Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 932
Питате ли ги какво харесват и какво не у вас, какво разбират под "добра майка" и "добър татко", какво особено ги дразни в поведението ви, кое им харесва?
Не става въпрос, естествено, да се съобразим изцяло с тяхното мнение, по поне за "сверяване на часовника" - водите ли такива разговори? И ако да - от каква възраст?
Питам, защото имах много интересен разговор със сина ми на тази тема, и чух доста изненадващи за мен неща. Зарекох се да водим от време на време такива разговори, но ми стана интересно по принцип вслушваме ли се в малките човеци?

Последна редакция: пн, 11 юни 2007, 13:29 от BirdsFlu

# 1
 • Земята
 • Мнения: 1 426
Да, но инициативата не тръгна от мене.
Първия път доста се шашнах.
Но се вслушах.
Сега вече го приемам по-спокойно, освен това е и добър повод и аз да си кажа без заобикалки какво мисля - и да можем да дискутираме.

# 2
 • Мнения: 14 973
Не, не и по този начин. Няма "добра майка" и "добър баща" - трябва да ни приеме такива, каквито сме. Както и аз го приемам такъв, какъвто е.
Което не изключва известни критики, естествено. Ако се оплаче от нещо конкретно, може да го обсъдим и да стигнем до някакъв компромисен вариант, който да устройва и двете страни. Но като цяло се примирява с това, което му се е паднало.  Mr. Green
Но пък моят син по принцип няма претенции да е ощетен в това отношение, освен леки бунтове навремето относно някои забрани - като късно лягане, порно и пр.

# 3
 • Мнения: 1 134
Да, говоря. Когато съм сгрешила се извинявам. Сверявам си часовника, както казваш, непрекъснато. Последно бях представена на новото плюшено куче вкъщи по следния начин:
"Ела да те запозная са мама. Тя е добричка, няма да те нарани!"  Laughing
Сигурно не е случило на майка детето, но поне физически страх няма от мен. Mr. Green

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Говорим, да. И то защото съм любопитна по-скоро, отколкото, за да уточняваме фундаментални въпроси.  Simple Smile На този етап поне. Скоро дъщеря ми писала съчинение. Трябвало да си изберат един родител, или баба, или дядо, за когото да пишат. Госпожата й специално ми каза да прочета какво е писало детето за мен /беше избрала да пише за мен/. Много мило ми стана, но и щях да умра от смях. През ум не ми е минало, че детето ме вижда по този начин. Иначе беше много близо до истината де. Доста реална преценка беше направила.

Скоро говорихме как ме вижда, не иска ли да спра работа, кое й харесва и кое не. Общо взето, на едно мнение по всички въпроси сме. Постигаме завидно единомислие. Умница ми е тя! Малкия живее на Марс, него все още вятър го вее, животът е прекрасен, аз съм прекрасна, баща му е прекрасен и така...

Та да, водим разговори.  Simple Smile

# 5
 • София
 • Мнения: 7 140
Не по този начин. Но й казвам какво аз мисля за нея, съответно харесвам, не харесвам, допусна ли грешка си признавам и се извинявам, сама правя разбор на някои мои постъпки. И ако дъщеря ми има нужда да обсъди с мен поведението ми, това предполагам би я насърчило. Обаче до сега не го е правила. За нея съм "най-добрата", "най-красивата", "най-умната" Mr. Green Все някога ще премине и това, и предполагам тогава ще дойде ред и на разбора на поведението ми.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
За нея съм "най-добрата", "най-красивата", "най-умната" Mr. Green Все някога ще премине и това, и предполагам тогава ще дойде ред и на разбора на поведението ми.

Идва ли ред на зрял разбор? Аз мисля, че от този етап директно ще скочат в "най-досадните", "най-деспотичните", "най-нетактичните", "най-и-аз-не-знам-какви", т.е. идва пуберитетът и тогава д..е да ни е яко.  Grinning

Може би зрелият разбор ще дойде чак когато и те деца народят. Ох!

# 7
 • Мнения: 1 364
Напълно съм съгласна с написаното от Как`Сийка.
А и дъщеря ми е още малка.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 140
За нея съм "най-добрата", "най-красивата", "най-умната" Mr. Green Все някога ще премине и това, и предполагам тогава ще дойде ред и на разбора на поведението ми.

Идва ли ред на зрял разбор? Аз мисля, че от този етап директно ще скочат в "най-досадните", "най-деспотичните", "най-нетактичните", "най-и-аз-не-знам-какви", т.е. идва пуберитетът и тогава д..е да ни е яко.  Grinning

Може би зрелият разбор ще дойде чак когато и те деца народят. Ох!

Не думай... И аз имам такива опасения. Все се опитвам да й обясня, че не съм "най", обаче диването е като обсебено. А доста го юркам напоследък... Бабите определено го глезят повече... С удоволствие бих приела критики и предложения, обаче няма Mr. Green

# 9
 • софия
 • Мнения: 858
моята е вече на 8 и отдавна си казва когато се чувства засегната или раздразнена.Даже скоро ми каза че не съм я уважавала newsm78.Определено се вслушвам в думите и и когато има нужда дори се извинявам. Winkпонякога обаче не се извинявам а директно я поставям там където и е мястото Naughty

# 10
 • Земята
 • Мнения: 1 426
Ох, почакай да стане на 13...

# 11
 • Мнения: 9 120
У нас също си говорим за това кой какво и защо прави.
Не съм чакала да ме изкритикуват. Аз сама си казвам.
Много ми е интересно това общуване и съм щастлива, че го осъществяваме.

# 12
 • БГ
 • Мнения: 314

За нея съм "най-добрата", "най-красивата", "най-умната" Mr. Green Все някога ще премине и това, и предполагам тогава ще дойде ред и на разбора на поведението ми.
За малкия ми син до миналата година бях и аз така , но откакто стана ученик взе да приглася на каката ,че съм много взискателна много строга и т.н още не сме стигнали до "досадна ",но със сигурност дъщерята го мисли, а иначе си говорим и ме сравнява с други родители,но все в посока как не ходели на родителски срещи, как ги пускали до късно, как си пушели цигари с тях и така. Е какво да направя аз да пропуша на дърти години ли newsm78

# 13
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 525
Много хубава тема   Simple Smile Не се бях замисляла за това. То ни е рано още, де, но нещата е хубаво да са ясни по-отрано. Макар, че често теорията и практиката  Whistling Да, и аз мисля като Как Сийка, че не бива да се използват определенията лош родител, не е добре и за детето. Иначе има лоши родители, спор няма. Но факта, че питаш и си задаваш тези въпроси - значи не сте такива. Обезателно, когато му дойде времето, ще се опитам да напипам верния подход за тези разговори и да се старая да бъда обективна и честна с детето си.  Heart Eyes

# 14
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Моите винаги са били обективни.
Бобо беше 4-годишен, когато си смених прическата и той ме оцени" "Много си хубава, само малко си грозничка". Mr. Green Ще направи кариера в дипломацията това дете.
А Камен нямаше 3, когато не одобри едно мое яке и на въпроса ми дали не ме харесва, уточни: "Не те харесвам, само те обичам".
Оттогава нямаме проблеми да си казваме кусурите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт