Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 юни 2007, 10:01 ч.
  • Преглеждания  551  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 241
Привет Simple Smile
Искам да ви попитам давате ли  домашно приготвени пълнозърнести каши - например от кафяв ориз, елда и просо на зърна и от кога е подходящо да се предлага на беб4овците? Моят бебо е на 9 месеца и започнах да приготвам такива каши - сварявам ориз или елда на зърна и после пасирам много добре до получаване на хомогенна консистенция.Той си ги хапва и даже започна да ака доста по-добре - фибрите действат! Единственото, което ме притеснява е дали на тази възраст стомахчето е достатъчно зряло , за да обработи тази по-груба храна/все пак е цялото зърно със зародиш и обвивка/.Ще се радвам да чуя различни мнения.

Реклама
# 1
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 242
Може да се дават още като първи храни Grinning Смилането се улеснява от начина на обработка - за препоръчване е зърната да се киснат поне 12ч предварително във вода, която после се изхвърля - налива се нова, варят се и се пасират за детето. Това се прави, за да се повиши усвояемостта - пълнозърнестите храни съдържат една киселина (phytic acid), която трябва да се премахне чрез накисване или ферментация, за да може по-пълно да се усвояват полезните вещества.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 241
Hedra, мерси за инфото HugНе знаех това за накисването, а наистина е важно!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт