Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 109 отговора
Моля всички,които се чувстват с нарушени права,заради задължителността на ваксините у нас да подпишат настоящата петиция!
Това не е тема за или против ваксините а просто петиция,която Ви предлагам ако сте съгласни с написаното в нея да подпишете,уважавам правото на избор на всеки човек и това на тези,които са за ваксините,но смятам,че и тези,които са против също трябва да имат право на отказ от ваксиниране ако смятат,че не се нуждаят от него.
Гражданска петиция
срещу липсата на право на избор при ваксиниране


Дами и Господа,

Искам  в нашата държава да се спазват гражданските ни права дадени от Конституцията и по отношение правото на здравеопазване и изборът за него!
Смятам, че програмата за задължително ваксиниране ,на която са подложени всички подрастващи нарушава това право. Всеки човек би трябвало сам да може да избере за себе си и за детето си,за което отговаря пред закона до 18 годишната му възраст,дали да се ваксинира или не както е в страните от Европейския съюз.
Също смятам, че със задължителността при ваксинирането, за да посещава едно дете училище се нарушава правото му на образование. За да приемат детето Ви  в детска градина или в училище задължително се изисква то да е ваксинирано с всички ваксини от календара за имунизации. Ако то ги няма или не е освободено от тях не го допускат в детската градина, ясла и в училището.
Според мен няма проблем едно неваксинирано дете да посещава ясла,детска градина или училище, то по никакъв начин не би застрашавало ваксинираните деца нали за това са ваксинирани, за да имат имунитет и да не се заразяват.
Почти всички болести, срещу които се ваксинират децата, няма от къде да се прихванат, защото няма случаи на такива заболявания,а и да има те се лекуват, защото днес има ефикасни лекарства, а не както е било в миналото, когато тези болести са били разпространени и хигиената тогава е била на ниско ниво, а не както днес,когато имаме всякакви препарати за дезинфекция и почистване.
Имайки предвид немалкия брой на деца, получили увреждания вследствие на  задължителните ваксини, смятам,че е право на родителя да прецени необходимостта и риска дали да ваксинира или не детето си. Иначе излиза,че държавата ни задължава да подложим децата си на ваксини, които са причинители на различни увреждания и странични ефекти, а после дори и не признава и не подпомага деца, получили увреждане от тях.
Смятам, че умишлено се прикрива цифрата на увредените от ваксини, за да  не породи това дискусия и протести у гражданите и да не бъдат накърнени нечии икономически интереси. Моето дете получи страничен ефект от ДТК ваксина-разболя се от коклюш и дълго не можехме да го излекуваме. Това е малък проблем в сравнение с децата получили инвалидизация,  аутизъм, алергии,  нарушаване на функциите на мозъка и много други заболявания активирани от различни ваксини.Да не говорим, че от ваксиниране има и починали деца,  за едно такова дете разбрах наскоро било е на 34 дни и е ваксинирано срещу хепатит, след което се влошава и лекарите не успяват да го спасят и детето умира.
За сега не са доказани връзките на много заболявания, получени и в зряла възраст, които може да са започнали точно след ваксиниране, но с течение на времето са причинили различни болести ,но много случай като,че ли потвърждават точно това-има бум на алергиите,който няма естествено обяснение. Толкова алергични хора не е имало в миналото, когато ваксините не са били практика. Какво да кажем за двете близначета в Бургас, които след ваксине срещу полиомелит се разболяха точно от полио и получиха парализа? Списъкът със случаи е безкраен и хората са лишени от правото си на информираност за вредата нанесена от ваксините. Няма лекар, който когато прави ваксина на детето Ви да Ви предупреждава, че ваксината има страничини ефекти и би могла да увреди детето Ви - нарушено е правото Ви на информиран избор за това как да ползвате здравни услуги.
Препращам тази петиция до всички институции, които би трябвало да реагират и дадат правото на избор на всеки гражданин на България да избере дали да се ваксинира или не.
До  Министерство на Здравеопазването, Министерски съвет, Министерството на образованието и науката, Народното събрание, Президентството и Министерството на правосъдието.
Апелирам за премахване на наредбата за задължително ваксинарне, тъй като тя нарушава конституционното ни  право на избор при здравеопазване, нарушава правото на образование на децата и ползване на ясли и детски градини, намесва се в решенията на родителите за собствените им деца, за които те отговарят пред закона, а не Министерство на здравеопазването  или Здравната каса или която и да е институция.

http://www.bgpetition.com/lipsa-na-izbor-pri-vaksinirane/index.html[url]http://www.bgpetition.com/lipsa-na-izbor-pri-vaksinirane/index.html[/http://www.bgpetition.com/lipsa-na-izbor-pri-vaksinirane/index.html]


Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
 Peace Готово!!!
Цитирай


Мнения: 7 552
Текста Ви не е добър, защото смесвате петиционен по характер текст с много "въздушни" умозаключения, чрез които това, което искате да кажете, "олеква" още повече.
Стилистично също не е добре-употребявате доста неподходящ език:

Това:
"Почти всички болести, срещу които се ваксинират децата, няма от къде да се прихванат, защото няма случаи на такива заболявания,а и да има те се лекуват, защото днес има ефикасни лекарства, а не както е било в миналото, когато тези болести са били разпространени и хигиената тогава е била на ниско ниво, а не както днес,когато имаме всякакви препарати за дезинфекция и почистване."

Звучи много по-добре така:

"Заболяванията, профилактиращи се с ваксинации днес, е доста трудно да предизвикат епидемиологична ситуация поради изчерпване на актуалните случаи-заболявания в общата популация. От друга страна, драстично подобрените санитарно-хигиенни условия, в които децата се отглеждат днес, съчетано с наличието на съвременни средства за лечение, минимизират  потенциалната опасност от тези заболявания."

Иначе не се наемам да подкрепя верността на твърденията Ви, но нека това е друг въпрос.
Цитирай
Текста не може вече да се променя даден е и според правилата не може да се променя когато е въведен веднъж.Дори и да не перфектно издържан смятам,че става ясно за какво е петицията,а и управляващите не са чак толкова образовани,че да се захванат за езиковите несъвършенства това е дори над тяхното ниво.
Цитирай
Писах текста на примависта и забравих да го прегледам и редактирам.Но и така не е трудно да се разбере целта на петицията.
Цитирай
Подкрепям изцяло идеята,но не така самодейно,моля Ви:))Изгладете този текст,да звучи по-малко емоционално и по-компетентно и информирано,тогава се подписвам отдолу.
Цитирай


Мнения: 12 795
Ще подкрепя петицията, разбира се, но Бърди е прав, че текстът не е добър, има нужда от редакция. Всъщност в момента линкът не се отваря, по-късно ще проверя пак.
Цитирай
Подкрепям изцяло идеята,но не така самодейно,моля Ви:))Изгладете този текст,да звучи по-малко емоционално и по-компетентно и информирано,тогава се подписвам отдолу.
[/
quote]
Аз пиша петиция за първи път и ако сте прочели постинга ми по-рано ,не съм я редактирала и няма възможност за промяна,не мисля,че е чак толкова емоционална,но това защо пък да е минус,да не сме книжни плъхове и да не проявяваме емоциите си дори когато протестираме ли?За компетентност е ясно,че не съм лекар и не се движа в тези среди,за да дам точна статистика и правилна формулировка ,на казаното от мен както би го направил един лекар.Вместо да ме критикувате постоянно да бяхте спретнали Вие една петиция,а не да чакате лаик като мен да се заеме?Не мисля,че има полза да ме критикувате,нали искаме едно исъщо нещо-законно да можем да отказваме ваксиниране за децата си и правото им на образование да не бъде нарушено от това.
За да бъде чуто това искане е необходимо да има доста добра подплатеност от подписи иначе вие и да си критикувате и да отказвате да подпишете петицията в този вид само намалявате шансовете за успеха й .
Цитирай

София

Мнения: 3 149
Трябваше да накарате медицинско лице да я напише.
Цитирай
Защо смятате,че трябва да е писана от мед. лице?Тук става дума за гражданска позиция срещу нарушени права,не мисля,че медицинския език  е необходим.
Моля модераторите да заковат темата,за да може повече хора да  я прочетат и да дадат гласа си!Благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 1 547
Текстът не става за нищо.
Инициативата е добра, но твърдението на авторката "управляващите не са толкова образовани" е абсурдно и несериозно. Такъв текст се пише с кратки и ясни изречения с цел да бъде разбран от максимален брой хора, които да се съгласят и да се подпишат под него.
Аз не разбирам текста и дори да съм съгласна със задължителното ваксиниране, не би могла да го подпиша.
Цитирай

някъде там..

Мнения: 927
Разписах се и не ме интересува какви думи точно са използвани за написването на петицията - важното е какво изразява тя. Така или иначе както и да е написана се съмнявам да има ефект  Confused.
Цитирай

София

Мнения: 3 149
Защо смятате,че трябва да е писана от мед. лице?Тук става дума за гражданска позиция срещу нарушени права,не мисля,че медицинския език  е необходим.
Моля модераторите да заковат темата,за да може повече хора да  я прочетат и да дадат гласа си!Благодаря!

Защото гражданите ще го подпишат, освен това лекарите също са със статуса на граждани, а и ще има далеч по-голяма тежест, ако е написано от професионалест в областта. Ако става дума, сериознате петиции се пишат от юристи.
Цитирай

София

Мнения: 349
подписвам!!!
ако се направи и друга петиция на тази тема, пак ще подпиша, засега не съм разбрала някой да прави нещо по въпроса за информираното слагане на ваксини...

живи и здрави!
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 739
И аз подписах, но бих се радвала и да подпиша още една с по-добър текст.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 109 отговора