Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

София

Мнения: 955
От скоро започнах да му готвя и съм пред дилема дали да му готвя или да го запиша на кухня.
Въпроса ми е конкретно за това, кой метод е за предпочитане:
1. Консервиране
2. Замрaзяване
С консервирането не се справям никак добре. От осем бурканчета 1,2 се затварят. Другите не пукат като ги отварям. Хвърлям храна за кучето на поразия.  Banghead  Нещо бъркам тук. Дали таткото трябва силно да притяга капачките, дали минутите са ни малко. Варя по 20 минути.
С замразяването - пак пълен провал. След като се счупиха няколко бурканчета във фризера  ooooh!   стигнах до заключението, че трябва да купя някакви кутийки с хубави похлупаци.

И въобще, кажете ми моля ви, вие как процедирате. Или може би трябва да му готвя всеки ден.  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 11 058
Моето дете ходи на кухня, обаче и аз му готвя-за дните, в които кухнята не работи, за събота и неделя. Вечер яде супа мое производство. Когато готвя правя 2-3 порции-така ми е по-лесно. Не мисля, че е трагедия, ако яде едно и също нещо 2 дни подред. Та-докато храната е още съвсем гореща-веднага след като съм свалила тенджерата от огъня-сипвам в бурканчето и затварям с капачката. Това е достатъчно. Не варя допълнително. Не ги обръщам с капачките надолу. След като изстинат слагам бурканчетата в хладилника. Всички капачки хлътват и след това ги боря с нож, за да ги отворя.
Ти да не би да не сипваш достатъчно количество храна в буркана? Така си обяснявам, че не ти "пукат" капачките. Погледни едно готово пюре-виж докъде се пълни бурканчето. Ако го пълниш по-малко-няма да се получи вакуум. Ако го пълниш до горе-пак може да не се получи.
Цитирай

Varna/Burgas

Мнения: 456
Дани е на домашно готвена храна. Винаги правя за седмица, че и повече, напред. Аз сипвам студена храна в бурканчетата 1 пръст под рабчето. Слагам ги в камерата на хладилника без да завинтвам капачетата, само ги похлупвам отгоре. Храната се надува при замръзването и когато капачето не е затворено не се пука бурканчето. Размразявам в микровалновата печка или на стайна температура.
Цитирай


Мнения: 5 632
Аз готвя също за седмица напред и замразявам. Сипвам в бурканчета, които не ги пълня до горе/ оставям 1 пръст свободно място /и не ги затварям плътно. Размразявам на водна баня.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Аз замразявам. В бурканчета. Не се пукат ако не ги пълниш до горе. Иначе, можеш да си купиш пластмасови кутийки и в тях да замразяваш. Имай предвид обаче, че картофите сготвени и замразени се прецакват - стават като хария накисната във вода.
Цитирай

София

Мнения: 955
Благодаря ви за идеите, много са ми полезни. Като стана дума за картофите се сещам, че май нямаме място за рецепти Детска кухня. Тези рецепти тук са за мамите и татковците. В нет-а намерих само една книжка с рецепти. Дизайна й е точно като на книжка. От към идеи за потвене също не преливам от идеи. Ние с таткото сме на такива яденета дето все не стават за бебета. Дивеч, подправки, пържено. Имате ли някакви сайтове с рецепти за бебоци?
Цитирай


Мнения: 5 632
Цитат на: cheta
Имай предвид обаче, че картофите сготвени и замразени се прецакват - стават като хария накисната във вода.

В този случай ти как процедираш с картофа? Защото аз готвен го замразявам, но не съм забелязала да става така както ти казваш. Може би защото е винаги в някаква комбинация.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Аз имам много ресепти за бебешки манджи. Ако направим библиотека, ще ги постна.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: verri_77
В този случай ти как процедираш с картофа? Защото аз готвен го замразявам, но не съм забелязала да става така както ти казваш. Може би защото е винаги в някаква комбинация.

Аз бях замразила картофено пюре. Беше станало отврат. Ако искам да има картоф, приготвям го само него отделно или направо приготвям прясна манджичка.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Картофът, размразен, притоплен и пасиран наново става нелош.
Цитирай

София

Мнения: 277
Картофа трябва наново да се кипне при размръзяването! Става все едно сега е направен. Аз ползвам микровълнова, макар че незнам до колко е полезно.  Confused Размръзявам на водна баня и после за 5 мин.в микровълновата да кипне.
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Цитат на: Katelina
Картофа трябва наново да се кипне при размръзяването! Става все едно сега е направен. Аз ползвам микровълнова, макар че незнам до колко е полезно.  Confused Размръзявам на водна баня и после за 5 мин.в микровълновата да кипне.


Това е начина картофа да е като сега приготвен  Very Happy . Кипваш в микровълновата и е супер  Wink .
Иначе и аз или замразявам - тогава не пълня до горе бурканчетата или ги пълня с горещата храна повече и хубаво затварям, обръщам и после само в хладилника.
Цитирай


Мнения: 9 963
Аз давам само прясно приготвено. Имам резерви към всичко друго.
Цитирай

гр. Пловдив

Мнения: 6 060
Всичко се приготвя на момента - да живее херметическата тенджера, всяка манджа е готова за 15 минути. Мен примерно ще ме мързи да го записвам на кухня и да ходя всеки ден. Или пък да замразявам.
Цитирай

Варна

Мнения: 196
Ми аз готвя всеки ден. Не мисля, че отнема много време,:D, а може би съм и свикнала вече  Thinking . но аз съм от тези, на които готвенето им е хоби Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора