Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 4 380
Една руска рецепта пробвах и толкова ми хареса, че вече трети или четвърти път повтарям в различни вариации. Реших, че задължително трябва да се сподели с всички , първо защото е лесно и бързо, и второ- много евтино. Понякога като се изпразни хладилника и се чуди човек какво да измисли.

1 средна зелка се нарязва на дребно (аз настъргвам на Бьорнера). Задушава се на котлона с лук и подправки на вкус, сол, пипер. Може да добавите и настърган морков. Като омекне добре добавяме доматено пюре или кетчуп така че да свърже.

Сместта се излива в широка и плитка тава (може тази от самата фурна, аз пека в кръгла за баница) и се заглажда.

За заливката разбиваме с телта до хомогенност 4 яйца+ 4 с.л. майонеза+ 4 с.л. кисело мляко+4 с.л. брашно.

Заливаме зелето и печем до готовност на заливката. След като залея аз надупчвам хубаво с вилица да проникне от тестото навътре и да стегне добре зелето.


Както казах, правих го вече няколко пъти. Добавях колбас в зелето, сушени домати, гъби...Беше ми останал веднъж сос болонезе от спагетите- смесих го със зелето- стана супер с месо.
Импровизирайте и дано ви хареса!
« Последна редакция: сб, 02 юни 2007, 09:08 от xenia »
Цитирай

Благоевград

Мнения: 663
Не, е лоша идея ,ще пробвам.  chef
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 328
Страхотно, ще се пробва още утре, че сега нямам зеле    bouquet

...Като омекне добре добавяме доматено пюре или кетчуп така че да свърже.

А това какво значи?
Цитирай


Мнения: 4 380
Страхотно, ще се пробва още утре, че сега нямам зеле    bouquet

...Като омекне добре добавяме доматено пюре или кетчуп така че да свърже.

А това какво значи?

Ами...като е нарязано зелето то си е "насипно", нали? Т.е. всяко парченце само по себе си. Като добавиш сос, парченцата се "свързват". Laughing Как да го кажа по друг начин не знам. Не трябва да плуват в соса, не е и леко само за цвят, а толкова, колкото да свърже, да полепнат. newsm78
Не мога да дам точно количество, т.к. зелето може да варира. Ръководи се от интуиция и от вкус!

Пробвайте- няма да съжалите! Може би не звучи особено, но Е със сигурност. Моите са много разглезени на вкусно и разнообразно, но много оцениха така зелето.
Цитирай


Мнения: 6 595
утре мислех да готвя пиле със зеле, но това изглежда интересно, макар никак да не мога да си представя вкусът му какъв ще е newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Звучи добре! Smile Сте се прави!  chef
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 328

Разбрах  Laughing А какви подправки сложи, аз харесвам зелцето с чубрица и червен пипер  newsm78
Цитирай


Мнения: 4 380

Разбрах  Laughing А какви подправки сложи, аз харесвам зелцето с чубрица и червен пипер  newsm78

Оо, сигурно ще те излъжа сега какво съм слагала. ooooh! Чубрица-много вероятно. Може би малко кимион... В маринатата на сушените домати има мащерка и чесън... Не се престаравах много с подправките. Първия път беше почти чисто така както е по рецепта- сол, черен пипер и кетчуп. А, дафинов лист сложих докато се задушаваше зелето. newsm78
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Дом. пюре е да "стегне" зелето сигурно.
   Странно ми звучи, но аз съм отворена за всякакви странности, така че ще го пробвам.
Цитирай

София

Мнения: 111
Снощи го направих и стана много вкусно!Много се хареса на всички вкъщи и пак ще се прави. Wink
Мерси за рецептата. Hug
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 094
Ще се пробва!
Цитирай


Мнения: 2 825
Аз съм го яла това, на мен ми харесва, но вкуса му не е за всеки... на мъжа ми не му допадна  Confused
Цитирай


Мнения: 4 380
Освен ако не яде ядене без месо, не мога да си представя как иначе не би му допаднало на някой. newsm78 Мъжът ми си е много месояден и адски капризен, но много го хареса. Пък и винаги може да се направи и месен вариант за такива капризни де... newsm78

ками_мами, радвам се, че си се престрашила. Колкото е вкусно, толкова става и красиво, нали? Тестото може да се декорира отгоре с кетчуп и да стане още по-красиво, направо празнично.
Цитирай

София

Мнения: 111
xenia това с кетчупа е добра идея, но следващия път.А заливката стана много вкусна, сигурно заради майонезата.Понеже мъжът ми не яде месо и аз по този повод рядко правя месо, това си е баш за нас.Даже свеки беше у нас и тя яде и си облиза пръстите, та чак и рецептата поиска. Whistling
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 328
Направих я, хареса ми  Hug
Благодаря за рецептата!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора