Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 529
Здравейте  мили момичета!
Чувала ли е някоя за питка от нахут и още по-добре ще е ,ако  знаете и как се прави?  bouquet
Цитирай

Земята

Мнения: 1 426
Аз даже и не съм виждала нахут... Не беше ли все пак нещо бобено - или греша?  newsm78 А брашното му как изглежда?
Цитирай


Мнения: 529
ами нахута  е леблебия
леблебията ,която продават в пакетчетата  е обработен нахут
а брашното се получава като се смели нахута,но за съжаление  и моите познания стигат до тук Sad
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
Хляб с нахут

300g ръжено брашно
150g брашно от нахут
1,5 ч.л. морска сол
30g меко масло
25g мая (1/2 кубче)
350ml топла вода
50g слънчогледови или тиквени семки, обелени

Брашното и солта се смесват; маята, маслото и водата се смесват. Всичко се слага в кух. робот и се омесва тесто. Тестото втасва 40 мин. След това се добавят семките, омесва се отново, слага се във формата за печенеи отново се оставя да втаса.

Формата се поставя на средното ниво във фурната. слага се една чаша пълна с вода във фурната, за да не изсъхне хляба при печене.пече се 35мин. на 230 градуса.


Хляб с нахут - 2

1.5 ч.л. суха мая
3.5 ч.ч. брашно - най-добр екомбинация от пшенично и пълнозърнесто
1/2 ч.ч. брашно от нахут
1 1/2 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. лютив червен пипер
малко повече от 1/2 ч.ч сварен (консервиран) нахут

маята се разбърква с малко вода. заедно с останалите продукти без сварения нахут се замесват на тесто с около 1 1/2 ч.ч. вода.

когато тестото има нужната консистенция се добавя нахута. омесва се пак. оставя се да втаса около час и половина. после се разделя на 4 топки, всяка се разточва с дебелина около 1см. оставят се да втасат около половин час. после се печат за около 20 минути на средна фурна, като непрекъснато сепроверяват да не изгорят. трябва да се зачервят.

ами това е.
в нета има много рецепти. на английски нахут се пише chickpeas.
има още пържени хлебчета (индийска рецепта), тестото на парчета като пържени картофи и запърнео (френска) и какво ли още не. потърси си какво ти трябва точно.

успех Wink
Цитирай


Мнения: 529
много ти благодаря!  bouquet
И през ум не ми е минало че може да има рецепти с нахут на английски! Embarassed


Цитирай


Мнения: 4 518
Гъбката, защо точно от нахут?
Цитирай


Мнения: 529
[Ами защото ми омръзна една моя позната да ми говори ,колко вкусна питка от нахут била яла като малка!
ама много вкусна!
И тъй като имам нахут ......
Ще пробвам Smile
Цитирай

Земята

Мнения: 1 426
Свирни, като опитате питката.
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
И аз ще чакам резултата, че ако ти хареса и аз да пробвам.
Цитирай

През девет морета в десето

Мнения: 1 909
Една рецепта за СОККА - мното типичен специалитет от Ница, който е страшно вкусен, когато е приготвен както едно време, във фурна с дърва, но би трябвало и в обикновена печка да стане,  както е в рецептата.

250 г брашно от нахут, 1/2 л вода, 6 лъжици зехтин, 1 кафена лъжичка сол, черен пипер; две плоски тави (като за пица) от по 40 см диам или една с 70 см

В дълбока чиния сложете студената вода, след това разбъркайте добре вътре брашното от нахут, така че да не останат бучки. Добавете 2 лъжици зехтин и лъжичката сол. Разбъркайте много добре. Тестото трябва да стане като гъсто мляко, ако е прекалено гъсто, добавете вода. Загрейте печката на максимално около 10 мин. Намажете тавите (тавата) с останалия зехтин и загрейте така намазаните тави около 5 мин. Извадете тавите, разпределете в тях тестото и ги сложете да се пекат в горната част на фурната. След около 2 минути, сложете термостата на ГРИЛ и печете докато се получи златиста коричка. По време на печенето може да пукате мехурите, които се появяват на тестото. Извадете от фурната и поръсете изобилно с черен пипер. Консумира се топла.
  chef

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.