Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 226
Някой ще ми кажели какво е това съотношение 2,5:1??????
правя тази рецепта в момента-СПЕШНО МИ Е!
Гъбите се почистват и нарязват на лентички. Ако има сушени гъби (шийтаке например), се накисват за известно време във вряла вода, след което се отцеждат и измиват.

В голям тиган (например уок) в кравето масло и олиото се задушават лукът и чесънът, докато станат златисти на цвят, след което се прибавят и гъбите. Бъркат се интензивно и се внимава водата, която са пуснали, да не изври напълно. Прибавят се междувременно солта и черният пипер. След като водата на гъбките поизври, се добавя отцеденият ориз (който е киснал около час във вода) и се задушава, докато стане стъклен. Всичко се изсипва в тава, залива се с вода в съотношение 2,5:1 ч.ч. ориз (!) и се пече при 220 градуса докато стане готово, тоест около 40 минути максимум.

Става и за основно ядене, става и за гарнитура!
Цитирай


Мнения: 2 340
Две чаши и половина вода на една чаша ориз.
Цитирай


Мнения: 867
мисля че са имали предвид 1 ч.чаша ориз и 2 и половина ч.чаши вода
Цитирай

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 431
предполагам, че става въпрос за 2 чаши и половина вода и 1 чаша ориз.
Цитирай

София

Мнения: 226
много благодаря Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.