Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

През девет морета в десето

Мнения: 1 909
Вече ми се изчерпиха идеите за баница с разни работи - правих зимата с праз, сега с тиквички, със спанак, с патладжани, даже с чушки.

Правили ли сте баница с пресен лук и става ли хубаво? Нямам много идея и колко лук трябва, но може би една връзка ще е достатъчна. Може би трябва малко да го задуша с масло.. newsm78
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 321
Вече ми се изчерпиха идеите за баница с разни работи - правих зимата с праз, сега с тиквички, със спанак, с патладжани, даже с чушки.

Правили ли сте баница с пресен лук и става ли хубаво? Нямам много идея и колко лук трябва, но може би една връзка ще е достатъчна. Може би трябва малко да го задуша с масло.. newsm78

аз съм правила. правя я по същия начин, по който и с праз.
слагам повече от 1 връзка, ама колко точно незнам, че аз готвя на око. слагам и сирене в плънката.

с пресен лук и малко гъби правя и пай.
маслено тесто (или за пица) се разстила на тънко в тавата, прави се ръбче.
лукът и гъбите се задушават в малко масло. добавят се подправки - сол, пипер,магданоз.
правя бешамел (става и със заквасена сметана ), обърквам с лука и гъбите и разпределям върху тестото.
наръсвам обилно с кашкавал и пека до готовност.

добър апетит
Цитирай

През девет морета в десето

Мнения: 1 909
Ей, вярно, права си за гъбите! И то с пресни ще е най-добре!! Hug  Hug Огромно благодаря!    chef


Това, на което казваш пай, аз го правя постоянно, с готова кора и с цитираните по-горе гарнитури.

Но сега съм си намерила истински фини почти български кори и искам да е баница  chef
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 321
направи си щрудел с ябълки и канела.

аз рядко правя баница, защото наличното ми фета сирене се разтапя и не ми харесва да не го усещам...
от корите правя щрудел или тиквеник, също баница с праз или някаква зеления (коприва, лапад, киселец, спанак). гъбите са за разкош Laughing
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
аз съм правила. правя я по същия начин, по който и с праз.

И аз така - задушавам зеления лук в масло, гъби ако има, после обървкам със сирене и яйце смес и слагам между корите като обикновена баница. Става много хубаво - пробвала съм и със синьо сирене и всякакви сирена, става супер  Peace
Цитирай

все тук

Мнения: 1 600
Баницата с пресен лук е сред любимите ни пролетни тестени ястия. Задушавам две връзки лук, обърквам с 4 яйца, 200 грама сирене и пресен нарязан джоджен и редя между пластовете кори, като ги намаслявам. Понякога прибавям и стрък пресен чесън (за аромат). Отгоре настъргвам кашкавал. Става много вкусно.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
doraan, аз ще пробвам твоята рецепта!
Цитирай

През девет морета в десето

Мнения: 1 909
.
аз рядко правя баница, защото наличното ми фета сирене се разтапя и не ми харесва да не го усещам...

И аз съм на фета, но му намерих цаката да не се стапя толкова много, като чакам другата съставка да изстине напълно.

Дорааан, и аз мислех да сложа пресен джоджен smile3501 Аз заливам отгоре с разтопено масло. А за кашкавала е интересно, но понеже ще я правя вита, не знам дали ще мога да я развия след това Very Happy  Ще запомня съвета ти обаче!
Цитирай

все тук

Мнения: 1 600
Радвам се, че съм полезна. А за вит вариант и аз се двоумя за кашкавала, но може пък да стане newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.