Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Рибена чорба
Рибата се сварява със сол (10ина минути). Бульонът се прецежда и рибата се обезкостява. Запържва се лук, картофи (на кубчета), моркови чушка. Добавя се малко брашно и се залива с бульона. Слага се рибата и се вари докато се сварят картофите. Добавят се още доматен сок, девисил, чер пипер.
Рецептата е на майка ми, много вкусно става.
 
Спагети  с риба тон
Продукти:
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 консерви риба тон в олио
аншоа
каперси
домати от консерва

Запържвам лука и чесъна и добавям рибата тон и доматите. След това слагам каперите и аншоато нарязано на дребно. Подправям с босилек и малко мащерка. Оставям го 10-15 мин да къкри и е готово. Понякога слагам и черни маслини, нарязани на парченца. Случвало се е да нямам аншоа и капери и също става вкусно, но не е толкова интензивен вкуса.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Тиквички по средиземноморски
Продукти:
лук
чесън
3-4 тиквички
бяло вино
1-2 домата
сирене


Лука се нарязва на лентички, чесъна на кръгчета и се запътжват в зехтин. Тиквичките се разрязват на две, махат се семкте (иначе става много разкашкано), нарязват се на лентички или кубчета и се добават към лука и чесъна. Запържва се леко и се заливат с виното. Добавям вегета, сол, чер пипер и малко водичка (не много защото и тиквичките пускат). Като поомекнат се добавят нарязаните на кубчета домати или доматен сок и натрошеното сирене. Накрая поръсвам с магданоз.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Пилешко с гъби и броколи
Продукти (мерките са ориентировъчни, правя го на око):
500-600г пилешко месо
250г гъби
1 глава броколи
1 глава лук
готварска сметана 400-500мл
картофено пюре
кашкавал

Пилешкото месо (нарязано на хапки) се запържва, добавят се лука и гъбите. Овкусява се със сол, чер пипер, вегета и 1 ч.л. къри. Добавя се сметаната и се оставя 5-10 мин да поври в тигана. Броколите се разделят на розички и се бланшират. Слагат се в тава, добавя се пилешката смес и най-отгоре се разстила картофеното пюре (може и с готово). Запича се на умерена фурна и преди да стане готово се поръсва с настърган кашкавал.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Ореховки
Продукти:
3 белтъка
250г. захар
250г. смлени орехи
1 ванилия

Всички продукти се бъркат на слаб огън докато се сгъстят. Оформят се малки топки с един цял орех отгоре и се пекат на умерена фурна.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Супа с рулца от раци

Продукти:
115г. рулца от раци (обикновенно слагам малко повечко)
1с.л. накълцан джинджифил (аз ползвам изсушен от пакетче, а може и без)
2 белтъка
2 с.л. прясно мляко
1 с.л. царевично брашно (може и с обикновенно)
600 мл. зеленчуков или пилешки бульон
225г. царевица от консерва
зелен лук

Рулцата се нарязват и се разбъркват с джинджифила. Белтъците се разбиват, брашното се рамива в млякото и се добавя към белтъците. Разбива се докато стане кремообразно и се добавят рулцата. Бульона се затопля в тенджера (аз го правя с вегета) и се добавя царевицата. Когато заври внимателно се добавят белтъците и се бърка докато всичко е добре смесено. Сервира се с нарязан зелен лук отгоре.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Ризото със скариди

Продукти:
1-1 1/2 чаша ориз
лук
2-3 скилидки чесън
скариди
магданоз
пармезан

Лукът (нарязан на ситно), скаридите и скчуканият чесън се запържват леко в масло. Прибавят се към вече сварения ориз заедно с магданоза. Поръсва се обилно с настърган пармезан.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Пълнен лук
Продукти:
4 големи глави лук
2 скилидки чесън
розмарин
зехтин
80 мл. готварска сметана
100г. пармезан
4 тънки парченца бекон

Обеленият лук се вари 15 мин. Подравнява се отдолу, а от горе се отрязва 2см и се издълбава с лъжица. Капачето и вътрешността се нарязват на ситно, към тях се прибавя ситно нарязания чесън и розмарин. Тази смес се запържва леко в зехтин и се залива със сметаната. Добавя се настъргания пармезан, сол, чер пипер. Около всеки лук се увува парче бекон и се закрепва с розмарин (обикновено нямам пресен и го правя с клечка за зъби) и се пълни със сместа. Пече се в намаслена тавичка за 20-30 мин в предваритeлно загрята фурна (200°).

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.