Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 юни 2007, 10:45 ч.

Зеленчуков бульон?

  • 424
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 208
Правите ли си сами зеленчуков бульон или позвате готовите бульони на кубчета? Аз съм решила вече да си правя, но се чудя колко време е удачно да се варят зеленчуците. Чела съм рецепти, в които пише час и други - 15 мин. Как го приготвяте вие - и от какви зеленчуци за да е по-вкусен?

# 1
  • Мнения: 764
това ,което аз правя не е бульон,а по-скоро подправка,но я правя на есен,когато има  от всички зеленчуци- чушки червени и зелени,домати,моркови,кервиз,магданоз- всичко се мели ,слага се сол 1:3 в смисъл 3 части смлени зеленчуци 1 част сол и затваряш в бурканчета.
Без варене! Разваляне няма! Laughing

# 2
  • Италия
  • Мнения: 5 474
 Wink Когато имам време си го приготвям сама:
В кипяща вода поставям нарязани на дребно: 2 моркова,няколко листа прясно зеле,  3 картофа ,1-2 стръка целина ,2 домата, 1 чушка ,1/2 връзка магданоз ,1 корен магданоз, глава лук и сол на вкус или 1ч.л. вегета .
Вари се до омекване на зеленчуците (обикновено около 20-25 мин), след което се прецежда и се използва.  Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 208
Благодаря за отговорите   bouquet Много се чудех колко трябва да се варят зеленчуците и мисля да направя като теб, Giorgia.
А подправката на gabkata, звучи супер  Peace

# 4
  • Мнения: 4 380
От картофите няма голяма полза за бульона и вегетата обезсмисля хабенето на зеленчуци. Така или иначе, бульонът става блъскан с химия.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт