Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 127
Здравейте!
Някой знае ли, как се правят "охлювчета"? Не от бутер тесто, не сиропирани - имам в предвид онези обикновени, сладки, тестени закуски, поръсени със захар, дето ги продават по павильоните за закуски?  - това била любимата закуска на щерката от детската градина, пък вече няма детска градина и много и липсват, та викам да зарадвам детето, ама идея нямам как да забъркам тестото ... някой може ли да помогне?
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
За тестото:
3 жълтъка
1/2 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.ч разтопена мас/но не гореща/
2 ванилии
1 пак.амонячна сода
брашно,колкото поеме

За плънката:
3 белтъка
2 ч.ч млени орехи

 
1 ч.ч захар


 
ПРИГОТВЯНЕ:
В брашното се оформя кладенче. В него се слагат предварително разбитите жълтъци със захарта,млякото,содата, маста,ванилиите и се замесва не много твърдо тесто. Разделя се на 5 топки и всяка се разточва на правоъгълна кора. Слага се от плънката/приготвена от смесените продукти/.Кората се навива на руло.Нарязва се на парчета широки 1 см. Слагат се в намазнена тава едно до друго" легнали". Пече се до зачервяване. 


 Може да сложиш друга плънка, или да поръсиш само със захар-въпрос на вкус!
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.