Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 181 отговора
Днес в едно старо списание прочетох рецептата за китайския сладко-кисел сос. Видя ми се доста лесен за изпълнение  Very Happy  Освен нея имаше и още няколко китайски рецепти. Ето ги:

Сладко- кисел сос


200 мл. винен оцет
200 г. захар
1 с.л. сол
100 г. кетчуп
обикновено нишесте

Излейте оцета в нагорещен тиган и прибавете захарта.Бъркайте интензивно докато захарта се разтвори в оцета.След това прибавете солта и кетчупа, без да спирате да бъркате.накрая добавете разтвореното нишесте.Бъркайте докато заври и махнете соса от огъня. Прибавете към всякакъв вид месо и панирани ястия.


Панирано сладко-кисело пиле

пилешко филе
2 яйца
обикновено нишесте
бяло вино
бял пипер
сол

Нарежете пилешкото на кубчета, прибавете сол, бял пипер и една супена лъжица бяло вино.Отделете белтъците на яйцата и ги разбъркайте.Потапяйте месото първо в белтъците, а после го овалвайте в нишестето.Пържи се до златисто и накрая се залива със сладко-киселия сос.

Ориз със зеленчуци

грах, царевица и моркови в съотношение 2:1:1
обикновен ориз
2 яйца
стар и пресен лук
бяло вино
сол
захар
бял пипер

Сварете добре измития ориз и  го оставете да изстине докато стане рехав.Разбъркайте яйцата в нагорещен тиган с мазнина.След минута прибавете зеленчуците и ситно нарязания стар лук.Бъркайте интензивно около минута-две и започнете да прибавяте ориза постепенно без да спирате да бъркате.Когато оризът се нагорещи овкусете със сол, щипка захар, 2 щипки бял пипер и 1 с.л. бяло вино.Поръсете със ситно нарязан пресен лук и сервирайте.

Пиле със зеленчуци

пилешко филе
1 яйце
гъби
чушки
соеви кълнове
моркови
лук
нишесте
соев сос
бяло вино
бял пипер
захар
сол

Нарежете месото и зеленчуците на ивички. В нагорещен тиган с 2-3 сл.л. олио запържете ситно нарязания лук.Прибавете месото и бъркайте докато месото придобие бял цвят.След това постепенно прибавяйте зеленчуците и разбърквайте постоянно.Едновременно с тях добавяйте сол, пипер, захар, 1 с.л. соев сос и бяло вино.Зеленчуците трябва да са полусурови.Тогава прибавете 1 к.ч. вода, разбъркайте и прибавете разтвореното нишесте.Когато нишестето започне да става гъсто, свалете ястието от огъня.

На снимките в списанието  ястията са точно като тези, които сме яли в китайския ресторант.
Цитирай


Благодаря, фенка съм на тази кухня!!! newsm51
Цитирай


ще  се пробва задължително  Peace . Наскоро правих пиле със зеленчуци , и ребра сладко кисел сос
Цитирай


Колко нишесте се слага при тези количества на останалите продукти за соса?
Цитирай


Колко нишесте се слага при тези количества на останалите продукти за соса?

Точно това и аз се чудех защо не го пише, но предполагам, че около 1 с.л.  Wink
Цитирай


Много обичам китайско, ма ме е гнус да им ям яденето. С удоволствие ще пробвам рецеприте, които си написала.
Цитирай


Сладко-киселия сос го правя от мед или сладко на което сме изяли плодовете, кетчуп и оцет,като слагам на око и опитвам на вкус. Много го харесваме за панирана риба.

За почитателите на сладко-киселия вкус ето и една супер лесна рецепта от мен ,която е много популярна в китайските ресторанти в Мадрид.

Сладко-кисело свинско

5-6 пържоли панирани в яйце и галета
1 консерва ананас на парченца
2-3 домата нарязани на кубчета
сол
олио

Ананаса и доматите се запържват за 10-ина минути ,като доливам от сока на ананаса за да не е много сухо. В съд с капак се редят пържоли и сос,пържоли и сос и т.н. докато свършат. Захлупват се и се оставят да престоят 2-3 4аса. Панировката поема от соса и става невероятно.Добър апетит!
Цитирай


Сладко-кисело свинско
........

Класика в жанра bouquet
Благодарско за рецептата, досега съм го яла само с пилешко, но ще пробвам и със свинско bouquet
Цитирай


Мерсаж момичета,обожавам китайска кухня,но нямах рецепти. SadДосега си упувах готови зеленчукови китайски,японски и хавайски миксове и си правех с тях китайско като добявях повечко соев сос и пилешко запържено месце.Ще пробвам и вашите рецепти Hug
Цитирай


Благодаря за хубавите рецепти.  bouquet И двамата с мъжа ми сме фенове на китайската кухня, но досега само си купувахме готова храна. Сега вече ще пробвам и аз да направя нещо.  Mr. Green
Цитирай


Това ще ми бъде от полза,благодаря bouquet
Цитирай


Страхотни рецепти ще се възползвам Peace
Цитирай


Благодаря за рецептите! В най-скоро време ще ги пробвам. Големи фенове на китайската кухня сме
Цитирай


Правих сладко-киселия сос.Спазих точно рецептата и стана на вид и вкус точно като техния, но следващия път ще си намаля количеството на оцета. Даже на половина ще го намаля - много ми миришеше на оцет.Не беше кисел, но миризмата беше много остра  Laughing
Цитирай


И аз го обожавам този сос - правя го с доматено пюре, не с кетчуп.
А оцета мирише много остро докато е  топъл соса  Peace
Цитирай


1-14 от 181 отговора