Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
дъщеря ми е на 11 месеца има бенка на крачето която се е увеличила поне 2но-3но от раждането.препорачаите ми дерматолог занимаващ се е бенки.

# 1
  • Мнения: 822
Ха, и моята има бенка на крачето и е на 11 месеца. Тя не се ли увеличава заедно с растежа? И аз се чудех трябва ли да и обръщам специално внимание!

# 2
  • Мнения: 1 494
Според мен незабавно трябва да обърнете внимание.
Мисля, че най-много опит имат специалистите в Онкологията в дървеница.

# 3
  • Мнения: 2 405
Веднага препоръчвам докторката  при която бях в понеделник - Узунова (в онкологията).  Запиши си първо час, за да не чакате. За съжаление нямам тел. Аз ходих на място. Докторката е супер.

# 4
Не! Само не в онкологията!!! Не и преди да си чула мнението на дерматалог!
Аз съм "Забравил да се логне" Прочети ми поста в тема Трябва ли да знаят пациентите ..."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=195914.20
Ще разбереш за какво говоря! Там са гадни и бездушни касапи! Отиди в поликлиниката. Мини на кожен. После, ако трябва отиди на частен дерматолог, но не допускай при никакви обстоятелства да ти натрапят лечение, преди да си сигурна. И чак ако ти кажат, че е нещо лошо и страшно и че няма друг начин, освен да се махне, пак питай и разпитвай къде и как, преди да стигнеш до дървеница!!!
А ето и един полезен сайт: http://derma.bg/   ... за по принцип! Но като цяло .... да .... потърси лекарско мнение ... но първо при ДжиПи-то и не давай нищо да му се прави прибързано! Виж сайта. Там има и адреси на лекари и клиники!

# 5
  • Мнения: 2 405
Д-р Узунова е дерматолог и на ошашавените ми въпроси отговаряше с широка усмивка: какво говориш момиче, това тука е кабинат за красота, "онези" кабинети са малко по-надолу  Simple Smile.  Пак казвам докторката е страшна.

# 6
АААААААААААА. Само НЕ Узунова! Точно ТЯ е въпросната касапка, за която говоря, просто не исках да казвам имена!
Скъса с гола ръка бенката на братовчедка ми и я ряза със скалпел без упойка - без да ни каже въобще, какво ЩЕ направи. Кръвта течеше по тялото й, по леглото, по ръцете й ... Каза, че нямало нужда от хистологично изследване. Братовчедка ми вече втори ден е с температура.  #2gunfire
Може тя някога и да е билаумна лекарка, да знае 500 тома на изуст и т.н., но се държи като Джак Изкормвача. Освен това два пъти сбърка името на антибиотика, който след много настояване предписа на братовчедка ми.
За Бога, вече 100000-и пъти предпочитам да отида на частно, но там няма да стъпя повече през живота си!

# 7
  • Мнения: 1 494
Много съжалявам за това, което ви се е случило и ако е така, дръжте отговорна тази лекарката -би трябвало да си понесе последствията. Поддържам споделянето на какъвто и да било опит с лекарите- от огромна полза е за всички. Peace
Все пак такива глобални заключения не е разумно да се правят...

# 8
Да, знам, че не требява да се водим само по емоциите си. Но нека поставим и няколко разумни критери:
1. Информативност: ами тя не ни предопреди, не каза: "сега ще направя това или онова, бихме могли да ... или да не ..." Разбирате ли? Информация - нула!
2. Осведомяване постфактум - от какво да се пази, какво да пие, да прави или не. Пак нула. Даже аз накрая се сетих и я питах, колко време да се носи превръзката. Тя каза, че дове4ера може да я махне! А сега браъов4едка ми е с инфекция!
3. Хуманност - ще кажа само: БЕЗ УПОЙКА.

Иначе... незнам...Както в един от постовете казах, надявам се единствено, диагнозата на тази жена да е вярна и хистологичното изследване да е добро, защото диагнозата на ДжиПи-то бе друга!

Съгласна съм! Имаш право! Ако диагнозата излезе вярна и няма други последствия, като рак или рецидив и инфекцията отшуми, ще махна с ръка на всичката болка и кръв и ще призная, че поне разбира.
Но поука има - ако нещо ми се случи на мен, поне ще знам и ще се пазя! Няма да дам да ме докоснат, преди да са ми били упойката!

# 9
п.п. В същият кабинет (номер 3) работят още 3-4 медика. Може да не са такива ....

# 10
  • Мнения: 1 494
Хм, честно казано наистина са и доста 'странни' методите- за бенките съм чела доста тревожни неща и знам, че не се 'режат' и 'дърпат' току-така.
Стискам палци всичко да е наред и да се оправи братовчедка ти. Още едно лекарско мнение винаги е от полза... Peace

# 11
Здравейте и днес. По проблема с бенката на братовчедка ми има 1 добра и 1 лоша новина. Добрата новина е, че температурата й спадна и разбрахме причината за появата й. Слава бого, раната не е инфектирана, както си мислех - било е алергична реакция към антибиотика. Ние изрично предупредихме д-р Узунова, че братовчедка ми е силно алергична към доста медикаменти, включително и антибиотици. Тя ни увери, 4е този, който слага "не предизвиква никакви алергии и тя знаела, че няма човек алергичен от този антибиотик, защото била добра лекарка".  Е, още едно доказателство, че това не е вярно! Господ да поживи компетентните медицински сестри, които остават в сянка, но често са по-полезни от докторята!
Лошата новина обаче я открих заедно с добрата. Когато снощи сменях превръзката установих, че въпреки твърденията на д-р Узунова, че е "почистила папиломчето много добре със скалпела и надали ще има рецидив" всъщност са останали 2 доста голями парченца от израстака! От едната страна раната е леко хлътнала, но от другата части от бенката стоят.
Това е много не професионално, защото ако израстъкът е брадавица, то остане ли парче, 100% ще има рецидив. То може да има и без остатък, камо ли с ...! Другото, по-страшното, за което не ми се и мисли е, че ако образованието е злокачествено, то след нараняване, останат ли и съвсем малко клетки, се развива тумор.
Сега ще изчакаме до сряда, за да отида да й взема резултатите от хистологията. Дано да е брадавица, иначе не знам какво ще й причиня на тази докторка.

п.п Повече няма да разводнявам темата с моите истории. Знам само, че ще спестявам пари за лазерна операция и че от сега нататък ще се информирам много щателно за всяко нещо и няма да дам на никого да пипне мен или мой близък, без да ми е обяснил стъпка по стъпка какво ще прави. Съветвам ви и вие да бъдете предпазливи.

Ако някой се интересува, мога другата сряда да ви съобщя резултатите от изследването.

# 12
  • Мнения: 1 494
Аз се интересувам. Именно заради това, което те притеснява най-много, казах, че бенки не се 'дърпат' току-така. Предполагам не е излишно на никой да знае развръзката на този неприятен случай. Защото може да се случи на всеки!!! Моля те, пиши какво е станало!

# 13
Разбира се, ще пиша.
Адресът на този сайт вече го писах в предишен поуст, но сега открих точно статията, която ми беше най-полезна. Ето: http://derma.bg/showsp.php?id=5
Там има едни прости правила ABCDE, които ги видях и в оригинал на един чуждестранен сайт!
Смятам, че инфото е полезно.
На този сайт има и още една статия: http://derma.bg/procedures.php?cat=1&cat2=4&nid=24
която пояснява, как протичат в общи линии такива процедури или по-точно как би трябвало да протичат! Съжалявам само, че не прочетох това по-рано и че в момента на "прегледа" бях толкова паникьосана - ако не се бях държала като страхлива патка, нямаше да допусна това.
Така че, вече ще си опичам акъла! Е, значи ... до сряда!

# 14
  • Мнения: 820
Бих ви препоръчала д-р Ботев има кабинет в Лозенец. Тябва да си запишете час предварително на тел. 0888465029 или 952 55 32. За съжаление не работи със Касата. Таксата за преглед е 25 лв.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт