Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 май 2007, 19:09 ч.

Арабска кухня-изпитани рецепти

  • 200 023
  • 726
  •   2
Отговори
# 105
  • Варна
  • Мнения: 13 518
за велин се сещам, не знаех, 4е е бил там, но се у4удвам, ако е било заради работата!
Като дете беше живял там , ученик...и след това дойде при нас.

# 106
  • Варна
  • Мнения: 13 518
отивам да гледам какво е табуле, тука не е познато такова наименование, да го търся по картинка!питах свекъра няма при нас, наистина щеш€ да ми направи впе4атление!" отивам" в алжир да питам познатите ми!и да видя сайтовете!
е хубава работа..... как и казвате на тази салата с магданоз и кускус?

# 107
  • В царството на троловете , елфите и викингите :')
  • Мнения: 3 353
Монда...не съм чела цялата тема..ама доколкото разбирам ..арабския кус-кус няма нищо общо с българския който е голям колкото леща... Rolling Eyes Тук при нас е много ситен и е  леко жълтеникав на цвят...такъв ли трявба да бъде  newsm78

Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 23:32 от roza66

# 108
  • по пътеката
  • Мнения: 3 104
да, намерих за вси4ки магребски страни, но си обяснявам  рецептата с внос от ливан, да е пренесена,а не е оригинал,поне доколкото наблюдавах коментарите, но  може да греша!май си зависи от булгура и кускуса! малко ми е трудно да повярвям нашият сух булгур да се надуе от доматите и зехтина, но ще  пробвам , ако не- ще го варя,аз си оби4ам и двете изделия!специално, в тези райони в които съм била не са ни предлагали табуле, само традиционните тунизийски!айде на пробите ,народе!  chef bowuu

# 109
  • Варна
  • Мнения: 13 518
Монда...не съм чела цялата тема..ама доколкото разбирам ..арабския кус-кус н1ма нищо общо с българския който е голям колкото леща... Rolling Eyes Тук при нас е много ситен и е  леко жълтеникав на цвят...такъв ли трявба да бъде  newsm78
Да. Вашето е кускус, а нашето в България не е.

марси...този булгур, който е за таббуле, не е като този за къббе например. По- ситен е .
Набъбва не само от доматите, а  от лимоновия сок първо.

# 110
  • Sofia
  • Мнения: 1 358
Той булгура за табулето не се ли кисне първо във вода и оттам набъбва  newsm78.

Вчера гледах в един супермаркет, някакви кутии, полуфабрикат, на кутийката пишеше табуле, а приличаше много на кускус, сега навързвам че може да е този вариант за който говорите, ще загледам по-внимателно, ако мина пак оттам.

# 111
  • Мнения: 589
Не знаех разликата между булгур и кус-кус, мерси, мерси   Grinning

Много е хубаво това табуле, много витаминозно .. аз освен мента и пресен джоджън слагам, въпреки че и той си е вид мента

# 112
  • Мнения: 589
Той булгура за табулето не се ли кисне първо във вода и оттам набъбва  newsm78.

Вчера гледах в един супермаркет, някакви кутии, полуфабрикат, на кутийката пишеше табуле, а приличаше много на кускус, сега навързвам че може да е този вариант за който говорите, ще загледам по-внимателно, ако мина пак оттам.

Аз го накисвам, но както се видя не съм голям специалист по булгура  Mr. Green ..
Моя приятелка го вари .. да кажат по-опитните   chef как го приготвят

# 113
  • по пътеката
  • Мнения: 3 104
при нас ще се вари, не съм видяла някаква разли4на марка от булгура, сух е, вари се  поне 30 мин, едва ли с едно накисване, ще стане по зъбите, но салатата ще се пробва! кое е странното и ми говори за внос, моите хора оби4ат да си я приспособяват, зна4и за алжирците намерих варианти с прибавка на маслини, едните с краставица ,другите без! можело и с други зелен4уци!при нас го намирам  с пипер, 2 броя!а тука става интересно и стафиди, магданоз, освен мента! та ще се импровизира!доколко едното е по леко като калориен багаж , имате ли идея?
май  в мароко най се е запазила в оригинал!

# 114
  • Мнения: 12
 Здравейте.Аз булгура го варя докато се започне малко да се пука.После го оставям да се накисне във водата за да набъбне.И тогава приготвям табуле но без мента, а само смагданоз и джоджен. newsm10

# 115
  • Варна
  • Мнения: 13 518
Аз само го накисвам. В лимонов сок, разреден с вода. Сварен не съм виждала да се прави . Този ситният, който е за таббуле набъбва за  половин час.
веселинка: ти какъв булгур вариш?

# 116
  • През девет морета в десето
  • Мнения: 1 909
А табел било кориандър newsm26
къзбара е кориандър, това табел го чувам за първи път. Да не би в Магхреба да му викат така?
В ориенталския магазин питах продавачката за този табел и всички наоколо бяха единодушни, че е кориандър. После погледнах в интернет и установих, че е подправка, на основата на какориандър, в която обаче има и други неща, като ким, чесън и червен пипер.

Сега да ви разкажа за моя експеримент с млухията.   chef Макар да не изплува накрая олио на повърхността, мисля, че беше достатъчно сготвена (готвих я от вечерта, после продължих сутринта и се вари общо сигурно поне 6-7 часа). Вкуса и аромата са наистина....незабравими! На нас ни хареса, макар на вид да е доста подозрителна Laughing Чудех се на какво ми напомня този аромат и  се сетих, че най-много ми прилича на миризмата на...къна Rolling Eyes и може би малко на лапад.

Растението наистина е от семейството на ютата, но също и от семейството на хибискуса и памука!!

Не знам дали ще опитам да правя пак скоро, тъй като е доста дълго готвенето, но може би ще потърся да видя дали я правят в някой тунизийски ресторант тук, да видя дали точно такъв е трябвало да е резултата. Във всеки случай, аромата й още ме преследва Mr. Green 

# 117
  • по пътеката
  • Мнения: 3 104
4умби, наистина  си пробвала, евала за смелостта, не всеки се наема с това ястие  bouquet  chef bowuu но, ако намериш ресторант  дето я приготвят по нашия на4ин си поръ4ай, тъкмо да се абонираш за нататък! Peace тука си има специализирани за готвени яденета и ергените или женените, дето жените им отсъстват дълго си вземат за в къщи, казват, 4е си е  супер  по домашному! bowuu
 при нас има табел и табелкеруия, което е по-обагатено, да има в последното и 4есън и каркума и ким и кимион, абе  доста хубав аромат и обогатен е!

# 118
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
4умби сега ще ти пусна сирийския вариянт по лесен е
взимат се изсушени листа от млюхия-цели а не стрити,накисват се топла вода за не пове4е от 10 мин
през това време се запържва каймата или месото с много 4есън,когато са по4ти готови изцедената млюхия се слага при в тенджерата при тях добавя  се малко вода за да могат да се задушат,когато водата заври се добавя дом.пюре или кет4уп по избор намля се газта на най слабо исе задушава когато ве4е е по4ти готово се добавя малко лим.киселина,сол и 4ерен пипер,из4аква се да се изпари цялата вода и е готово

# 119
  • Варна
  • Мнения: 13 518
Аз никога не съм я готвила толкова часове?! Shocked
също така като dtti я задушавам и след това - в тенджерата под налягане за около час.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт