Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 61
Приемам рецепти  Embarassed
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
о, супа, пюре, каша, манджа - всичко става:) много е вкусно. Ето няколко рецепти:
Супа:
Нарежете ситно копривата - в случая твоята я попарваш леко и после нарязваш. Запържете в 5с.л. олио. Като омекне, добавете 1 с.л. брашно. Разредете с вода и посолете. Като заври, добавете 2-3 с.л. ориз. Когато е готово, свалете от огъня и прибавете половин ч.ч. натрошено сирене и магданоз. Застройте с 2 яйца.
Може без ориз, без сирене, с лук, с доматено пюре, джоджен, чубрица.


Джуркана коприва
300г коприва, 100 мл олио, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 2 яйца, 100г сирене, сол, джоджен, 1 ч.ч. орехи
Копривата се попарва в половин литър вряща вода. Отцежда се и се пасира. Брашното се запържва леко, прибавя се копривата и също се позапържва. Прибавя се пиперът и накрая се долива водата от попарването, като се бърка непрекъснато. Ври още 5 минути при непрекъснато бъркане на слаб огън, прибавят се разбитите яйца и накрая се слагат натрошеното сирене и начуканите орехи.
   
Гювеч от коприва
3 глави лук, половин кг коприва, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, 1 ч.л. червен пипер, магданоз
Попарваме копривата, отцеждаме и нарязваме ситно. В олиото последователно запържваме и прехвърляме в пръстен гювеч лука, нарязан на филийки, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме червен пипер, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем. Накрая поръсваме с магданоз.
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
ето и моето предложение, аз много си го обичкам
задуши копривата във вода (нали е сушена)
задуши отделно лук и гъбки
смеси всичко заедно и ги остави да поврът 2-3 минутки, посоли (но не много).
Изсипи всичко това в гювеч или гювечета, сложи отгоре сиренце (на филийки или пък натрошено). Покрий с бутертесто или пък чукни по 2 яйца и запечи. М-м-м облизвам си пръстите.
Това същото може да се направи и със спанак, лападец... абе всичко зеленичко

а може и да запържиш копривата (след като си я накиснала), като стане готова прибави чесън, след минутка червен пипер, след още минутка натрошено сиренце, яйце - бъркаш, бъркаш, бъркаш докато яйцето стане готово и хапваш сладко, сладко

Поздрави
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.