Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 юни 2007, 12:45 ч.

Пресни "бейби" картофчета

  • 492
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 506
Аз много често си купувам от най-дребните картофчета ("бейби"). Не ги беля, а ги слагам в съд с вода и 1-2 шепи сол и разтривам хубаво с ръце около 2-3 минути. От солта по-грубите кожички си падат от самосебе си. След това ги измивам добре, нареждам ги в тавичка, като гледам да няма вода на дъното на тавичката. Ако е останала от миенето на картофите, изцеждам я до последно. Посолявам ги, сипвам олио и ги слагам в загрята фурна. Като се зачерват отгоре ги разбърквам, след около 5-6 минути ги разбърквам още веднъж и след още 5-6 минути изключвам фурната. Стават невероятни - коричката става една такава препечена, хрупкава, а като сдъвчеш едно цяло картофче, от него изтича страхотно вкусен сок.  smile3508 newsm64

# 1
  • София
  • Мнения: 393
Рецептата е готина и картофките стават страхотни наистина, но милото не яде манджи без месо затова слагам бекон, пуешко филенце, пилешко филенце абе някаква мръвчица. Hug

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт