Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 май 2007, 15:18 ч.
  • Преглеждания  808  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 267
Здравейте, момичета! Искам да питам за изварата . До момента съм давала извара само в готовите пюрета. Бих ли могла да правя и у дома пюрета с извара и плодове например за следобедна закуска? Казват,че изварата трябва да е обезсолена и обезмаслена , а от къде мога да си купя такава или аз трябва да я обработя някак?Виждам в супермаркетите продават извара, тя става ли изобщо за бебета?

Реклама
# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 926
Всъщност можеш и сама да си направиш извара  Grinning за най-сигурно като качество. Взимаш мляко и кипваш - и го пресичаш с малко лимонтузу (лимонтузО? лимонтОзО? брех!) или лимонов сок.
Тъй пресеченото мляко прецеждаш през по-едра цедка - изварата ще остане в цедката, а цвикът можеш да изпиеш ти.
Няма нужда да е обезмаслена изварата, за обезсоленото си е така - с домашно производство се постига.
Точни количества не указвам - сама ще прецениш, можеш със 150-300 мл мляко да пробваш за начало.

# 2
  • варненка от София
  • Мнения: 4 656
А ако не ти се прави извара в домашни условия, което не е никак сложно, можеш да купиш беззсолна такава, но тя трябва да е кашкавалена. Попитай в магазина, аз купувам от Пикадили насипна кашкавалена извара.

# 3
  • София
  • Мнения: 564
...но тя трябва да е кашкавалена...
Защо трябва да е кашкавалена?  newsm78
Аз си мислех, че по-добре да еот суроватка... ама знам ли!!

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 1 691
Насипната извара обикновено е безсолна и нискомаслена, така че става.
Иначе в домашни условия можеш да си я направиш от прясно мляко по рецептата на Мис Бу, като пресечеш млякото с малко лимонтузу или 1-2 лъжици кисело мляко. От 1 л мляко се получава средно около 1 чаша извара или малко повече.

и го пресичаш с малко лимонтузу (лимонтузО? лимонтОзО? брех!) или лимонов сок.
Бу, лимонтузу е Simple Smile идва от турски: лимон + туз ('сол') + у (окончание за нещо си), демек "лимонова сол" Grinning

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 267
Много благодаря, светнахте ме по въпроса... Но наистина , ако не ми се прави у дома, тази кашкавалената добре ли ще бъде  newsm78

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 926
и го пресичаш с малко лимонтузу (лимонтузО? лимонтОзО? брех!) или лимонов сок.
Бу, лимонтузу е Simple Smile идва от турски: лимон + туз ('сол') + у (окончание за нещо си), демек "лимонова сол" Grinning
Мерси Grinning Пиша много правилно по инерция, но само докато се замисля за правописа на някоя дума. Почна ли да мисля как трябва да се напише - изпарява ми се всякаква увереност и се чувствам като имбецил малограмотен Mr. Green

Много благодаря, светнахте ме по въпроса... Но наистина , ако не ми се прави у дома, тази кашкавалената добре ли ще бъде  newsm78
Стига да не е солена Simple Smile Но и по принцип купешката извара е обезмаслена - малките нямат нужда от нискомаслена диета като големите.

# 7
  • Австрия, Линц
  • Мнения: 277
Точно за маслеността исках да попитам. Не е ли по-добре да не е нискомасленна? Тук намерих в магазина 2 вида извара - 0,1% и 3% масленост и купих 3%. Още не съм дала, но смятах утре да опитам. Обаче не е кашкавалена Sick

# 8
  • варненка от София
  • Мнения: 4 656
Кашкавалената извара е безсолна, за това е по-добре да е такава.

# 9
  • USA & Germany
  • Мнения: 133
Ама нали млечни продукти не се дават преди 1 г...Обърках се вече! newsm78

# 10
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 926
Ама нали млечни продукти не се дават преди 1 г...Обърках се вече! newsm78
Прясно краве мляко не се дава преди годинката Grinning

# 11
  • където си поискам ...
  • Мнения: 532
Аз знам, че точно изварата е много концентриран белтък на кравето мляко - ПРАВИЛНО ЛИ ЗНАМ?!?!?

Едно детенце направи толкова силна алергична реакция от извара, че не ми се говори.

Но при условие, че сте яли извара в пюре вече без проблем  newsm78

Все пак ... по малко и мнооого внимателно.

И защо започвате с извара, а не със сирене???!!!??  newsm78

# 12
  • Айтос
  • Мнения: 4 244
Снежи и аз имам такъв спомен (от изчетеното от преди 2г, въх!), че от млечните изварата се предлага наравно с прясното мляко, или един вид сред последните млечни, понеже е твърде наситена с непресечен краве белтък. Добре е да се започне със сирене, после кисело мляко и накрая прясно и извара. Защо пюретата са верно с извара?
Ако бъркам някой да ни светне  Rolling Eyes

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт