Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 юни 2007, 15:44 ч.

"Кой беше този Добри?!"

 • 10 617
 • 29
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 908
Това е бил отговорът към родителите на Добри, след поредното им обаждане до Министерство на здравеопазването (МЗ) по повод подадената от тях молба за издаване на разрешение за събиране на средства по частен път. (Без такова разрешение не може да се кандидатства за кратък номер за SMS-дарения, например). Молбата е подадена още на 22 март 2007г. В Република България законовия срок за отговор на всякакви молби, жалби и пр. е един месец. Но на никой не му пука. В безбройните дирекции на МЗ (а и не само там) не работят хора, а чиновници. (Ако има изключения - средата бързо ги модифицира, за съжаление). За чиновниците Добри е някакво си чуждо дете. За нас не е.

Скъпи приятели, знаем че за вас също не е безразлична съдбата на Добри! Помагали сте ни толкова много досега - помогнете ни още веднъж, за да раздвижим нещата и да не останем безмълвни пред чиновническия терор и бездушие! Сигурен съм, че някои хора могат да бъдат събудени от хроничната си летаргия само след много сериозно разтърсване. Ами да ги разтърсим тогава - Добчо го заслужава!

(02) 930 1313
 
Това е "фаталният" телефон, от който зависи решението за Добри да бъде взето час по-скоро, а не да бъде протаквано с месеци, докато шансовете му за успешно лечение намаляват. Наберете го и попитайте кога най-сетне ще има такова решение! Обяснете им "кой беше този Добри"... Сигурен съм, че ще има ефект.


Това е ДобриМного ви моля - въпреки всичко - да бъдете учтиви! Грубостите и обидните думи може и да са заслужени, но няма да помогнат нито на Добри, нито на мисията на този сайт. Ние просто искаме отговорът, който ни се полага по закон. За морал да не говорим...

Днес Добри има рожден ден. Нека това да е неговият подарък от всички нас! За които той не е чуждо дете...

Информацията е взета от: http://www.save-darina.org/

Повече за Добри можете да научите на уеб страницата му на адрес: http://www.help-dobri.org/

# 1
 • Мнения: 1 243
Побут! Sad Темата да е поне на първа страница..

# 2
 • Варна
 • Мнения: 2 988
айде и аз да дам своя принос, за да стои темата на първа страница  Peace

# 3
 • В полето на неограничените възможности.
 • Мнения: 4 448
ЧЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН, МИЛИ ДОБРИ!
ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ОЗДРАВЕЕШ, ЗНАЙ,ЧЕ СМЕ С ТЕБ И ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ!
РАЗПИЛЕЙ БАЛОНИТЕ ЗА РОЖДНЕИЯ ТИ ДЕН, РАЗХВЪРЛИ СТЯТА СИ С ПОДАРЪЦИТЕ И ИЗЯЖ ЦЯЛАТА ТОРТА
ЦЕЛУВКИ!
Hug bouquet

Току що се обадих. След 10-то позвъняване вдигна жена, която сякаш отговяряше на домашния си телефон. Няма Добър ден, няма и да ти каже Министерство на здравеопазването... Така...

ПопИтах най-вежливо кога ще има отговор за Добри. Тя доста осезаемо се изнерви, ето накратко разговора ми с нея:

"Добър ден. Бих искала да попитам кога ще има отговор по молбата за Добри?"
"Ама коя сте вие?! Немога да Ви дам такава информация! Това са лични данни!
"Личните данни на детето не ги искам"
"Ами тогава за какво се обаждате?!Коя сте вие!Кажете си името!!"
"Аз съм една от майките от форума бг-мама, които подкрепят Добри, какво занчение има как се казвам?"
"В момента сме в заседание, ако искате искате да ви дам да раговаряте с прецедателя на комисията?"
"Да, нямам нищо против" - тук чакам няколко минути, докато тя нещо обяснява, не чувам добре, навярно слушалката беше на страна...И след малко, отново тя-торснато:
" Обадете се на прецедателя 9301311, аз днес съм говорила за Добри" (доц. Александров)
"И какво е казал той"
"Ама нямам право да ви казвам!!това са лични данни,как така искате да знаете????"
"Казах ви,че от личните данни за детето нямам нужда. Срокът за отговор на молбата за разрешение за набиране на средства по частен път е един месец, подадена е на 22 март, а вече сме юни.... Нямам никакво намерение да се карам с вас, искам просто да помогна на Добри, той днес има рожден ден..."
 Тук разговора приключи след като я помилих да повтори номера на доцента и името му.
Затвори ми без едно довиждане. Държа се неучтиво... Не обърна внимание на въпросите ми за отговора на молбата, за това че той днес има рожден ден... Дали би се държала така,ако ставаше дума за нейното дете?# 4
 • В полето на неограничените възможности.
 • Мнения: 4 448
айде и аз да дам своя принос, за да стои темата на първа страница  Peace

а Ти обади ли се?

Побут! Sad Темата да е поне на първа страница..

а ти?


Хайде де!!

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 16:29 от anche_mamche

# 5
 • Мнения: 1 356
Ще звънна, но утре вече, че сигурно са приключили работния ден.....ако въобще работят тези хора! Thinking
Нека и други да се включат! Инак няма надежда да се размърдат....

# 6
Служителката се казва Пламка Нинковска. Безкрайно кофти и невъзпитан човек.

Мое обаждане:

Въпросът  - на колко години беше той? Shocked

- Казвам - на 11.
- Ами на такива деца трудно дават разрешение.
- Защо?
- Защото ще ги пренасочат към фонда...
- Добре де, кога все пак ще има решение? Към фонд или изобщо някакъв писмен знак, че някой изобщо го вълнува съдбата на Добри.
- В четвъртък ще се гледа неговия случай...

Тряс!
.................................................................................
А отговорът, получен от ravia, не подлежи на разумен коментар:

Цитат
Учудена бях ,че ми вдигнаха почти веднага. Реших,че няма да бъда особено любезна,без разбира се да излизам от рамките на приличието, но ще изискам някакъв отговор.
Жената веднага започна да се оправдава, и последва задължителното "Вие,коя сте"Представих се и казах, че съм заинтересована от съдбата на това дете, за разлика от служителите в Министреството ,начело с доценти и професори. Тогава тя започна да обяснява, как е говорила вече с доц.Александров- даде ми телефона му,който между другото е друг - 9301313. Той казал, че трябва да има становище от професор Бобев. Тя и с него била говорила, и той бил написал становището си, но му се било изтрило от компютъра. Сега заминавал за Виена и в понеделник уж щял да има готово становището.
Казах й,че в понеделник няма да си забравя да се обадя отново, за да разбера какво е прословутото становище на професора.
http://www.save-darina.org/component/option,com_joomlaboard/Item … ,28/id,3625/#3629

# 7
 • София
 • Мнения: 1 103
 


Хора сега говорих с Нинковска (която и да е тя) жената каза ако може някой в понеделник около 10 часа да отиде при нея, щяла да съдейства да говорим с председателя. Без становището на Бобев, не ставало, а той щял да бъде там в понеделник. Честно казано не разбрах особено много от разговора, но ако искате да се разберем и в понеделник да отидем с някой при въпросната госпожа?

Сега като чета какво е писала Макарена и се чудя тази Нинковска дали не се избъзика с мене. Уверяваше ме, че била съдействала по всякакви начини, но решение нямало. Ако отидем в понеделник ще разговаря ли с нас? Между другото и мене ме пусна по пързалаката с някакъв измислен телефон. Ето това щях да пусна след първия си разговор с нея:
Току що звъннах и аз. Служителката, която ми вдигна ми каза да се обадя на 311, това и бяха думите, щяла да ме свърже с председателя. На въпроса ми "930 311 ли?" тя каза "Да!", Набрах номера, но ми казва, че номерът е грешен или непълен. Аз ли нещо не съм разбрала? Сега звъня пак, но никой не вдига, мамка им!

# 8
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 186
сега говорих, със същата госпожа, сега ще звънна на майката на Добри, жената помоли ако може тя да иде в понеделник при нея, ще я вкара при председателя директно и ще  има моментално становище. Д - р Бобев ( не съм сигурна че рапбрах правилноимето) е казал, че може да оперира Добри и в бг, помолих я да ми го каже със сигурност, убедена ли е че така е казал доктора - каза - Да. Това е, сега ще се свържа с родителите на Добри.
Ако може някой от нас тук в понеделник също да иде Praynig

# 9
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 186
Говорих с Диана, майката на Добри, сега ще звънне на Нинковска и ще се разберат за понеделник за 10 часа, а аз ще държа въпросната госпожаотговорна, за обещанията , които ми даде - обеща становище и решаване на проблема в онеделник

# 10
 • София
 • Мнения: 1 103
И на мен обеща същото. В понеделник и аз мога да отида с Диана в Министерството. Само не знам координати, за да се разберем нещо конкретно. Ако някой друг също има желание нека се свърже с мен на ЛС, за да се уточним. Дано Нинковска си удържи на думите, а да не ни е наговорила празни приказки.

# 11
Дияна - майката на Добри:

Цитат
Току-що се свързах по телефона с госпожа Нинковска от МЗ.Тя ме помоли много учтиво в понеделник в 10.00ч да се видим в министерството и да ни срещне с председателят на комисията.Каза също така ,че професор БОБЕВ ,който в момента е в Австрия, и е съобщил че трансплантацията може да се извърши в България.
Досега професор БОБЕВ два пъти е изказвал мнение че трансплантацията не може да се извърши тук поради липса на HLA съвместим фамилен донор.Вторият път е казал директно :"ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ РАБОТА ПРИ МЕНЕ !!!"
Какво е подтикнало професора да си промени мнението??
Как мога да имам вяра на човек който дава различни становища по един и същи въпрос - живота на моето дете ???
Добри е отдавна в ремисия ,защо чак сега се казва че може да бъде лекуван тук ??
Имам много други въпроси , ще ги задам в понеделник като се надявам да получа адекватен отговор.

http://www.save-darina.org/component/option,com_joomlaboard/Item … ,28/id,3641/#3641

Макарена: БЛАГОДАРЯ ВИ, МОМИЧЕТА!   bouquet

# 12
 • Варна
 • Мнения: 908
Страхотна работа сте свършили  Hug
Moon Walk, думите са излишни  smile3518 Невероятен човек си!!!
Аз не съм звъняла. Трябваше да излизам и исках първо да постна темата и тогава да тръгна. Дано това, което са казали да е вярно и Дияна да не се разкарва напразно  Praynig
Съжалявам, че няма да съм тук да следя развитието  Cry Но искрено се надявам, когато се върна да прочета само усмихнати теми и коментари  Praynig Душата ми си остава тук и ще е с вас!  Hug  Heart Eyes   bouquet

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 843
Браво на вас!!!

Ако продължат да ги "въртят",  включете медиите.  " Господарите..." или Милен Цветков.   Трябва да се бърза... Sad
 

# 14
Съжалявам, че трябва да но кажа, но Господарите не са откликнали на нито един от многобройните призиви за помощ. На нито един.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт