Каква торта за рожден ден?

  • 5 457
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 624
Здравейте,майчета!
Кажете какви торти спретнахте за рождените дни на децата?Давайте идеи,ще Ви бъда благодарна за отговорите!

# 1
  • Мнения: 3 268
Иди до сладкарница Нечеля.Предлагат страхотни торти!Ние само от там купуваме за всички рожденни дни у дома.

# 2
  • Мнения: 243
За РД на племенника правих торта "Шрек" - трансфер с шоколад.  А, другата седмица моят син има РД и съм намислила да правя торта топка - триизмерна. Не знам дали ще се получи, защото смятам да я правя от пандишпанови блатове, но не с крем от кисело мляко и желатин, или каквото и да било с желатин, че не се яде от никой вкъщи, а с крем нишесте и шоколад. Ще видим какво ще се получи.... Laughing

# 3
  • Мнения: 624
Porsha-моля Ви,дайте малко повече инфо за тортата,която ще правите!Звучи доста интересно newsm10

# 4
  • Мнения: 243
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188534.0 Това е торта дуому тирамису на Фрида. По този начин смятам да направя топката, а украсата отгоре ще е с моделираща маса, ако нямаш такава можеш да украсиш с маслен, сметанов крем или шоколадов ганаш.

# 5
  • Мнения: 624
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188534.0 Това е торта дуому тирамису на Фрида. По този начин смятам да направя топката, а украсата отгоре ще е с моделираща маса, ако нямаш такава можеш да украсиш с маслен, сметанов крем или шоколадов ганаш.


  smile3501 smile3501 smile3501

# 6
  • Мнения: 7 091
Зависи на колко години е детенцето, какви неща харесва. Моят син например е запален пожарникар ( миналата година беше машинист  Laughing и имахме с влак) и затова искаше 3D пожарна.





Кажи какво му харесва на детето и ще ти дам идеи Peace

# 7
  • Мнения: 624
Синът ми е на 1 год.и 10месеца,ще се готвим за 2-ри рожден ден,живи и здрави Simple Smile,а му харесва най-много да рита,обича топки,всякакви топки,баща му е футболист,покрай тях е лудница Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Tandoori-разби ме с това камионче,страхотно е,направо не мога да повярвам Simple Smile newsm78
Благодаря за идеите,мами  bouquet

# 8
  • Мнения: 7 091
Синът ми е на 1 год.и 10месеца,ще се готвим за 2-ри рожден ден,живи и здрави Simple Smile,а му харесва най-много да рита,обича топки,всякакви топки,баща му е футболист,покрай тях е лудница Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Tandoori-разби ме с това камионче,страхотно е,направо не мога да повярвам Simple Smile newsm78
Благодаря за идеите,мами  bouquet

В темата за тортите има една торта футболна топка...не мога да се сетя как се казваше майката дето я беше правила, но беше покрита с марципан и беше много сполучлива! Ще се опитам да я изнамеря, ако искаш и ти се разтърси, мисля че във вашия случай ще се хареса много, а и е лесна за правене!  Peace

# 9
  • Мнения: 22 867


А тук е футболната топка на МЕГИ!

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 22:42 от labrex

# 10
  • Мнения: 836
Не разбрах дали питаш за домашно приготвена торта или за купешка.
Най-красивата, която сме поръчвали беше от Виенската сладкарница, на Орлов мост. Там определено можеш да се затрудниш в избора, защото всички са страхотни. Ние се спряхме на един пиратски кораб, който си беше произведение на изкуството. Децата онемяха, като го видяха. Съжалявам, че на снимките не се вижда добре. Ето:
http://images17.snimka.bg/003103374.jpg

# 11
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ето я моята торта топка

Това ми е първия опит с марципан варна - ако я правя сега, ще е по-добре, но...


Съжалявам, не видях че по-нагоре има линк към нея.
 Blush

# 12
# 13
  • Мнения: 836
Меги, страхотни торти!

  bouquet

Можеш ли да дадеш рецептата за ягодата?

# 14
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Благодаря!
Ами ягодката е всъщност кейк - изпечен във форма сърце. Без яйца и мляко е - търсих специално такава рецепта, че сина ми беше на диета по това време.
Ето тук

Ето темата, в която момичетата ми предлагаха такива рецепти http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161012.0

# 15
  • Мнения: 836
Благодаря!
Ами ягодката е всъщност кейк - изпечен във форма сърце. Без яйца и мляко е - търсих специално такава рецепта, че сина ми беше на диета по това време.
Ето тук

Ето темата, в която момичетата ми предлагаха такива рецепти http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161012.0
Благодаря!
Видях, че е кейк, затова ще се осмеля нея да направя  Embarassed. Разгледах и другите ти произведения. Възхищавам се на уменията ти!

# 16
  • Мнения: 624
Меги-снощи доста до късно гледах колко са прекрасни тортите ти,както споменах синът ми доста се вълнува от футболни топки,но ме притеснява,че за първи път ще правя такава торта.Попадах на отделни коментари за тортата-футболната топка-но ще те помоля още веднъж-кажи ми,моля те,как да започна? Praynig newsm78
Благодаря още веднъж  bouquet

# 17
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ще се опитам, че тя вече остана доста далече във времето.

Намерих тук едно описание, което съм писала преди известно време: Цитирам го, ако има още нещо, питай.
Започвам: Тортата я намазвам с маслен крем - за се загладят неравните участъци и да не прозира кафявия цвят на рулата. Масло и пудра захар на око и после в хладилника. Покритието е от марципан Варна - тогава нямах моделираща маса. Изрязват се отделни шестоъгълници след като се разточи (1-2 мм, даже по-към 1 мм), много лесно залепват върху масления крем - от топлината на ръката маслото се поразтопява. И едно много важно нещо - досега не съм го писала: черните полета трябва да са петоъгълници, иначе не пасва и е много трудно. Ама отде да знам аз. Сега вече имаме такава топка в къщи (истинска), но тогава нямахме. Ако знаеш колко се измъчих да ги наглася.
Ето по този начин се изрязват шестоъгълници http://www.snimka.bg/album.php?album_id=87303&photo=59, но да не забравиш - черните са петоъгълници, използвай тази схема за белите.
Тревата е от същата маса, боядисана в зелено. Ето така се прави: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=87303&photo=62 и се отрязва с нож.
Боите ми са течни, но може да сложиш и на прах (тъкмо няма да се налага да използваш много пудра захар при замесването). Черното съм го получавала по 2 начина - равни количества синьо, червено и жълто или с какао. Ако се загледаш ще видиш, че всъщност е кафяво - тогава нямах синя боя (червено и зелено става кафяво).
За тортата - мисля, че всяка торта с подобна форма става, стига да не е много мека (да може да удържи покритието). Но пък ако покритието е тънко 1мм, не е много тежко - моята торта е в купа с диаметър 23 см (горе-долу).
Успех с тортата. Би трябвало да стане по-добре от моята. С готовата маса става много добре покритието. И ако приложиш съвета ми за петоъгълниците, ще стане като истинска топка. Ако сега я правя тази торта, ще стане много по-добре, но тя беше първия ми опит с този марципан.
Ако имате в къщи истинска топка - непременно я използвай за модел.

Ако съм изпуснала нещо: Ето тук има още http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=169001.msg3360279#msg3360279
Ако имаш още въпроси, питай.

# 18
  • Мнения: 624
Меги-разбрах за покритието,намерих къде е обяснено и за марципан Варна,а пълнежът на тортата,да разбирам,че е шоколадовата торта с рула,нали?Вече ме е срам да питам Embarassed,не мисля,че ще успея да я направя,но пък от опит глава не боли newsm78
И още нещо-задължително ли трябва да се заглади с маслен крем/притеснява ме вкусът/,и кой вариант е по-добър-марципан Варна,или моделираща маса? newsm78

Последна редакция: сб, 09 юни 2007, 01:09 от tanqkarapetrova

# 19
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Да - отвътре е шоколадова торта с рула. В посочения по-горе линк е точно тази тема. Затова не го написах. Но може и да е друга торта с такава форма. Много лесно се прави, не се страхувай да опиташ. И понеже не се пекат блатове, провали почти не могат да станат.
Масления крем не се усеща като отделен вкус, намазах го съвсем тънко. И аз първия път се притеснявах от това. Ако искаш може да го замениш с кайсиев мармалад. Но е хубаво да има нещо намазано отгоре. После по лесно се слага покритието - има върху какво да залепне. Тортата змия не я намазах и после имах големи проблеми - покритието оставаше на ръцете ми и не искаше да застане върху змията. Масления крем също така запълва пукнатините и дава по-добра форма на топката, по-гладка става. Без него всяка една издутинка от рулата ще се вижда под покритието. И още една функция на крема - изолира влагата от тортата да не отива към покритието и да го разтопи - точно тази торта няма такъв крем отгоре (който да я овлажнява), но ако решиш да слагаш млечен крем, да знаеш, че той разтопява покритието ако се допира до него.
С моделиращата маса се работи по-лесно, по-еластична е, не засъхва отгоре (при рязане не се напуква), но пък марципан варна е по-добър на вкус. Готовата маса е с ванилия - но на мен ми е много напарфюмирана.

Общи условия

Активация на акаунт