Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В.Търново

Мнения: 1 233
Момичета, сори за тъпия въпрос, но да попитам и вас.....Една приятелка пратила на майка ми разни продукти на Dr.Oetker от Германия /и аз не разбах защо точно й ги е пратила  newsm78/. Естествено без проблем без да знаем и думица немски се ориентирахме. Обаче две нещица от тези са някакви глазури, за които се чудехме как се приготвя и т.н. , та затова сега питам вас, може някоя от вас да е ползвала. Едното е Zitronenglasur, а другото е Fettglasur mandelgeschmack. Предварително ви благодя за отговорите!  bouquet
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Не съм ги ползвала, но ако препишеш упътването ще ти го преведа, няма проблем.
Цитирай

В.Търново

Мнения: 1 233
Няма упътване - това е големия проблем.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Попитай в немската тема в "Родители в чужбина" Smile
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 284
Момичета, сори за тъпия въпрос, но да попитам и вас.....Една приятелка пратила на майка ми разни продукти на Dr.Oetker от Германия /и аз не разбах защо точно й ги е пратила  newsm78/. Естествено без проблем без да знаем и думица немски се ориентирахме. Обаче две нещица от тези са някакви глазури, за които се чудехме как се приготвя и т.н. , та затова сега питам вас, може някоя от вас да е ползвала. Едното е Zitronenglasur, а другото е Fettglasur mandelgeschmack. Предварително ви благодя за отговорите!  bouquet

zitronenglasur e лимонена глазура, другата е маслена с вкус на бадеми.

не съм ползвала подобни глазури, защото не ги харесвам, но по принцип се слагат върху кексове или сладкиши.

http://www.kochkiste.de/BackVWKuchen.jpg

доколкото разбирам са на прах. разтваряш я с вода, да не е много рядка и намазваш охладения сладкиш. колко вода незнам, защото незнам колко ти е грамажа. а и аз не намирам снимка в нета да видя.

за маслената предполагам, че се процедира по същия начин.
ако маслената глазура е в чашка, а не на прах, тогава се стопля в микровълновота и се залива сладкиша.
много съм очудена, че няма упътване.



успех Wink
Цитирай

В.Търново

Мнения: 1 233
Много ти благодаря!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.