Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 62
Моля ви, мили мами, някой дали записа вчерашната рецепта за брауниз от Бон Апети, че аз я изпуснах, а ми се стори хубава
Цитирай

Ето заповядай:
Чийзкейк браунис 
за блата:
180 г обикновени бисквити
90 г масло

за крема със сирене:
250 г крем сирене
1/3 ч. ч. захар
1 яйце
1/2 капсула есенция ванилия (1 пакетче на прах)

за шоколадовата смес:
90 г шоколад
60 г масло
2 яйца
2 жълтъка
2/3 ч. ч. захар
кората на 1 лимон
1. Захарта за крема се сипва в купа, добавя се сиренето и се разбива с миксер на ниски обороти около 3-4 минути
2. След това се чупи яйцето, сместа се разбива още малко и се ароматизира с есенция ванилия.
3. Шоколадът се загрява и когато се разтопи, се добавя маслото. Разбърква се, докато се получи еднородна смес. В отделен съд се разбиват 2 яйца, 2 жълтъка и 2/3 ч. ч. захар.

4. Шоколадовата смес се сипва в яйцата, разбърква се и се ароматизира с настърганата лимонова кора.
5. Бисквитите за блата се смилат, като към тях постепенно се налива разтопеното масло. Трябва да се смесят добре.

6. Сместа се сипва в тава с диаметър 23 см и се разпределя равномерно, като се притиска добре. Около стените на тавата трябва да се оформи ръб.

7. Върху блата се сипва по-голяма част от шоколадовата смес.

8. Отгоре се нанася кремът от сирене, заглажда се с шпатула и се налива останалата шоколадова смес.

9. С въртеливи движения с ножче се правят разрези върху повърхността на крема.

10. Десертът се пече 40 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Сервира се охладен, нарязан на малки квадратни парченца.

Цитирай

София

Мнения: 62
Lidi, много ти благодаря
Цитирай
Като го наравиш се похвали какво е станало че ми се вижда малко сложен.
Цитирай

София

Мнения: 62
Непременно Laughing
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Леле, много сложно....... Sad
Цитирай

София

Мнения: 444
А някой дали е запомнил сутрешния крем   newsm78 , че обикновенно от преглъщане пред екрана все забравям да запиша рецептите  hahaha  Embarassed
Цитирай


Мнения: 4 380
Виж ти! Иван почнал да копира рецепти от форума без предупреждение... newsm78

http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=1005
Цитирай


Мнения: 349


А някой дали е запомнил сутрешния крем   newsm78 , че обикновенно от преглъщане пред екрана все забравям да запиша рецептите  hahaha  Embarassed

Не знам, дали това е коректния начин за публикуване на рецептата Embarassed Ако ли не е - моля модераторите да я изтрият.
Предаване "Бон Апети" - Иван Звездев - 8/6/2007
Крем "Гран Марние"

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на "Централ Парк Хотел"

Списък на необходимите продукти:

200 г ягоди
120 г захар
80 г черен шоколад
30 г захар за сметаната
20 г желатин
300 мл готварска сметана
300 мл прясно мляко
10 мл портокалов ликьор
4 жълтъка
2 бр. киви
1 ванилова шушулка
 
Начин на приготвяне:
 1. Шоколадът се нарязва надребно и се разтопява на водна баня.
 2. Жълтъците се разбиват със захарта (120 г).
 3. Прясното мляко се налива в тенджерка, ароматизира се с ваниловата шушулка, която се разрязва напречно на две, и се сварява.
 4. Желатинът се залива с вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
 5. Свареното мляко се налива в разбитите жълтъци и сместа се загрява на водна баня, докато се сгъсти, като се разбърква през цялото време.
 6. Кремът е готов, когато при духване срещу бъркалката се получава "розичка".
 7. Желатинът се налива в крема, разбърква се и се оставя да се охлади.
8. Налива се портокаловият ликьор и се добавя разбитата с останалата захар сметана.
 9. В подходящи формички се разпределя 2/3 от крема. Останалият крем се смесва с разтопения шоколад и с помощта на пош се шприцова в крема в купичките. След това се оставя да се охлади в хладилник за 2 часа.
 10. Приготвят се два вида сос - от пасираните ягоди и киви - и с тях се гарнира готовият десерт.
 
 
 
Цитирай

София

Мнения: 444


А някой дали е запомнил сутрешния крем   newsm78 , че обикновенно от преглъщане пред екрана все забравям да запиша рецептите  hahaha  Embarassed

Не знам, дали това е коректния начин за публикуване на рецептата Embarassed Ако ли не е - моля модераторите да я изтрият.
Предаване "Бон Апети" - Иван Звездев - 8/6/2007
Крем "Гран Марние"

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на "Централ Парк Хотел"

Списък на необходимите продукти:

200 г ягоди
120 г захар
80 г черен шоколад
30 г захар за сметаната
20 г желатин
300 мл готварска сметана
300 мл прясно мляко
10 мл портокалов ликьор
4 жълтъка
2 бр. киви
1 ванилова шушулка
 
Начин на приготвяне:
 1. Шоколадът се нарязва надребно и се разтопява на водна баня.
 2. Жълтъците се разбиват със захарта (120 г).
 3. Прясното мляко се налива в тенджерка, ароматизира се с ваниловата шушулка, която се разрязва напречно на две, и се сварява.
 4. Желатинът се залива с вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
 5. Свареното мляко се налива в разбитите жълтъци и сместа се загрява на водна баня, докато се сгъсти, като се разбърква през цялото време.
 6. Кремът е готов, когато при духване срещу бъркалката се получава "розичка".
 7. Желатинът се налива в крема, разбърква се и се оставя да се охлади.
8. Налива се портокаловият ликьор и се добавя разбитата с останалата захар сметана.
 9. В подходящи формички се разпределя 2/3 от крема. Останалият крем се смесва с разтопения шоколад и с помощта на пош се шприцова в крема в купичките. След това се оставя да се охлади в хладилник за 2 часа.
 10. Приготвят се два вида сос - от пасираните ягоди и киви - и с тях се гарнира готовият десерт.
 
 
 

  bouquet     bouquet   bouquet  мерси , ще го пробвам непременно !!!
Цитирай

София

Мнения: 1 933
Виж ти! Иван почнал да копира рецепти от форума без предупреждение... newsm78
/quote]

Да! Днес направих същия крем, но по рецептата от испанската тема без желатин. Освен това го направих на торта. Още не сме го пробвали, защото утре отиваме на вилата и там ще се хапва. В неделя като се върна ще кача снимка и ще споделя впечатления.
Цитирай


Мнения: 4 380
Цитат
Да! Днес направих същия крем, но по рецептата от испанската тема без желатин. Освен това го направих на торта. Още не сме го пробвали, защото утре отиваме на вилата и там ще се хапва. В неделя като се върна ще кача снимка и ще споделя впечатления.

Абе то няма лошо. Нека интересните рецепти достигат до повече хора. Още повече че едва ли някой претендира за авторство. Но този браунис е публикуван в неговия форум...Може за разнообразие да драсне два реда, че с малки изменения ще го покаже в предаването. newsm78
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 293
снощи направих чийзкейка.

стана супер, хич не е труден.

при бисквитите сложих по-малко масло и направих шоколадовата смес малко по-течна с малко прясно мляко.


следващия път ще сложа повечко сирене. това ми дойде малко.
и доста сладък стана. ако бисквитите са сладки, по-добре е при сиренето да се слага по-малко захар.
аз нарочно сложих натурален шоколад и пак е сладко.

хайде да ви е сладко и на вас Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.