Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 721
Здравейте, понеже РД на моята щерка приближава, съм се зачудила каква торта да направя, която да е подходяща за възрастта й, тоест да няма прясно мляко, белтък и много захар. Може да има кисело мляко и жълтък. Много благодаря Smile
Цитирай


Мнения: 8 605
Прегледай тази тема. Може би ще ти помогне.
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Аз правих следната сепмла рецапта, разновидност на бисквитен, която се хареса дори и на по-големите деца, които я предпочетаха пред "леката" сметанена торта от Скайлайн:

Продукти:
1/2 пак. обикновени бисквити
400 пасиран плод /аз използвах сварени на пара ябълки, но може и всеки друг; напр. няколко череши ще дадат чудесен розов цвят на тортата/
4 с. л. натурално нишесте /използвах царевично/
100 мл. вода
шарени захарни пръчици
захар /по желание, аз сложих 1 с.л. плодова/

Кремът приготвям като пасираните плодове и захарта кипна в дълбок съд и после сгъстявам с разтворените във вода нишесте.
Бисквитите потопявам във все още топлата вода от варенето на пара и - както си знаете - ред бисквити, дебел слой крем и т.н.

За украса изрязох шаблон на платноходка в/у хартия. Наложих листа в/у тортата и посипах със захарните пръчици. При мен малко се размазаха, защото кремът все още беше горещ, но все пак се получи декорацията, макар и с разтопени пръчици.

Тората трябва да престои около денонощие, за да попие добре кремът.

Цитирай

София

Мнения: 721
Румия, това изглежда много добре  chef Ще събирам още рецепти и ще реша
Цитирай


Мнения: 223
И аз сега мисля същото. Ето една темичка с много идейки :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193194.0
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Ще събирам още рецепти и ще реша
Дано принцесата я одобри!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.