Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора


Мнения: 530
Здравейте момичета!
  Сезона е на тиквичките и пресните картофи!Предлагам ви мусаката ,която правя аз  Smile
  Продуктите не са строго определени- имам  в предвид като грамаж .


   2-3 тиквички - нарязваме на кръгчета дебели един пръст и после на 4
  около килограм картофи - може и по-малко - зависи от съда ,в който ще решите да готвите
картофите се нарязват на кръгчета  с дебелина около 0,5 см
Нарязвяме 1-2 глави лук на ситно /може и зелен/ 5-6 скилидки чесън - също нарязан на ситно,наливаме в
тенджера олио и леко запължваме.Като поомекне лука изсипваме нарязаните тиквички и картофи ,поръсваме със сол и слагаме около 1 к.ч. вода.Задушаваме,докато картофите поомекнат.Нарязваме копър,магданоз,разбъркваме и изсипваме в тава.
Слагаме във фурната и печем до готовност.

Разбъркваме 3-4 яйца,натрошаваме 200 грама сирене ,разбъркваме сместта.
Вадим мусаката от фурната изсипваме яйчената смес и енергично разбъркваме,за да  може сместта да се разпредели равномерно в мусаката.
Пъхаме отново във фурната  и вадим след като отгоре вусаката се позачерви.
Може да се настърже отгоре кашкавал.
Много приятен вкус - може да се консумира и топла и студена.
А приготвянето е елементарно и бързо,независимо от дъъъългата рецепта,която написах Very Happy
Надявам се да ви хареса!
Цитирай

Земята

Мнения: 1 426
А, любимата ми мусакичка. Ама й бях загубила рецептата. Браво на тебе!
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Много приятно звучи, малко като огретен.
Ще пробвам, благодаря за рецептата.
Цитирай

Благоевград

Мнения: 663
Ще пробвам,благодаря  bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ще пробвам,благодаря  bouquet
И аз!
Цитирай


Мнения: 6 461
Приготвяла съм мусака по подобен начин.

Ще пробвам и този вариант.
Благодаря за рецептата. Peace
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 82
Приготвяла съм тази мусака.

Не бях очарована много от вкуса й!  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 5 632
Ето какво направих аз вчера. Не ми се пуска нова тема, не е кой знае какво. Стана много леко.

1кг тиквички нарязани на кръгчета; 2 моркова на кръгчета; лук 2 глави или връзка зелен; копър, магданоз, чесън; сол и зехтин / олио /. Всичко се разбърква и се изсипва в тава. Отгоре се нарежда нарязан и обелен домат. Пече се на 220гр. Аз сожих фолио и към края го махнах. Може и в йена да се задуши/опече.
Заливка: 4 яйца разбити с 1.с.л. лимонов сок или оцет. Става пухкава смес. Към тях се прибавя 1с.л. брашно размито в малко вода. Заливат се зеленчуците и се пече.
Smile
Цитирай

София

Мнения: 571
Такава мусака без месо вътре няма кой да ми я яде.Аз правя следното,в тавичката редя картофи нарязани на кръгчета, ,кайма предварително задушена с лук,морков,чесън и копър и накрая тиквички нарязан и  предварително осолени .Сипвам водичка или бульон и  пека до готовност.Накрая правя заливка от 2-3 яйца,1 коф.кис.мляко и сирене като задължително белтъците разбивам  почти на сняг така заливката става много вкусна.
Цитирай

София

Мнения: 1 410
Приготвяла съм мусака с тиквички и картофи, но с обикновена заливка като на другата мусака. Но ще пробвам и твоя вариант. Изглежда вкусно. Благодаря ти за рецептата   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
1кг тиквички нарязани на кръгчета; 2 моркова на кръгчета; лук 2 глави или връзка зелен; копър, магданоз, чесън; сол и зехтин / олио /. Всичко се разбърква и се изсипва в тава. Отгоре се нарежда нарязан и обелен домат. Пече се на 220гр. Аз сожих фолио и към края го махнах. Може и в йена да се задуши/опече.
Заливка: 4 яйца разбити с 1.с.л. лимонов сок или оцет. Става пухкава смес. Към тях се прибавя 1с.л. брашно размито в малко вода. Заливат се зеленчуците и се пече.
Smile
Вери, много добре изглежда рецептата. Сега тъкмо търся нещо с тиквички да направя.
Само тоз киселяк малко ме смущава....наистина ли не се усеща.
А, да, и няма да сложа домат Wink
Цитирай


Мнения: 5 632
Аз не го усещам. Но, ако се притесняваш, сложи щипка сол, пак ще стане пухкаво.
За доматите знам, че няма да сложиш.  Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Аз не го усещам. Но, ако се притесняваш, сложи щипка сол, пак ще стане пухкаво.
За доматите знам, че няма да сложиш.  Wink
Ок, отивам да готвя тази рецепта.
Ще докладвам по-късно какви съм ги насътворила..... Wink
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Аз мусаката я правя,като слагам тиквички,картофи,лук домати,чесън,копър,чер пипер.Заливам с бешамел отгоре.
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Ето какво направих аз вчера. Не ми се пуска нова тема, не е кой знае какво. Стана много леко.

1кг тиквички нарязани на кръгчета; 2 моркова на кръгчета; лук 2 глави или връзка зелен; копър, магданоз, чесън; сол и зехтин / олио /. Всичко се разбърква и се изсипва в тава. Отгоре се нарежда нарязан и обелен домат. Пече се на 220гр. Аз сожих фолио и към края го махнах. Може и в йена да се задуши/опече.
Заливка: 4 яйца разбити с 1.с.л. лимонов сок или оцет. Става пухкава смес. Към тях се прибавя 1с.л. брашно размито в малко вода. Заливат се зеленчуците и се пече.
Smile
Е, снощи я направих. Сложи и така притеснителния за мен лимонов сок-не се усеща въобще.
Станаха много вкусни, ама много, наистина. Въпреки, че нямах лук никакъв, и не сложих домат (домата го сериврах натюр).
Иииии, заливката не ми се получи изобщо пухкава.  Blush В същност, никога не ми се получава....не става и това си е. А уж спазвам правилата.... Tired
Нищо де, важното е, че беше наистина мнооого вкусно, браво Вериnewsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора