носят отличителни знаци, за да могат правоверните да решат дали да общуват с тях..(това беше от новините в дира, от преди около година).
Настройването на хората едни срещу други не харесва на никого, но за това ние християните имаме отговорноста, да сме "Солта на земята", с живота си да показваме Божията любов  на хората...Друг е въпроса атеистите и друговерците какво разбират под любов. Защото често срещам определението, "След като не одобряваш това което правя, значи не ме обичаш"...Но това не би трябвало да ни пречи да продължаваме са бъдем "светлината" с живота си разбира се.
Още когато в предишната тема се лееха обвинения, че не сме толерантни, искаше ми да попитам какво е определението за толерантност, според вярващите и според атеистите?

# 5
 • Мнения: 341
Това с противопоставянето на религиите е работа единствено на политиците.
Религиите и особено - вярващите - не се занимават с това, каквото и да пише в Светите им книги (освен, ако не са манипулирани точно от политиците).

Аз имам два въпроса към вярващите "по канон":

1. Защо, ако наистина Бог слуша, чува и реагира на молбите ни, точно на най-големите религиозни празници, на най-големите поклонения, на струпванията на най-много и най-силно вярващи, всяка година има нещастни случай с десетки или стотици убити именно заради това, че са отишли да се молят, покланят и засвидетелстват вярата си?

2. Тия дни пак аха да открият живот на Марс (намерили били чист силиций, който...бил почти доказателство за наличие на вода, което пък ще бъде почти доказателство за наличие на живот - в смисъл на съпоставим на човешкия, щото друг живот може да има всякакъв).
Та, ако утре-вдруги ден се докаже, че са живели хора и на Марс, как това се връзва с историята за сътворението в Библията. Там само за една Земя става дума (при сътворението, де)...

# 6
 • София
 • Мнения: 1 827
Това с противопоставянето на религиите е работа единствено на политиците.
Религиите и особено - вярващите - не се занимават с това, каквото и да пише в Светите им книги (освен, ако не са манипулирани точно от политиците).

Аз имам два въпроса към вярващите "по канон":

1. Защо, ако наистина Бог слуша, чува и реагира на молбите ни, точно на най-големите религиозни празници, на най-големите поклонения, на струпванията на най-много и най-силно вярващи, всяка година има нещастни случай с десетки или стотици убити именно заради това, че са отишли да се молят, покланят и засвидетелстват вярата си?

Какъв е критерия колко вярващи са хората които са отишли на поклонение?
Според мен истински вярващите хора са малко (но тава е мое мнение). Повечето хора са суеверни, ходят да целуват икони без дори да разбират какво Христос е направил за тях, ходят до Мека, защото така се прави и Аллах щял да им прости греховете...а ако ги питаш, защо обикалят оня черен камък не могат да ти кажат...
В Библията Бог неколкократно е казал "милост искам, а не жертви" (има се в предвид колените тогава животни, за опрощение на греховете). Много пъти казва, че "всеизгаренията им" (изгаряли са жертвите на олтара) са Му противни, защото Той гледа на сърцата на хората, не на традиционните им поклонения. За Бог е важен всекидневния ни живот и всекидневното състояние на сърцето ни.

А ако има живот на друга планета то те ще вярват в същия Бог, какъв е проблема.  Laughing

# 7
 • Мнения: 341

А ако има живот на друга планета то те ще вярват в същия Бог, какъв е проблема.

Историята в Библията не е за две и повече Земи.
И ако там нещата не са точни... останалото - какво ще е?

# 8
 • Мнения: 836
Холограма, не знам какво е да вярваш "по канон", убедена съм, че Словото е истина.
Това за силиция-предпоставка за наличие на вода, какъв е проблема да си е съществувала водата?
 А предпоставката за образуването на белтъци? А преди това- наличие на условия за това? Никой не може да потвърди.

# 9
 • на хълма
 • Мнения: 720
 запис.
/има разлика м/у грях и грешка/

# 10
 • Мнения: 341
... Това за силиция-предпоставка за наличие на вода...

Не, не казах "предпоставка". Може да е признак за съществуване на условия за живот като на Земята поради това, че може да е свързан с наличието на вода. А точно водата е основна среда и условие за живот като този на Земята.
Всъщност за това питам - ако открият следи от живот като земния, но на друга планета, това как се вписва с историята за сътворението от Библията.

ПП Като стана въпрос за силиций и вода едновременно - първата ми мисъл беше за водата на прах.
Това просто като любопитка. То не е точно от вчера де, ама е доста атрактивно да видиш цял буркан с бял прах (като брашно), пък то всъщност да е вода.
Засега само в козметиката има приложение, пък като си помисли човек - от 64-та го знаят. Пък не знаят какво да правят с него, освен да го показват като вид "вълшебство".
Аз затова откакто чух първата детска приказка в живота си, вярвам във вълшебства. И казвам, че всички приказки са верни.
Ти май не приемаше да се говори за Библията като главната приказка в детството на човечеството...

# 11
 • Мнения: 836
Холограма, много интересна тема си подхванала, ще пиша може би утре.
 Hug

# 12
 • в един друг свят...
 • Мнения: 822
Ами нека да докажат нещо и тогава да коментираме достоверността на Библията, какво ще кажете?
За сега има само недоказани предположения и това е! От край време на човек му се иска да е по-велик от Бог, но не се получава. Според мен каквото и да открият няма да е нещо ново, защото "няма нищо ново под слънцето", нали?   Wink

# 13
 • на хълма
 • Мнения: 720
! От край време на човек му се иска да е по-велик от Бог, но не се получава. Според мен каквото и да открият няма да е нещо ново, защото "няма нищо ново под слънцето", нали?   Wink

 smile3503това му е проблема на човечеството....

# 14
 • София
 • Мнения: 1 771
Здравейте  Heart Eyes.
Дълго време не съм се мяркала, а  сега чета ли чета това което сте писали и ми е безкрайно интересно, но докато не прочета всичко до тук няма да се откажа и тогава ще се включа отново  Simple Smile.
Весело и щастливо изкарване на почивните и празнични дни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт