Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

в Бургас

Мнения: 3 251
... всеки път, когато приготвяте в него нещо?
Аз сега правя зелеви сърмички в него и задължително го "запечатох" с тесто - втълпила съм си, че стават по-вкусни в него по този начин, а и не съм пробвала да ги приготвям без тестото.
Има ли ястия които приготвяте в гювеч, без запечатка и бихте ли ги споделили ?/Ако имате желание и рецептите им може да напишете  Love/
Цитирай


Мнения: 9 728
Аз не го "запечатвам"!Мързи ме! Mr. Green Правила съм и пуйка,която пекох 6 часа и стана разкошна - мозък... Hug свинско,телешко и т.н.Винаги съм имала добър резултата,без да запечатвам. Peace
Цитирай


Мнения: 2 546
Никога не съм запечатвала  Rolling Eyes
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Не запечатвам. И мен ме мързи.  Mr. Green
Всъщност, от едно извесно време гювеча ми изобщо няма капак. Нали съм си сръчна - счупих го. Само капаци никъде не продават и сега го захлупвам с една пръстена чиния.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 891
Запечатвам само капамата. И фасула в гърне на фурна.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не, никога досега не съм го правила. Трябва да опитам. В гювеч правя предимно капама, кисело зеле със свинско, пържоли с цели картофи, лук и моркови и... това е май.
Цитирай

casa dolce casa

Мнения: 172
Никога не съм го запечатвала,защото все бързам и все си казвам другия път.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
И аз не запечатвам, но бих пробвала. Как точно се прави?
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Ами замесвам си по-меко тесто от вода и брашно и замазвам с него промеждутъка на капака и ръбчето на гювеча/ както е захлупен с капака/, като предварително съм сметнала /свикнала съм с вместимостта на гювеча/ горе-долу какво количество течност ще е нужна на яденето, за да не остане сухо.
После е гадно изтъркването ... Mr. Green
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
После е гадно изтъркването ... Mr. Green

Знаех си аз че има уловка  Laughing
Цитирай


Мнения: 2 538
До сега никога не съм го "запечатвала".А след като прочетох това:

После е гадно изтъркването ... Mr. Green
си мисля, че и занапред няма да го "запечатвам". Mr. Green
« Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 08:52 от Caprari »
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 261
И аз запечатвам само  капамата.Друго до сега не съм запечатвала.
Мисля,че има логика да се запечатват ястия,които ще се пекат много дълго,за да не се изпари все пак соса.Колкото и да е прилепнал капака,все си излиза от някъде пара.
А повечето манджи стават за 2-3 часа.Не като капамата-цяла нощ Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Дао сега никога не съм го "запечатвала".А след като прочетох това:

После е гадно изтъркването ... Mr. Green
си мисля, че и занапред няма да го "запечатвам". Mr. Green

Да, и аз не съм го правила и като гледам няма да започвам тепърва  Laughing
Цитирай


Мнения: 4 380
Запечатвала съм само капама, но направих след това и незапечатена и разлика във вкуса няма. От тогава нищо не запечатвам.
Цитирай

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 700
Никога не съм запачатвала гювеч, когато съм готвила в него. Имам си капаче от една малка тенджерка и него ползвам. Оригиналният капак на гювеча отдавна го няма...
И още нещо - според мен не се губи вкуса ако се запечата с капак. Може да се ползва и фолио. Аз и така съм готвила.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора