Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 790
Моля Ви за помощ Praynig момичета
Синът ми има скоро Рожден ден, и се чудя какви хапки и разни такива неща да приготвя. Ходихме скоро на РД на едно момиченце и там имаше едни топки, сякаш бяха направени от сирене и още нещо и оваляни в копър. Много вкусни бяха, питах домакинята за рецептата, но и тя не я знае Rolling Eyes Купени са от ресторанта на хотела в който работи. Ако се сещате за какво иде дума моля да ми напишете. Както ще Ви бъда благодарна за идейки за вкусотийки кото вие сте приготвяли за рождените дни на малките съкровища.
Предварително Ви благодаря. Hug Hug Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 785
Съвсем скоро беше Рд на сина ми и правих доста хапки,които станаха много ефектни.Рецептите са от форума и от разни други Готварски сайтове;

ПЪЛНЕНИ ФРАНЗЕЛИ

Франзелите се разрязва на 2 части и се издълбават от вътре (все пак да не остане само кората). После хубаво се натъпкват със следните плънки:

1-ВИ ВИД
100 гр. масло, 1 връзка магданоз, 200 гр нарязана на ситно шунка, 1-2 ч.л горчица и 1/2 от трохите на съответната франзела

2-РИ ВИД
100 гр масло, към 300 - 400 гр обезкостени и нарязани на ситно маслини, 2 сварени яйца, сока на 1/2 лимон и пак 1/2 от издълбаните трохи на франзелата

3-ТИ ВИД
150 гр пастет, 200 гр телешки салам на кубчета, 2 ч.л горчица, 1-2 кисели краставички на малки кубченца, 2 яйца, черен пипер, 1/2 от трохите на франзелата.

4-ТИ ВИД
100 гр масло, 1 пак. крема сирене, 200 гр саламурено сирене, 2 кисели краставички, черен пипер, 1/2 от трохите на франзелата

След като са напълнени се увиват стегнато с домакинско фолио и се оставят за 24 часа в хладилника. Малко преди сервиране се нарязват на филийки с дебелина около 1,5 см.

Цитирай

София

Мнения: 3 785
Топчета със сирене

300 гр. Сирене,настъргано на ситно
150 гр. масло
4 скилидки счукан чесън
бял пипер на вкус
ситно нарязан магданоз/за овалване/
червен пипер/за овалване/

Продуктите се смесват и разбъркват и от тях се оформят топчета с големината на орех.Половината от тях се овалват в червения пипер,а другата половина в магданоза.Поставят се в хладилника поне за 1 час,за да се стегне маслото.

Шишчета

на солети като на шишче се нижат (с предварително направени с нож дупки, за да не се строшат солетите) голямо кубче кашкавал, зеленчуково резенче (примерно краставичка), кубче кренвирш, шунка или мек салам, пак зеленчук и накрая обезкостена маслинка или чери доматче - много ефектно изглеждат.


Цитирай

София

Мнения: 3 785
Калинки от яйца и мишлета от сирене

КАЛИНКИ ОТ ЯЙЦА

Продукти: 3 сварени яйца
                         2 червени печени чушки
                         3 маслини
                         1 морков
                         сол , клечки за зъби
Приготвяне: Обелете яйцата, изрежете от чушките сърцевидни парченца, за да покриете яйцата като с крилца. Посолете ги леко. От маслините изрежете по 6 големи точки и ги закрепете към крилцата.(Аз използвах пастет от черни маслини).Прикрепете с клечки за зъби по една (може и по половин) маслина за глава на калинката. От двете страни на всяко яйце забодете по няколко ивички от морков ( аз ползвах маслини) за крачета и по две на главичката за пипалца. Калинките са готови.

МИШЛЕТА ОТ СИРЕНЕ

Продукти: 1 бучка сирене
                         1 парче кашкавал ( или топено сирене на пластинки)
                         черен пипер на зърна , стръкчета магданоз или копър

Приготвяне: Намачкайте сиренето с вилица.Ако е много сухо може да добавите  1 с.л. заквасена сметана или гъсто кисело мляко ,за да се получи гладка смес. Оформете топчета, на които издължете единия край. Поставете по две зръца чер пипер за очички.От кашкавала (аз ползвах топено сирене) изрежете полукръгчета за ушички.  Нослетата можете да оформите с малко от намачканото сирене , оцветено с лютеница. Поставете листенца от копър ( или дръжки) за мустаци. Опашките можете да оформите от стръкчета магданоз или копър, които сте почистили от листенцата.(Аз ползвах корени от копър.)

Цитирай

София

Мнения: 3 785
Ето и разни идеи от Гответе с мен.Калинките и мишлетата са от там Very Happy:
Да играем и да готвим.
И един сайт със страхотни детски сандвичи.
Цитирай

София

Мнения: 790
Ками  Hug Hug много блоагодаря за бързите отговори.  chef
Ей такива ще да са били топчетата Smile
Цитирай

София

Мнения: 790
Ками а да те питам сиренето обезсолено ли е?

Мишлетата много ми харесаха, ама ако е много солено сиренето да го накисвам ли предварително във вода. Ама то пък като го накисна много меко ще стане newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 785
Поли,аз ги правих с обикновено сирене,но бяха лееко по-солени от необходимото.Наистина ще е по-добре да обезсолиш малко сиренето.И да стане по-меко,няма страшно.Маслото в топчетата после стяга в хладилника и стават много твърди.И е добре да ги направиш от предната вечер-стягат много добре и стават по-вкусни.
А,и аз пропуснах чесъна Wink

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.