Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Раднево

Мнения: 780
Здравейте ! Насъбраха ми се доста тиквички , та въпроса ми е освен пържени - сурови могат ли да се приберат във фризер?   Thinking
Цитирай

на една крачка от Пловдив

Мнения: 516
Да ти кажа честно, майка ми слага пържени но не ми харесват Naughty като се размразят стават едни водни, меки. Нямат никакъв вкус. Виж за сурови незнам newsm78, нарязани и осолени май ще е по-добре.
Цитирай


Мнения: 1 488
Когато детето ми беше бебе, замразих известно количество- просто нарязани на филийки и сложени в найлонови пликчета. През зимата вадех по малко за да приготвям зеленчуковите пюрета. Мисля, че много добре се запазиха и би могло да се ползват за супа или яхния.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.
Цитирай


Мнения: 4 745
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.

на кубчета за готвене, на шайби за пържене и печене. Ако ще пържиш после обаче - непременно трябва да са оваляни  с брашно
Цитирай


Мнения: 506
Замразявала съм, но вече няма да замразявам - не са хубави след като се размразят - стават едни жилави, абе като подметка. Може би има някакъв трик. Аз ги замразявах нарязани на колелца и на ивички за ястия с ориз и зеленчуци, но нито един от двата начина не ми допадна.
Цитирай

София

Мнения: 4 282
И аз замразявам тиквички, нарязани на кубчета или на колелца. Готвя ги на мусака, зеленцукови супи, но за пържене не стават Naughty
Цитирай


Мнения: 6 461
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.
на кубчета за готвене, на шайби за пържене и печене. Ако ще пържиш после обаче - непременно трябва да са оваляни  с брашно
Да  Peace
Аз така ги замразявам.
Цитирай


Мнения: 645
Аз нарязвам на кубчета тиквичките, бланширам ги за кратко в малко коричество вода и след това ги замразявам в кофички, в които разпределям и течността. Използвам ги за супи.
Цитирай

София

Мнения: 431
Аз всяка година си замразявам тиквички нарязани на кубчета  Peace Не ги обработвам предварително с нищо , даже не посолявам  Naughty
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Не бланширам, нарязвам само на кръгчета или кубчета. Е, не е като да са пресни, но определено през зимата, ако пържа, в къщи замирисва на пролет Mr. Green То кое ли, излязло от фризера, не е жилаво, ама нали е най-близко до прясно  Hug
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Благодаря ви за отговорите   bouquet
Аз искам да замразя тиквички за пастет Smile и не знам след като ги размразя дали ще стават за варене или да ги сваря и тогава да ги прибера във фризера
Цитирай


Мнения: 1 488
Стават за варене- пускат се във вряща вода. Щом е за пастет нямаш грижи. Аз ги бланширах за минутка- така си запазват цвета и леко омекват- по-лесно се прибират.
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
можеш да ги замразиш!
фризера ми е най-добьр приятел Laughing.няма нещо което не сьм замразявала май newsm78 ooooh! винаги е пьлен сьс всякакви зеленчуци,плодове....имам пици(които сама сьм приготвяла сама сьс дом.тесто Very Happy)от около месец,и от фризера вьв фурната.разбира се вкуса на замразената храна не може да се сравнява сьс прясно приготвената ,но.... Laughing
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
Сурови настъргани/за салати, пастети и мусове/ или на кубчета/ за супи, ястия/  замразени във фризера- след това са отлични  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.