Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 483
Преди доста години (10 някъде) една приятелка на майка ми ме заведе на едно място в центъра на София да ядем лазаня.
Това беше най-вкусната лазаня която някога съм опитвала. Всъщност бяха 2 вида. Едната с гъбен сос, другата със спаначен.
Догадката ме е че м/у корите е имало само извара или друго меко сирене и залята със сос newsm78 Нямаше контрастиращи вкусове и всичко се топеше на едно в устата. Сосовете бяха мнооого вкусни (гладки) и сигурно имаха сметана в тях...
Сервираха ги в едни метални формички като за кексчета от тези малките и дълги.
Та тука и молбата ми:
Дайте да измислим един спаначен и един гъбен сос и да си направим вкусна лазаня  35 35 35
Сосовете бяха:
гладки
Кремообразни
гъстички

ПОМАГАЙТЕ!  chef Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Погледни това  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188786.msg3903638#msg3903638

Лазанята на Мирелла ( свекърва ми).

За нейната лазаня, ще използвате моето рагу (по-хубаво е) 

За една голяма тава ви трябва не по-малко от 1л. сос бешамел.
И поне 1 кг. от рагуто ( от първия постинг). Като го правите, оставете го малко по-водно, да се разлива спокойно с  черпак.

-  листове за лазаня ( аз използвам марката Емилиане)
-  рагу
-  сос бешамел
-  масло
-  доста настъргано формаджо.

Сега, номера на лазанята е, че трябва да плува. Това, че строите етажи, не значи , че не трябва да тече. Това е първото, което научих от свеки за лазанята.

Винаги като започвате да строите ( 4-5 етажа), се започва със сос.

основа: 1-2 черпака сос бешамел и толкова рагу, размесват се, да има по тавата и се посипва със свободна ръка шепа формаджо ( настъргано на средно ситно ренде).
етаж - листа.
пълнеж.. ( като основата)
етаж - листа
пълнеж.... и тн.
ВИНАГИ се завършва с пълнеж.

когато се уверите, че всичко плува и е покрито по ъглите се слагат парчета масло. , както и в средата.
лазанята се пече 20 минути ( по инструкциите на кутията на листата).


 
  А може да попиташ и директно в темата тук,поне ще получиш истинска рецепта. Peace

  newsm78 Виждам ,че си в САЩ,може да разгледаш и този сайт,има описания на английски език.  Wink

 http://int.primopiatto.barilla.com/lacucinaitaliana/lericettebar … htm/ric647_EN.htm

http://int.primopiatto.barilla.com/lacucinaitaliana/lericettebar … htm/ric673_EN.htm

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.