Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Имам картофи ,имам и пиле ,но незнам как да си направя яхния ooooh!Чакам вашите идеи Party
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Аз я правя така:
Сварявам пилешкото (бутчета, обикновено) със сол, като запазвам бульона след това.
Обезкостявам месото и го накъсвам на парчета.
В тенджера запържвам лук, добавям нарязаните (и обелени, разбира се) картофи, червен пипер и запържвам още малко, като от време на време разбърквам. След това добавям месото, нарязана пиперка доливам от бульона малко и оставям да къкри. Подпавки по желание - чер. пипер, чубрица, може малко чесън. Домати, също по желание, аз слагам много рядко на такава маджа.
Това е, вари се до готовност. При поднасянето може да поръсиш с пресен магданоз или копър.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Благодаря ти няма да остана гладна,за малко се притесних ,че никой няма да ми каже Hug  bouquet
Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
запържваш в олои ситно нарязани лук и 4есън , може и 4ервена 4ушка и морков(и ги задушавам - слагам капака ) . добавяш месото . аз не варя пилето а го слагам да се задуши заедно с останалите продукти . разбира се пилето предварително го нарязва6 на каквито си иска6 пар4ета .задължително като сложи6 пилето разбърква6 с лъжицата да не прегорят лука и останалите неща . намалявам котлона и слагам  пак капака  и така го оставям към 5 минути - като отвреме навреме разбърквам . добавям 4ервен пипер ,сол и 4ерен пипер .  през това време си нарязвам картофите . след малко ги добавям и тях (без да слагам все още вода  ) и разбърквам - пак оставям под капака за към 5 минути .котлона да не е увели4ен докраи . после наливам колкото ми сърце ще вода и готово . допълнително могат да се добавят подправики за пиле , 4убрица и т.н.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
 ХулигАнче ме подсети, че пропуснах да спомена морков.
 Мисля, че нейният вариант ще е по-вкусен Peace.
Цитирай

София

Мнения: 571
в добавка към това което са ти написали моми4етата ще кажа 4е аз накрая добавям 1-2лъж.брашно разтворено във вода и оставям още 10мин.да поври така соса е по гъсти4ък а ние така го оби4аме Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 502
Не знам как готвите със сурово месо.Ами то пуска кръв и после става на съсиреци.Мисля ,че редно първо да се свари, да се отпени и после се прибавя където и да е. Не е нужно брашно, картофите пускат достатъчно нишесте и се сгъстява.
Даже сега готвя картофена яхния.Първо сварих месото,отпених и после обезкостих заради децата.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Благодаря ви момичета Hugаз вече сготвих яхнияята ,но не съм я опитвала,но поне мирише и изглежда добре Hug
За следващя път ,ще се възползвам от останалите съвети Hug
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Не знам как готвите със сурово месо.Ами то пуска кръв и после става на съсиреци.Мисля ,че редно първо да се свари, да се отпени и после се прибавя където и да е. Не е нужно брашно, картофите пускат достатъчно нишесте и се сгъстява.
Даже сега готвя картофена яхния.Първо сварих месото,отпених и после обезкостих заради децата.

Ти като правиш печено пиле пак ли го сваряваш предварително?
Цитирай

Варна

Мнения: 502
Пилето го пека на грил и каквото има да изтича се събира в тавичката.
Цитирай

София

Мнения: 571
........Не е нужно брашно,.....
въпрос на вкус все пак
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 645
Никога не варя предварително пилето. Слагам го да се задуши и после прибавям останалите зеленчуци. Никога не ми е пускало кръв или съсиреци. Винаги така готвя и няма проблеми. Мисля, че всичко е въпрос до навик - майка ми пък го вари и обезкостява. Но понеже мъжо обича да глозга кокалчета, аз не обезкостявам.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Не знам как готвите със сурово месо.Ами то пуска кръв и после става на съсиреци.Мисля ,че редно първо да се свари, да се отпени и после се прибавя където и да е. Не е нужно брашно, картофите пускат достатъчно нишесте и се сгъстява.
Даже сега готвя картофена яхния.Първо сварих месото,отпених и после обезкостих заради децата.
И аз го готвя така!  Peace
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
Никога не варя предварително пилето.

успява ли тогава да се свари добре  newsm78 аз винаги съм си мислела, че трябва непременно да се свари предварително!
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз я правя по същия начин както Хулиганче.Слагам и брашно за сгъстяване.Баба ми я правеше така, еххх, вкусотия става Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора