Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

София

Мнения: 604
Според вас как става най-вкусна пъстървата - печена, печена във фолио, пържена или на скара?
Някакви уловки има ли при приготвянето и? Соли ли се предварително? Идеи приемам всякакви!
« Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 17:12 от anya »
Цитирай


Мнения: 506
Прави се на филета, които се нареждат в леко намаслена тавичка. отгоре се намазват със следната смес:
1 малка кофичка заквасена сметана, около 100-150 гр. настърган кашкавал, 2 скилидки счукан чесън, черен пипер. Пече се в средно гореща фурна, докато хване златиста коричка.
Посочена смес стига за 2 пъстърви, разделени на 4 филенца.
Цитирай


Мнения: 5 632
За мен най-вкусна е на скара. Правила съм я и на тефлоновия тиган без никаква мазнина. Във фолио става като варена.
Цитирай

на една крачка от Пловдив

Мнения: 516
У нас се яде само на скара всякаква риба Peace
Цитирай

в семейството

Мнения: 392
Първо разрязвам рибата по дължина и  в зависимост от дължината разрязвам всяко парче на 3. Овалвам в брашно и я изпържвам.
И аз предпочитам на скара, ама после дълго не може да се отмирише  Confused .
Цитирай

Süd

Мнения: 3 521
Иzчистените половинки се топят в стандартна панировка(брашно, яйце, галета) и преди да се метнат в тигана се овъргалят хубаво в млени бадеми. Соли се след пърженето, zащото иначе и се иzгубва сочността. Става малък раzкош Peace.
Цитирай


Мнения: 9 734
Харесвам я на скара,но пържена в тиган е вълшебна - има си чудна хрупкава коричка,а вътре месцето се топи... Crazy
Цитирай


Мнения: 5 125
До скоро харесвах само на скара, но след като пробвах една рецепта за пържена пъстърва, просто се влюбих в нея.
Рибата се почиства и посолява и престоява една нощ в хладилника. 4 с.л. брашно се разбъркват с вода, така че да стане с гъстотата на тесто за палачинки. Рибата се потапя в сместа и се пържи в сгорещено олио. Коричката й става невероятна.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Аз я харесвам най-много във фолио, а и по принцип не обичам да пържа. Ако те интересува рецепта мога да ти дам.
Цитирай

София

Мнения: 7 046
И на мен ми  е най- вкусна във фолио.  Love
Цитирай

софия

Мнения: 27
аз я приготвям най-често във фолио и според мен така е най сочна и нискокалорична  Hug
Цитирай

София

Мнения: 214
Аз я приготвям в плик за печене. Може да се напълни по различни начини, а отгоре редя резанчета лимон.
Цитирай


Мнения: 1 488
Aз пък явно не съм попадала на добри готвачи...Само два пъти на ресторант ми стигнаха да се откажа от пастървата...Знам, че се води деликатес, но все беше една суха, с малко месо и никакъв вкус. Ще ме накарате да опитам собствените си способности...
Цитирай


Мнения: 32
И аз най- много я харесвам във фолио.
Цитирай

NY

Мнения: 209
Пъстървата я приготвям така

Рибата , вече изчистена се намазва добре със зехтин. Овалва се с Вегета отвсякъде. Напълва се  /ако може така да се каже/ с стръг тарагон,мащерка /може и друга свежа трева, магданоз,копър.....концерт по желание/ ,кръгче портокал /мандарина, лимон/ разрязано на две, скилидка чесън. На рибката отгоре върху кожата правя по три разреза /не дълбоки/  от двете и страни и в тях слагам малко парченце портокал, а останалият се изтисква отгоре и. Пече се в тавичка около половин час.  В началото покрита с фолио, което  преди последните десетина минути се маха ,за да се запече
Преди да се сервира се изпразва от зелениите и портокала. Става сочна и ароматна.

Добър апетит  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора