Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Раднево

Мнения: 780
Здравейте   bouquet
Вчера си бях на село и си набрах вишни . Искам да направя сладко от тях , но как ? Почистват ли се от костилките /имам една машинка  за махане на костилки /?
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Чистиш дръжките и костилките. На 1 кг. плод - 1 кг. захар (ако са чисти вишни), а ако са черешовишни намаляваш захарта с 200 гр. Изчистените вишни се слагат в стъклен или порцеланов съд и не наръсват със захарта. Престояват една нощ или поне 5-6 часа и след това се варят до сгъстяване. Проверява се дали е готова като се капне капка в суха чиния и тя запази формата си без да се разпльока. Ако е станало много течно, част от сиропа се прецежда. Малко преди да се свали от огъня се слага лимонтузу.
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Хубаво става и с фиксовете на д-р Йоткер.Има повече желе .
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Колкото повече стои със захарта, по-хубаво става. Аз като не ги изчаках достатъчно, вишните станаха на каша, а трябваше да останат цели   #Cussing out
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Направих го - стоя 24 часа със захарта и вишните си останаха цели . Много хубаво мирише и е вкусно  Peace Благодаря ви за отговорите   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.