Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 юни 2007, 14:42 ч.
  • Преглеждания  13 275  Мнения  77  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 375
Дойде времето на плодовете и ви предлагам тази суперрецепта. От три години (откакто я научих) правя компоти по този начин, всичките ми приятелки, на които съм я казала, са ми благодарни.
Можете да правите и по 1, и по колкото си искате буркана, без да се натоварвате особено.
 Слагате в буркан плодове, колкото си слагате обичайно. Допълвате го с вода, изсипвате тази вода в съд на котлона, а вътре слагате захар, колкото си слагате (аз слагам 5 равни лъжици). Щом кипне, връщате в буркана, затваряте с капачка (стояла в гореща вода), обръщате буркана с капачката надолу и така трябва да стои 12 ч. 
Това е!!!

Реклама
# 1
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Рецептата е чудесна и от гледна точка на запазване на витамините. Браво Тина-Рина  smile3501 как не си се сетила да я споделиш до сега. Тъкмо се чудех какво да направи с едни череши. Само те моля да уточниш лъжицата ти каква е малка, средна или голяма. Струва ми се, че захарта го играе и като консервант, защото аз слагам 1 каф. чашка, която май не събира 5 с. л.

# 2
  • Мнения: 375
Лъжицата ми е супена, но ние не обичаме много сладки компоти. Слагаш си колкото обичате. Плодовете не се смилат по този начин и остават хрупкави.   Пропуснах да кажа, че ги правя с по-меки плодове. От дюли или твърди круши например не стават.

# 3
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Лъжицата ми е супена, но ние не обичаме много сладки компоти. Слагаш си колкото обичате. Плодовете не се смилат по този начин и остават хрупкави.   Пропуснах да кажа, че ги правя с по-меки плодове. От дюли или твърди круши например не стават.

Благодаря за важното уточнение, защото аз по природа си падам експериментатор и щеше да стане гаф с твърдите плодове  smile3511

# 4
  • София
  • Мнения: 431
Shockedинтересно  Thinking Това много ще ме улесни , защото на мен варенето ми е много трудно  Mr. Green

# 5
  • София
  • Мнения: 1 801
Има ли значение дали капачката е на винт или обикновенна?

# 6
  • Мнения: 375
Аз ги правя с буркани с винт, защото ми е по-лесно. Предполагам, че няма значение.

# 7
  • Мнения: 9 779
Благодаря!  bouquet Много интересна идея! Непременно ще направя компот по този начин.  bouquet  bouquet  bouquet

# 8
  • Мнения: 9
Тина-Рина, не мможем да ти забравим шницелите - имам ягоди вкъщи и още тази вечера ще пробвам и компотите!

# 9
  • София
  • Мнения: 721
А дали може да се консервира доматено пюре, например?

# 10
  • Мнения: 375
Не знам. За компотите съм сигурна.

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 289
А дали може да се консервира доматено пюре, например?

майка прави доматеното пюре така:
доматите на 4 нарязани се слагат в голяяяма тенджера, добавя се на всяка тенджера по 1 глава лук пак на 4 и босилек.вари се малко да поомекнат. после минават през машината дето отделя семките и люспите. ако са воднисти пак се варят, ако не - сокът веднага се разлива по шишета, които стоят затоплени в печката и се запечатват.

издържа по цяла година.

доматите после стават и за пиене, не само за готвене.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 442
Много ми хареса рецептата за компота.
В момента имам вишни и искам да ги направя по този начин. Но се чудя дали да махна костилките или не...Притеснявам се, че ако са с костилки, няма да си пуснат сока в сиропа.

# 13
  • Мнения: 375
Направи го с костилките - пускат си сока.

# 14
  • Габрово
  • Мнения: 325
А не се ли развалят? newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт