Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 юни 2007, 17:22 ч.

Тиквички във фризер ?

  • 3 042
  • 14
  •   1
Отговори
  • Раднево
  • Мнения: 780
Здравейте ! Насъбраха ми се доста тиквички , та въпроса ми е освен пържени - сурови могат ли да се приберат във фризер?   Thinking

# 1
  • на една крачка от Пловдив
  • Мнения: 516
Да ти кажа честно, майка ми слага пържени но не ми харесват Naughty като се размразят стават едни водни, меки. Нямат никакъв вкус. Виж за сурови незнам newsm78, нарязани и осолени май ще е по-добре.

# 2
  • Мнения: 1 494
Когато детето ми беше бебе, замразих известно количество- просто нарязани на филийки и сложени в найлонови пликчета. През зимата вадех по малко за да приготвям зеленчуковите пюрета. Мисля, че много добре се запазиха и би могло да се ползват за супа или яхния.

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 029
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.

# 4
  • Мнения: 5 604
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.

на кубчета за готвене, на шайби за пържене и печене. Ако ще пържиш после обаче - непременно трябва да са оваляни  с брашно

# 5
  • Мнения: 506
Замразявала съм, но вече няма да замразявам - не са хубави след като се размразят - стават едни жилави, абе като подметка. Може би има някакъв трик. Аз ги замразявах нарязани на колелца и на ивички за ястия с ориз и зеленчуци, но нито един от двата начина не ми допадна.

# 6
  • София
  • Мнения: 4 293
И аз замразявам тиквички, нарязани на кубчета или на колелца. Готвя ги на мусака, зеленцукови супи, но за пържене не стават Naughty

# 7
  • Мнения: 6 461
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.
на кубчета за готвене, на шайби за пържене и печене. Ако ще пържиш после обаче - непременно трябва да са оваляни  с брашно
Да  Peace
Аз така ги замразявам.

# 8
  • Мнения: 751
Аз нарязвам на кубчета тиквичките, бланширам ги за кратко в малко коричество вода и след това ги замразявам в кофички, в които разпределям и течността. Използвам ги за супи.

# 9
  • София
  • Мнения: 431
Аз всяка година си замразявам тиквички нарязани на кубчета  Peace Не ги обработвам предварително с нищо , даже не посолявам  Naughty

# 10
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Не бланширам, нарязвам само на кръгчета или кубчета. Е, не е като да са пресни, но определено през зимата, ако пържа, в къщи замирисва на пролет Mr. Green То кое ли, излязло от фризера, не е жилаво, ама нали е най-близко до прясно  Hug

# 11
  • Раднево
  • Мнения: 780
Благодаря ви за отговорите   bouquet
Аз искам да замразя тиквички за пастет Simple Smile и не знам след като ги размразя дали ще стават за варене или да ги сваря и тогава да ги прибера във фризера

# 12
  • Мнения: 1 494
Стават за варене- пускат се във вряща вода. Щом е за пастет нямаш грижи. Аз ги бланширах за минутка- така си запазват цвета и леко омекват- по-лесно се прибират.

# 13
  • uk-kent
  • Мнения: 577
можеш да ги замразиш!
фризера ми е най-добьр приятел Laughing.няма нещо което не сьм замразявала май newsm78 ooooh! винаги е пьлен сьс всякакви зеленчуци,плодове....имам пици(които сама сьм приготвяла сама сьс дом.тесто Grinning)от около месец,и от фризера вьв фурната.разбира се вкуса на замразената храна не може да се сравнява сьс прясно приготвената ,но.... Laughing

# 14
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
Сурови настъргани/за салати, пастети и мусове/ или на кубчета/ за супи, ястия/  замразени във фризера- след това са отлични  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт