Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Русе
 • Мнения: 5 578
Другарчета,
искам да ви споделя какво се е случило оня ден, когато майка ми и Иван са били в ДГ да играят.

В пясъчника - момиченце и момченце си играят, майките пушат цигари далече от тях. Иван не е в пясъчника. Момиченцето имало някаква играчка, която не искало да даде, и момченцето му хванало главата здраво и я ударило 2 пъти в ръба на цимента силно (като стъпало). "Как не го уби" каза майка ми, много силно било. Майките не видели изобщо.

И аз редовно виждам майки, които оставят децата си да играят сами (говорим за 2-4 години). Недопустимо - и ми се чудят, че все ходя по Иван, не съм му давала свобода.
Не съм майка-маниачка, по-скоро даже съм непукист, но след детето на вън ходя на половин метър.

Искам да чуя вашето мнение.

# 1
 • Варна
 • Мнения: 3 969
Моето мнение,че и на половин метър да съм от детето пак може да се случи нещо подобно. Wink

# 2
 • Мнения: 3 036
не съм привърженичка на оставянето им на далечно разстояние сами.
освен, че може да измислят нещо, което на нас дори не ни и хрумва, винаги има опасност да хукнат към улицата, ако не е заградено пространството.

не е въпрос на доверие към детето, а на внимание. Peace

# 3
 • Мнения: 3 036
Моето мнение,че и на половин метър да съм от детето пак може да се случи нещо подобно. Wink

да, но можеш да реагираш по-бързо и да се спести единия удар например.

# 4
 • Земята
 • Мнения: 1 426
Аз пък казвам да се върнем на темата за лошите деца.
Не е проста злополука това - едно дете да блъска в цимента главата на друго...

# 5
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 525
Да, хубав съвет е това. Децата са импулсивни, често жестоки, резки, непредвидими. Обезателно трябва да има контрол, наблюдаване и възможност за бърза намеса. Винаги цитирам едно дете, колкото Криско, на наши познати, сигурно ушите му постоянно горят  Laughing , но е лошо дете и винаги дебна. Като се видим, то всячески се старае да нарани, набие и унижи Криско. Та в един от пътите (повече не ходим у тях  Stop) го хвана за дрехата и го бута назад, бута и блъска, Криско отстъпва и като стигнаха до една мебел го блъсна силно назад. Ако не бях наблизо можеше и да му разбие главата в ръба на плота. Страх ме е и дебна, не го оставям сам. Майките не са прави, че са били далече. Според мен, ако си вярват, просто трябва да се редуват и да внимават, на смени.

# 6
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 525
Аз пък казвам да се върнем на темата за лошите деца.
Не е проста злополука това - едно дете да блъска в цимента главата на друго...

Да, така е. Кантен (или Куентин), детето, което цитирам, също има такива прояви - когато го събори на земята, започва да скача върху него с крака, да го тъпче и да се смее. Или взима някоя голяма играчака и го блъска по главата. Определено има лоши деца, така с ераждат, агресивни, груби. Този такъв си беше от бебе; щом се осъзна и взе да заяква, започна да хваща бузите на който докопа, да стиска и да извива  Confused

# 7
 • Русе
 • Мнения: 5 578
 Shocked Блонди, защо се налага да контактувате с този Кантен?

# 8
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 525
Защото е син на съдружника на мъжа ми и поддържаме добри взаимоотношения.  Rolling Eyes Майката е една 150-килограмова откачалка, която се радва и хили на жестоките прояви на ужасното си хлапе. След 2-3 гостувания у тях синът ми разви страхо от деца и като види дете започва да плаче и иска да го гушна. Категорично заявих, че повече у тях няма да стъпя  Close Не са ни канили скоро, като знам мъжът ми колко е съобразителен и притеснителен, ще има да се караме май тепърва по този въпрос, но съм категорична  Naughty

# 9
 • София, център
 • Мнения: 3 448
И аз ходя подир Луси, майка ми също.
Предпазвала съм я на няколко пъти от злополуки с други, по-големи деца.
Но не винаги се успява.
Вчера за части от секундата се е напъхала под люлка с люлеещи се деца и е отнесла зверски ритник по главата!
Какво да се прави...

# 10
 • София
 • Мнения: 3 416
 На 20 см да си от него и пак може да се случи нещо лошо(разбира се за някои неща може да се реагира ако си по-наблизо).

 Миналата година водя сина за ръка, малчо се спъва, изпускам му ръчичката и той пада(аз не очаквах, понеже си вървяхме съвсем спокойно). При падането си удари главата в един остър камък. Добре, че беше с шапка, та малко омекоти удара ooooh!

 Преди седмица - закопчавам му якето и се навеждам да взема един плик. Изправям се(това ми движение едва ли е било повече от секунда-две) и виждам човека да се търкаля надолу по стълбите презглава ooooh!

 Има буйни деца, но съм против да се казва, че две годишно дете е лошо. За мен са още бебета и не могат да преценяват последствията от действията си.

 Блонди - щерката като беше на възрастта на твоят малчо и си играеха с момиченцето на една приятелка. То постоянно искаше да й се радва, но радостта се състоеше в прегръщане тип"стискане", целувки до откат, събаряне(понеже по-едро и като се засили да я прегърне и я буташе), вземаше си безапелационно всички играчки, които искаше. Щерката по едно време беше изпаднала в истерия само като го видеше. Няколко месеца бяхме при майка ми и като се върнахме децата вече си играеха добре - израстнаха го май този период. Сега са добри приятелки.

# 11
 • София
 • Мнения: 3 662
Никога не оставям детето без надзор, хрумват и какви ли не глупости.
Друг е въпросът, че ницидент може да стане и да си на една крачка от него и дори без наличието на други деца - пресен пример - снощи вкъщи преди лягане Таня танцува и как се завъртя незнам и политна и си разби устата в масата  Cry

# 12
 • София
 • Мнения: 1 455
Стоя до детето си само ако надуша някое по агресивно дете около нас.Попринцип предпочитам да е по самостоятелен и го оставям да се разбира сам с децата,ако са на неговата възраст.Може би защото е момче ли...,не знам,дъщеря ми я пазя постоянно,но това пък защото сме все с по големи деца.

# 13
 • Мнения: 18 843
ами дъщеря ми прохождаше и я държахме за ръка, когато едно дете, което също се държеше за ръка на майка си, значи и двете сме били точно до тях, я захапа за устната и не искаше да пусне!не смеехме да дърпаме, защото щеше да й отхапе устната, а бяхме точно до тях все пак, но пак не можахме да реагираме Wink
иначе и аз съм все до децата, има по-агресивни деца  а и често стават различни инциденти и предпочитам да не седна 2 часа в градинката, отколкото за пореден път да тичам до пирогов!

# 14
 • Мнения: 135
Аз пък казвам да се върнем на темата за лошите деца.
Не е проста злополука това - едно дете да блъска в цимента главата на друго...

Точно така е.

И да ви кажа още нещо. Моят син е на 8 години, почти по цял ден е сам - училище, занималня... Тази година направи комоцио след падане на ледената пързалка, а два месеца по-късно падна и си счупи преден постоянен зъб, като и двата пъти беше пред уикенда, а аз бях на 1 метър от него.

Не знам какво да кажа...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт