Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора


Мнения: 460
момичета сигурно не мога да се ориентирам,но моля да ме извините!
някоя от вас  би ли ми дала рецепта за хубави палачинки!! Very Happy
предварит.благодаря!!!
Цитирай


Мнения: 9 734
Аз слагам 3 яйца,половин литър прясно мляко (направо сурово) и щипка сол.Бъркам с миксер и прибавям брашно по малко,докато стане гъсто като боза.После мятам в горещ тиган на Тефал (намазан с няколко капки олио) - специално за палачинки и стават разкошни! CrazyДоядоха ми се,утре ще взема да направя! Very Happy
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Пусни търсачката излизат 8 страници, а и в готварската книга има.
Цитирай

София

Мнения: 431
Аз слагам 3 яйца,половин литър прясно мляко (направо сурово) и щипка сол.Бъркам с миксер и прибавям брашно по малко,докато стане гъсто като боза.После мятам в горещ тиган на Тефал (намазан с няколко капки олио) - специално за палачинки и стават разкошни! CrazyДоядоха ми се,утре ще взема да направя! Very Happy
И аз така ги правя , даже когато нямам мляко ги правя с вода и пак стават хубави  Peace
Цитирай


Мнения: 533
 А аз правя палачинки  с 5 яйца,1 л.вода и брашно ,колкото за рядка боза.Бъркаш яйцата,слагаш водата и после брашното - с миксера естествено Laughing
Винаги стават и са много вкусни.
Излизат около 20 броя
Цитирай


Мнения: 3 204
Само да добавя - към основната рецепта (която и да си избереш от всички), можеш да прибавиш 2 с.л. портокалов сок.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
А моите палачинки правя ето така:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
Излизат около 15 средно големи палачинки.
Цитирай


Мнения: 784
newsm64
Постни палачинки  (стават по-мекички и по-крехки от тези с яйца)

брашно
газирана вода
сол

Консистенцията - малко по-гъста от боза. В нагорещения тиган се пуска парченце масло (маргарин - по време на пости). Готовите също се мажат с масло/маргарин.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А моите палачинки правя ето така:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
Излизат около 15 средно големи палачинки.

И аз така, но слагам 3 яйца и щипка сода. Мъжът ми ги прави само с едно яйце, не обичал да му миришат на пържени яйца.
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
2-3 яица
около 500мл. прясно мляко
брашно,сода,една ванилийка и сол.
на една вилица набождам 1/2 бучка краве масло с което мажа тигана(тефал) и палачинките след като са готови. Crazy
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
2-3 яица
около 500мл. прясно мляко
брашно,сода,една ванилийка и сол.
на една вилица набождам 1/2 бучка краве масло с което мажа тигана(тефал) и палачинките след като са готови. Crazy
  И аз така ги правя , но веднъж като нямах прясно мляко сложих  300 гр. лимонада . Станаха страхотни / и жълти Smile/
Цитирай

sofia

Мнения: 388
Аз ги правя на око-
яйца,брашно,кисело мляко със загасена сода,брашно,малко олио Peace
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Ако искаш виж и тук, това е моята рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1017.30  Peace
Цитирай


Мнения: 4 380
Никога не правя сместта за палачинки с миксер-най-обикновенна телена разбивалка.

Ако се спазва правилото на добавяне на сухата част към мократа, а не обратното, никога няма да станат бучки. Освен ако не ги правите със сухо мляко. Тогава важи обратния ред на забъркване.

Всъщност, не съм яла невкусни палачинки, така че малко не схващам смисъла на въпроса. newsm78
Цитирай


Мнения: 9 734
Абе хора,дето слагате сода в палачинките,никога не съм правила така и не съм яла такива!Не става ли като мекица?? newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора