Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Палачинки!!!

  • 5 юни 2007, 15:28 ч.
  • Преглеждания  14 673  Мнения  45  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 460
момичета сигурно не мога да се ориентирам,но моля да ме извините!
някоя от вас  би ли ми дала рецепта за хубави палачинки!! Grinning
предварит.благодаря!!!

Реклама
# 1
  • Мнения: 10 543
Аз слагам 3 яйца,половин литър прясно мляко (направо сурово) и щипка сол.Бъркам с миксер и прибавям брашно по малко,докато стане гъсто като боза.После мятам в горещ тиган на Тефал (намазан с няколко капки олио) - специално за палачинки и стават разкошни! CrazyДоядоха ми се,утре ще взема да направя! Grinning

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Пусни търсачката излизат 8 страници, а и в готварската книга има.

# 3
  • София
  • Мнения: 431
Аз слагам 3 яйца,половин литър прясно мляко (направо сурово) и щипка сол.Бъркам с миксер и прибавям брашно по малко,докато стане гъсто като боза.После мятам в горещ тиган на Тефал (намазан с няколко капки олио) - специално за палачинки и стават разкошни! CrazyДоядоха ми се,утре ще взема да направя! Grinning
И аз така ги правя , даже когато нямам мляко ги правя с вода и пак стават хубави  Peace

# 4
  • Мнения: 704
 А аз правя палачинки  с 5 яйца,1 л.вода и брашно ,колкото за рядка боза.Бъркаш яйцата,слагаш водата и после брашното - с миксера естествено Laughing
Винаги стават и са много вкусни.
Излизат около 20 броя

# 5
  • Мнения: 3 205
Само да добавя - към основната рецепта (която и да си избереш от всички), можеш да прибавиш 2 с.л. портокалов сок.

# 6
  • Разград
  • Мнения: 3 028
А моите палачинки правя ето така:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
Излизат около 15 средно големи палачинки.

# 7
  • Мнения: 784
newsm64
Постни палачинки  (стават по-мекички и по-крехки от тези с яйца)

брашно
газирана вода
сол

Консистенцията - малко по-гъста от боза. В нагорещения тиган се пуска парченце масло (маргарин - по време на пости). Готовите също се мажат с масло/маргарин.

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А моите палачинки правя ето така:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
Излизат около 15 средно големи палачинки.

И аз така, но слагам 3 яйца и щипка сода. Мъжът ми ги прави само с едно яйце, не обичал да му миришат на пържени яйца.

# 9
  • uk-kent
  • Мнения: 577
2-3 яица
около 500мл. прясно мляко
брашно,сода,една ванилийка и сол.
на една вилица набождам 1/2 бучка краве масло с което мажа тигана(тефал) и палачинките след като са готови. Crazy

# 10
  • Раднево
  • Мнения: 780
2-3 яица
около 500мл. прясно мляко
брашно,сода,една ванилийка и сол.
на една вилица набождам 1/2 бучка краве масло с което мажа тигана(тефал) и палачинките след като са готови. Crazy
  И аз така ги правя , но веднъж като нямах прясно мляко сложих  300 гр. лимонада . Станаха страхотни / и жълти Simple Smile/

# 11
  • sofia
  • Мнения: 388
Аз ги правя на око-
яйца,брашно,кисело мляко със загасена сода,брашно,малко олио Peace

# 12
  • USA
  • Мнения: 7 091
Ако искаш виж и тук, това е моята рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1017.30  Peace

# 13
  • Мнения: 4 380
Никога не правя сместта за палачинки с миксер-най-обикновенна телена разбивалка.

Ако се спазва правилото на добавяне на сухата част към мократа, а не обратното, никога няма да станат бучки. Освен ако не ги правите със сухо мляко. Тогава важи обратния ред на забъркване.

Всъщност, не съм яла невкусни палачинки, така че малко не схващам смисъла на въпроса. newsm78

# 14
  • Мнения: 10 543
Абе хора,дето слагате сода в палачинките,никога не съм правила така и не съм яла такива!Не става ли като мекица?? newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт