Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 1 516
Привет...
Снощи ми се случи нещо много странно. През деня нацедих кърма и я сложих в хладилника , за да я запазя за нощното хранене... В 12 часа я извадих и приготвих в стаята при нас , за да ми е под ръка. Но в 3 часа тя вече беше нещо като пресечена. Не миришеше лошо, нито имаше кофти вкус, но все пак си изглеждше пресечена... От какво се получава това ? Предполагам не е годна за консумация като е така ....
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Обяснението е просто Smile Като престои, се разделя - отгоре изплува по-мазната, по-гъста кърма, а отдолу остава водата. Това разслояване е съвършено нормално и се получава винаги при престояване.
Леко разклати на ръка, за да се смесят горният и долният слой и употреби както обикновено.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 516
Да - това с отделянето на мазнината ми се е случвало и като разклатя се смесва... Но този път колкото и да я разклащах не можа да се получи хомогенна смес ...
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
За три часа надали се е пресекла в буквалния смисъл. Може би рязката смяна на температурите да е причина - макар че пак се съмнявам Confused
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 516
Виж за това не се бях сетила - ooooh! Hug
Цитирай

Насам, натам!

Мнения: 153
Аз имам същия проблем! Оставих малко кърма в хладилника - най-навътре, на най-горния ред и след около шест часа беше с каймак. Прибавих още малко кърма /от следващо цедене/ и след още шест часа отгоре на шишенцето се бе образувал дебел слой мляко /който лесно се отделяще при разклащане/, като масло, а надолу бистра водичка. Не го разбих, сложих го дирекно в камерата. Четох, че не би трябвало да се развали поне за 24 часа. А някои казват, че кърмата издържала в хладилник 8 дни ! И аз искам да разбера това нормално ли е? Затова побутвам темата най-съзнателно напред И също моля за отговор! Very Happy
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 008
Аз винаги имам една "оборотна" доза кърма в хладилника. Храня с изцедена кърма и няма друг начин. Не съм задържала кърма повече от 2 дни в хладилника. И при мен се получава този каймак. слагам и прясно изцедена кърма към тази, която вече е в хладилника. Ама преди това разклащам да се хомогенизира, не знам дали е правилно newsm78. Досега не е имало проблем.
Само веднъж ми се случи да извадя и претопля кърма,след 1 час в парка я изкарах да храня бебка и беше станала цялата на парцалчета.
Цитирай


Мнения: 3 592
Кърмата стана на парцали, когато е клатена в шишето. Кърма никога не се тръска / а това най вероятно се е случило с возенето и в парка/. АКо силно разтресем шишето да съединим двата слоя също става така. Разслояването е нещо нормално. Оправя се когато леко на ръка с въртеливи движения размесим кърмата, както е казала Бу. Ако обаче я поразклатим повече и стане "парцалива", пак може да я дадете на бебето - просто е нея ще има участъци с парченца масло...

А ако я извадим от хладилника така както е разслоена и се заприказваме  Embarassedи прекалим с разбъркването и парцалите станат много големи, продължете яко да разтърсвате докато се отдели маслото,/или я бъркайте с миксер/ което пък на по-големите бебоци може да сложите в пюренцата Smile
А за стоенето в хладилника - аз съм давала кърма на 5 дена държана в хладилник. разслоява се, но посел се оправя. Но е хубаво първо да я затоплите, после да я хомогенизирате - така става по-лесно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.