Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 102
Здравейте,
моля ви някой да ми каже за тази оризова каша колко трябва да е топла кърмата за да се направи? Няколко пъти прочетох цялата опаковка, но никъде не намерих да се споменава температура. Значи ли това, че се разтваря в мляко готово за пиене? И също така няма мерителна лъжичка аз изполвах една от адаптирано мляко на Хип приблизително 4,5гр. е и изчислих за количеството колко мляко да сложа, но стана много рядко, дали е нормално или трябва да го направя гъсто като каша?
Благодаря предварително!
Цитирай

София

Мнения: 4 969
Лъжички няма в никои каши.Правиш на око.Гъстотата е според предпо4итанията на беб4ето и твоята Peace.Конкретно за тази каша не мога да ти кажа.Аз съм давала само една каша на НЕстлв- ориз и рожкови.СЪщо съм я правила на око. Към водата/млякото, добавяш сухото вещество
Цитирай

Някъде във Вселената :)

Мнения: 328
За гъстотата на кашата може да се водиш по гъстотата на плодовите пюрета. Според мен не трябва да е много гъста.
Цитирай

София/Варна/Стокхолм

Мнения: 1 896
Ако я правиш с кърма, никога няма да стане гъста. Колкото повече стои, след като я забъркаш, по-чорбеста става. Защото кърмата съдържа ензим, който разгражда нещо там (май въглехидрат някой) в кашата. Но ти не се притеснявай, това са полезни екстри на кърмата.
Аз също захраних точно с тази каша и синът ми много я харесваше. В началото я давах супер рядка, постепенно почнах да я сгъстявам повече от съотношението на опаковката. Никога не е била супер гъста, но какво от това. След това включих и домашна каша от просо - нея я правех с вода и така вече го запознах с по-кашестата консистенция.
Тъй че да не ти пука - води се по детето, важното е да му харесват новите храни и да ви върви леко и приятно захранването.
Цитирай

Някъде във Вселената :)

Мнения: 328
Здравей Basilisk, а как правиш домашната каша от просо?
Цитирай

София/Варна/Стокхолм

Мнения: 1 896
Ами по рецептата, дадена в закованата тема с рецепти за каши.
Понеже беше за малко бебе, си смилах просото в кафемелачка, накисвах във вода от вечерта и за обяд лекичко сварявах. Но сигурно става и да свариш белено просто и да го пасираш.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 044
Защото кърмата съдържа ензим, който разгражда нещо там (май въглехидрат някой) в кашата.

Ааааааа, затова така и не успях да "сготвя" нещо по-различно от супа с кърма...
Цитирай

Някъде във Вселената :)

Мнения: 328
Ами по рецептата, дадена в закованата тема с рецепти за каши.
Понеже беше за малко бебе, си смилах просото в кафемелачка, накисвах във вода от вечерта и за обяд лекичко сварявах. Но сигурно става и да свариш белено просто и да го пасираш.

Мерси   bouquet!
Цитирай

Варна

Мнения: 241
Ами по рецептата, дадена в закованата тема с рецепти за каши.
Понеже беше за малко бебе, си смилах просото в кафемелачка, накисвах във вода от вечерта и за обяд лекичко сварявах. Но сигурно става и да свариш белено просто и да го пасираш.
Basilisk, а преди да смелиш просото измиваш ли и сушиш ли го?
Sorry,4е се отклонихме малко от темата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.