Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 юни 2007, 13:42 ч.
  • Преглеждания  6 018  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • Раднево
  • Мнения: 780
Здравейте   bouquet
Вчера си бях на село и си набрах вишни . Искам да направя сладко от тях , но как ? Почистват ли се от костилките /имам една машинка  за махане на костилки /?

Реклама
# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 427
Чистиш дръжките и костилките. На 1 кг. плод - 1 кг. захар (ако са чисти вишни), а ако са черешовишни намаляваш захарта с 200 гр. Изчистените вишни се слагат в стъклен или порцеланов съд и не наръсват със захарта. Престояват една нощ или поне 5-6 часа и след това се варят до сгъстяване. Проверява се дали е готова като се капне капка в суха чиния и тя запази формата си без да се разпльока. Ако е станало много течно, част от сиропа се прецежда. Малко преди да се свали от огъня се слага лимонтузу.

# 2
  • Банкя
  • Мнения: 1 174
Хубаво става и с фиксовете на д-р Йоткер.Има повече желе .

# 3
  • Мнения: 1 349
Колкото повече стои със захарта, по-хубаво става. Аз като не ги изчаках достатъчно, вишните станаха на каша, а трябваше да останат цели   #Cussing out

# 4
  • Раднево
  • Мнения: 780
Направих го - стоя 24 часа със захарта и вишните си останаха цели . Много хубаво мирише и е вкусно  Peace Благодаря ви за отговорите   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт