Recetas de Espana РЕЦЕПТИ ОТ ИСПАНИЯ 2

  • 101 488
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 686


ПАРФЕ  от  2 ШОКОЛАДА


PARFAIT de dos CHOCOLATES


300 мл. сметана
100 гр. бял шоколад
75 гр. черен шоколад
150 мл. прясно мляко
100 гр. захар
3 жълтъка

Разбий жълтъците със захарта. Добави млякотото и свари на среден огън. Разтопи 2-та шоколада по отделно на водна баня, раздели крема на 2 части и добави белия шоколад към 1-та част, а черния към другата. Остави да се охлади за малко. Разбий сметаната и я раздели на 2. Всяка част я добави към съответния крем. Сложи в силиконова форма и 2 часа във фризера




# 46
  • Мнения: 1 818
 HugАни,много вкусно изглеждат кюфтенцата!Браво!
sylya,смили се ,моля те за фигурата ми,аз уж на диета,а като гледам тези сладки изкушения ...ooooh!

# 47
  • Мнения: 1 818
Пиле печено в торба  Pollo a la Bolsa







продукти
(най-важното торбички за печене,в Испания се продават и в Меркадона...там където е фолиото и торб.за сандвичи)
1 Пиле
3-4 картофа
1-2 моркова
1 лук
1 чушка
1 лимон
риган,сол,черен пипер

Подправяме месото на вкус с черен пипер ,риган и сол, слагаме в пилето лимон и го мятаме във торбичкатабез мазнина, слагаме и зеленчуците-една глава лук,чушката, моркова,нарязан на пръчици,картофите.Затвяряме торбичката и печем във фурна на 190? в продължение на  45 m.В последните 15 мин.развържете торбичката,за да се препече по-хубаво пиленцето...ако желаете


  източник : http://feeds.feedburner.com/lacocinadeauro/web

Последна редакция: сб, 02 юни 2007, 01:07 от gaby_s

# 48
  • Мнения: 3 098
Пиле печено в торба  Pollo a la Bolsa


Оооох,това пиле е невероятна вкусотия...
 eatТия торби4ки в България съм ги купувала от Била.

# 49
  • Мнения: 1 818
По същия начин могат да се направят и картофи...

Картофи в торба за печене  Patatas en Bolsa de Hornear







продукти

1 торба за печене
2 kг.картофи
сол
черен пипер
риган,кимион,къри,червен пипер по желание
чесън на прах
лук на прах
зехтин
1 кубче за бульон натрошено

Нарязваме картофите на кубчета и хубаво ги разбъркваме с подправките...по избор и по вкус,прибавяме кубчето натрошен бульон и мазнина...аз тук бих сложила краве масло.Разбъркваме всичко много добре с ръце.Слагаме картофите в торбата,запечатваме я и я набождаме отгоре на няколко места.Печем във фурна на 190? около  1 час

Последна редакция: сб, 02 юни 2007, 15:49 от gaby_s

# 50
  • Мнения: 1 818
   Сангриа




продукти
1 бутилка червено вино
2 лъжици мед
1/2 портокал,нарязан на парчета
1 лимон,нарязан
сока на един портокал и сока на един лимон
30 мл.коняк-по желание
250 мл.газирана вода
2 пръчици канела
много лед
В голяма кана наливаме виното ,газираната вода ,портокаловия и лимонов сок.Прибавяме нарязните плодове и канелата.Сервира се силно изстудено и с много лед.Можем да използваме различни плодове-ябълка,круша,киви,банани,праскови...и различни алкохолни напитки в комбинация с виното-водка,джин,ром.А вместо газирана вода-Fanta портокал или лимон,7 up





# 51
  • Spain
  • Мнения: 3 750
моми4ета - тези торби за пе4ене как то4но изглеждат - както са на снимката ? наелонови или са хатриени ? какво пише на тях?  непременно ще я пробваме рецептата !

# 52
  • Мнения: 1 818
Хулиганче,ЕТО ги торбичките за печене...



в Меркадона струват 1.50 евро и са 12 на брой,не са хартиени,oт целофан  са...ще ги намериш при фолиото.

  bouquet

Последна редакция: сб, 02 юни 2007, 21:29 от gaby_s

# 53
  • Мнения: 1 818
Пиле с ориз и шафран



Пилето с ориз по български стана по испански...с малко шафран   chef

Сварявам няколко пилешки бутчета в подсолена вода.Задушавам едн-две глави лук,морковче и гъбки.Идва ред на ориза-около 2 чаши,нарязани домати и шафран.Разбърквам всичко добре и разреждам с бульона от варенето на месото.Нареждам отгоре бутчетата и поръсвам с магданоз.Пека около 30 мин. във фурната

# 54
  • Пловдив
  • Мнения: 686
gaby s , а преди да ги сложиш бутчетата да ги печеш /тези с оцета/, сваряваш ли ги леко ? А посоляваш ли ги или само с оцет и небелен чесън ?

# 55
  • Мнения: 1 818
sylya,не не се варят предварително...Слагат се в тава,намазана с мазнина,осоляват се,можеш да им сложиш подправки на вкус -черен пипер,розмарин...Поливат се бутчетата с малко олио и около 1/2 чаша оцет.

# 56
  • Пловдив
  • Мнения: 686
          Тази манджа , която ви давам съм я яла у 1 приятелка испанка и много ми хареса. Яденето е каталунско по произход и е много вкусна комбинация макар, че изглежда странно. Проблемът е, че не знам дали тя я прави по начина, по който я намерих в интернет.  Ето и рецептата:

ПИЛЕ  със  СКАРИДИ


POLLO con langostinos/o gambas, cigalas/  Поьо кон лангостинос





1 пиле и 1/2                             1 с.л. червен пипер
16 скариди                               зехтин
3 големи глави кромид            магданоз, сол, пипер
1/2 кг. доматен сос                 1/4 л. рибен бульон
7 скилидки чесън                     1 ч.ч. сухо бяло вино
1 глава праз                             няколко капки бренди



1) Посоляват се скаридите и се пържат в горещ зехтин до порозовяване. Отделят се

2) Овкусяват се парчетата пилешко в пипер и сол и се пържат в същото олио. Отделят се.

3) Кромида нарязан на ситно + чесъна се запържват в същата мазнина. Когато леко позлатеят се слага червения пипер, разбърква се няколко секунди и се слага доматения сос.

4) Когато е готово отново се връща в съда пилешкото, бульона, чашата вино. Оставя се да поври на бавен огън за 45 мин.

5) След тези 45 мин. се добавят скаридите, фламбира се с капки коняк, оставя се да ври още 10 мин. и е готово.



Това е 1 от звездните ястия на Каталунската кухня, където е традиция да се смесват вкусовете: сладко-солено, риба-месо, солено-кисело.




Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 11:11 от sylya

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 686



ПИЛЕ  ала  МУРСИЯНА


POLLO  a la  MURCIANA





1 1/2 кг. пиле                         чере.пипер
200 гр. доматен сос               3 чушки
1 глава кромид                       2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън                   сол на вкус
1 дафинов лист


Загрей зехтин и изпържи пилешките мръвки добре от всички страни. Добави ситно нарязания кромид и нарязания чесън и пържи около 10 мин. Добави доматения сос, дафиновия лист, зърната чер.пипер и солта. Сложи капак и готви около 20 мин. Разбърквай от време на време. Малко преди сервиране нарежи чушките и ги сложи в манджата до омекване.




# 58
  • Пловдив
  • Мнения: 686

ПИЛЕШКИ  КРИЛЦА


ALITAS  de  POLLO   /Алитас де поьо/

12 пил.крилца - сурови
4 скилидки чесън
риган на вкус
1 лимон
сол и пипер
6 с.л. зехтин

Смесваме чесъна, ригъна, олиото, лимоновия сок, солта и пипера. Слагаме пилешките крилца в тази марината за 1 час. После пържим в тиган или печем.

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 12:40 от sylya

# 59
  • Пловдив
  • Мнения: 686


КРИЛЦА  с  ЧЕРВЕН ПИПЕР


ALITAS  con  PIMENTON


"Тези ги правя често, защото ни очароват и са много лесни"
крилца
1 ч.ч. бира
зехтин
червен пипер-сладък
сол

Слагаме крилцата за 10 мин./колкото повече стоят по-добре/ в бирата и солта. Пържим в олио. В чашка слагаме малко зехтин + 1ч.л. червен пипер-сладък, смесваш добре. Готовите крилца, още горещи топим в сместа от черв.пипер+зехтин.




Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 14:34 от sylya

Общи условия

Активация на акаунт