Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 376
Това ми е въпроса. Каква е технологията на печене , какво трябва да спазвам за да не я съсипя от първия път ,  върху какво се слага във фурната. Или всичко каквото се сетите .
Цитирай


Мнения: 6 142
Повечето силиконови форми издържат на Т до 220*С, което е напълно достатъчно за изпичането на какъвто и да е сладкиш или тестено произведение.

По правило, ако тестото ми съдържа мазнина (олио илимасло), не мажа самата форма. Ако обаче е по-сухо, съвсем леко намаслявам формата. Досега не съм имала случай да ми залепне нещо за силикона.

Понеже е много мека силиконовата форма, ти препоръчвам първо да я поставиш върху решетката на фурната и тогава да сипеш в нея тестото. После заедно с решетката я пъхни във хурната. Ако я вземеш в ръце, може да ти се огъне и да разсипеш нещо.

Като изпечеш каквото имаш, остави формата да поизстине за 5 минути и можеш да вадиш и печивото.
Цитирай


Мнения: 2 711
Е, добре ,че погледнах темичката, ще имам впредвид съветите ти  Hug.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 061
Последното, което четох за тях е,че се напръскват леко с вода, но не съм го пробвала, недоверчива съм. Laughing
Вижте каква форма си купих онзи ден, направо се влюбих в нея- 3D тиква
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=136028&photo=4
« Последна редакция: чт, 24 май 2007, 19:58 от Джемма »
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Нищо специално. Аз лично имам три различни, по веднъж позлвани. Не ми допадат за печене, не се запича с коричка отдолу, стои като варено. Правя си в тях торти и сладкиши, които се "правят" в хладилника, без печене.
Цитирай


Мнения: 6 142
Чудна работа, Русокоске  newsm78 При мен не се е получавал този д/ефект. Аз непрекъснато ползвам тортената форма - стават перфектни блатове в нея, както и силиконовите подложки за тавите. Сега съм мераклийка и на една къдрава форма за кексчета, ама имам точно три тефлонови такива форми, та не ми е спешно... Ако не бях оборудвана с метални форми всякакви, щях да карам изцяло на силикон.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А, те блатовете и не трябва да са препечени. Но на много неща е хубаво да има едно коричка отдолу. Де да знам и аз. Пекох и кексове в къдрава и продълговата, но пак, долу стои белдо такова, не е сурово, ама не си е коричка.  Thinking Може пък аз да бъркам някъде  Confused
Цитирай


Мнения: 6 142
Беличко е отдолу, права си. Но в листа с приоритетите ми стой на първо място да се вади лесно от формата, та затова предпочитам силикона. Мразя да изрязавам кръгчета от хартия за печене Crossing Arms .
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
В тефлоновите форми, особено леко намазнените, не излиза ли винаги лесно?
Цитирай


Мнения: 6 142
Зависи какво печеш. Ако е с много захар и малко мазнина, захарта карамелизира, залепва и става мазало. А последната торта - един американски бананов кейк, беше толкова лепкав, че залепна дори за силикона  Sick и после го сглобявах от парчетата. Общо взето, с тефлона рядко съм имала провали, но го отдавам на това, че имам доста опит и когато има риск, слагам пекарска хартия отдолу. Но ми е досадно и го правя с нежелание.
Цитирай

Sofia

Мнения: 376
Момичета много ви благодаря за съветите , ще пека мини кексчета и после ще покажа .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.