Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 21
Мама съм на детенце на година и половина, живеем в Младост и зад блока ми се намират 2 градини, в които има ясленски групи- 56 ОДЗ и 59 ОДЗ. Подала съм молби, както му е редът, с входящи номера 35 и съответно 44. Дори в 56 ОДЗ ме увериха че влизам без проблем, защото ще приемат около 40 деца. Да ама не, дори не влизаме  в резервите, докато в 59 сме 20-те резерви.  В същото време в списаците има приети деца, живеещи в Младост 4, така че това райониране не важи. Не зная какво да направя, ходих в ОБЩИНАТА , но не могат да ми дадат никакви гаранции, уверихаме, че в 56 ОДЗ ще се разкриват още две групи, ако успеят да си вземат помещенията от БЧК. Дори ми намекнаха да се организираме мами и да напишем протесно писмо до БЧК.
Хубаво, ама се питам това не е ли работа на общините и държавата. Навремето никого не питаха, когато отдваха помещенията под наем, а сега децата изведнъж станаха много и има проблем.
Сигурно има и други като мен. Сега се чувствам толкова безсилна и ядосана......Ужасно е.

# 1
 • София
 • Мнения: 4 233
Подали сте документи в няколко ясли/градини? Разрешено ли е това въобще  #Crazy   newsm78

# 2
 • София/Бахрейн
 • Мнения: 81
И аз не знам наистина къде е проблема и кой е отговорен
Не пишеш в коя Младост си, аз съм в Младост 1 - откакто съм в болнични се разхождам по-често в квартала и установих следното - в относително малко каре, което се пада между Цариградско, Йерусалим, А.Сахаров и А.Малинов видях точно три броя зарязани, пустеещи детски градини. В същото време на всяко свободно парче земя между блоковете се строят нови блокове - в тях ще живеят семейства, най-вероятно и деца ще имат. Единствената работеща градина в района май не приема деца, защото просто нямат места.
Дотолкова се ядосах, че снимах две от трите запуснати градини и сега съм в процес на чудене на кого да ги пратя?

# 3
 • Мнения: 34 824
Подали сте документи в няколко ясли/градини? Разрешено ли е това въобще  #Crazy   newsm78

Може и това да е причината да са ги сложили назад.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 472
Подали сте документи в няколко ясли/градини? Разрешено ли е това въобще  #Crazy   newsm78

Може и това да е причината да са ги сложили назад.
Не смятам,че това е причината.При нас това е масова практика.Естествено всеки се надява детето му да бъде прието.Моя позната подаде само в една градина ,която се оказа,че не и е район обаче не и прехвърлиха документите автоматично,както се говореше.Детето не беше прието.Друга позната подойде на три места на двете детето беше прието и я извикаха да потвърди в градината,която си избере.
Общо взето справедливост няма.

# 5
 • София-България, Израел - където си поискам
 • Мнения: 2 617
Подали сте документи в няколко ясли/градини? Разрешено ли е това въобще  #Crazy   newsm78
разрешено е, но в молбата трябва да се посочи къде другате си подал молба.

# 6
 • Sandhausen, Germany
 • Мнения: 3 304
Аз също имам проблем точно с градините в Младост. Подадох молба януари в 14ОДЗ, което ни е до блока. Входящ номер обаче не са ми дали / незнаех че трябва да искам/, но директорката тогава ме увери че проблем няма и ще вземе малкия септември. Миналата седмица като се обадих да питам дали са излезли списъците и какво следва, тя ми заяви че малкия не е приет и нищо не можела да направи. Питах я защо ми е казала, че ще го вземе и тя каза, че си мислела, че нямало да се запишат всички деца от яслата и сега просто нямало места.... Направо съм се видяла в чудо. Ходя и се моля във всички градини, които са ми що годе на път за работа, но навсякъде е ад, а и ще трябва да го мъкна всеки ден по задръстванията с мен...  А тази дет. градина ми е на 2 мин. от блока! На мен не ми е ясно какво се очаква от родителите в тази ситуация? Да спрат да работят майките за да има кой да гледа малчуганите ли?

# 7
 • София
 • Мнения: 406
И аз съм от Младост и като че ли там е най-големият проблем с яслите. Ние ходихме да подадем молба март месец в 70 ОДЗ, което ни е точно до блока и отказаха да ни приемат молбата, да сме отидели другата година на 1 януари, за да ни приемат от септември, когато детето ми ще е на 2 и половина и ще мислим за градина, а  не за ясла. В същото време докато бях при директорката влезе една леля, подаде едно заявление и каза: "Фотьолът пристига след малко". Е, аз не съм будала, за да не разбера какво се случва.
А в Младост има толкова много затворени градини и ясли и на никой не му пука. Може би ние - Младостките майки трябва да предприемем нещо, защото с администрация се бори само чрез писане и то много писане до степен да им станеш противен, за да ти свършат работа (това го казвам, като човек работещ в тази сфера и неможещ да се примири с бездушието на колегите си).

# 8
 • там някъде
 • Мнения: 2 242
До колкото знам от януари тази година вече не е разрешено да се подава молба в повече от 1 градина (което е невероятна идиотия …) Но щяло да се разработва информационна система за справки и сравнение (не както до сега директорките да уточняват нещата по телефона).
На мен директорката на градината в която подадох молба изрично ме предупреди и пита подала ли съм и в друга ясла… а сега разбирам че имам познати не-влезли в списъците точно поради тази причина – подадени документи в друга ясла (там са приети и влезнали в списъците за септември)

А тази сутрин една майка в частната ясла питаше дали и приетите в частни влизат в това число – детето й е прието в държавна за 2007/2008 и от там (държавната) казали че септември детето не трябва да фигурира в нито един списък (даже и на частните)…..

tacy най-добре иди и говори с директорката

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт