Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 юни 2007, 13:38 ч.

Как приготвяте лазаня?

  • 3 283
  • 25
  •   1
Отговори
  • Мнения: 306
Моля споделете как приготвяте лазаня. По възможност лично изпробвани рецепти. Яла съм само в заведение и си мисля, че сама бих се справила по-добре. Освен това искам да питам, готовите кори за лазаня, които се продават трябва ли предварително да се сварят и до каква степен. Или ако не трябва да се варят нужно ли е соса да е по-рядък? Абе изобщо каквото знаете казвайте!

# 1
  • Мнения: 5 335
Най добре си купи една кутия кори за лазаня на Barilla .Там на кутията на въпросните кори е много подробно и обширно написано.Нямам време сега да ти я напиша рецептата.На кутията на Divella също има рецепта , но не е толкова подробна.
Иначе можеше да ползваш търсачката , за да не пишат момичетата отново и отново едно и също.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2;params=YWR2YW5j … 4Ofg7f8=;start=90

# 2
# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 499
Веднага ти давам моята рецепта:
Ползвам кори за лазаня "Melissa" - червената кутия, без варене. С половин кутия приготвям достатъчно количество за две хранения.

Необходими продукти: половин кутия кори, около 300 гр кайма, голяма глава лук, два моркова, гъби - около 200 гр (може и повече), доматено пюре - 1 кутия, кашкавал, топено сирене, чесън, босилек, телешки бульон на Маги.

Приготвяне: Лукът се нарязва ситно и се запържва с малко олио. Добавят се нарязаните гъби и настърганите моркови и се оставя да се задушат малко. Каймата се разбърква с доматеното пюре и малко водичка и се прибавя към гъбите. Добавя се и телешкия бульон и се оставя малко да поври. Като се махне от огъня се слага счукания чесън, босилек и черен пипер и плънката е готова. В подходяща по размер тавичка се редят кори (аз имам една от йена глас, перфектна за целта - събира ми 4 реда х 3 кори), слага се плънка и се поръсва с настърган кашкавал и нарязано топено сирене. Повтаря се, докато свършат корите - отгоре последният слой трябва да е плънка + много кашкавал. Тавичката се покрива с фолио и се пече около 30 мин. Това е!

А аз искам да помоля за рецептата за лазаня "Верди" - ако сте я опитвали в пицариите Верди - с бял сос и много сирена! Пробвах веднъж да направя нещо подобно, но резултатът беше пълен провал!

# 4
  • Мнения: 375
А аз, като ме мързи да правя тесто, приготвям лазаня с юфка. Става също вкусна и по-бързо, разбира се.

# 5
  • Мнения: 5 335
А аз, като ме мързи да правя тесто, приготвям лазаня с юфка. Става също вкусна и по-бързо, разбира се.
#Crazy Rolling Eyes Sick

# 6
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
МериДжей, без сос бешамел ли я правиш?  newsm78

# 7
  • Мнения: 866
Мойта лазаня е мързелива. Аз използвам готови кори, които не трябва да се варят и готов сос. Сосът е обикновено на доматена основа, но може да се избере с гъби и дуги зеленчуци. Това което свързва всички слоеве е смесица от ricotta cheese (нещо като абсолютно сладка извара) + 2 яйца. Използвам още каквито зеленчуци искам: патладжани, спанак, гъби или друго.

Лазанята се реди на няколко слоя. В правоъгълна тава покривам дъното с (готовия) сос. След това редя слоеве в последователност: кори, зеленчуци, слой от рикотата + яйцата, доматения сос и т.н. Редувам в тоя дух докато имам кори Simple Smile  А, още слагам моцарела върху доматения сос всеки път, но ако искате да е по-лека лазанята, сложете само след най-горния слой сос.  Покривам я с фолио докато се пече за първите 30 минути за да съм сигурна, че корите ще се сварят.

П.П. Зеленчуците трябва да са предварително полу-сготвени или напълно сготвени.

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 499
МериДжей, без сос бешамел ли я правиш?  newsm78

Да, без сос бешамел, само с доматен.

# 9
  • Мнения: 306
Благодаря на всички!

# 10
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 15 070
МериДжей, без сос бешамел ли я правиш?  newsm78

Да, без сос бешамел, само с доматен.

Да добавя, че освен описаното от МериДжей аз правя още един сос - бешамел. 200 гр. прясно мляко; 200 гр. вода ; масло - около 50-60 гр.; 3 супени лъжици брашно.

Разтопява се маслото в един по-дълбок тиган и се слага брашното леко да се запържи. Сипва се млякото и водата и се оставя да се сгъсти. Субстанцията намалява на половина. Към нея се добавя една чаена чаша настърган кашкавал. С този сос се започва и завършва лазанята отгоре. Сипва бешамел, редя кори, пак бешамел, кори, доматения сос от по-горе, кори бешамел, кори и т.н. Не е нужно да се варят корите, защото те омекват от бешамела и се сваряват. Става супер, но е доата трудоемко.

# 11
  • София
  • Мнения: 2 323
A как варите лазанята да не се слепва - аз всеки първи път като правя нещо е страхотно - а после....
Последния път като правих така ми слепи, ужас....

# 12
  • Мнения: 357
Аз я приготвям по много мързелив начин:
купувам си кори без варене, кайма и Маги Фикс за спагети болонезе.
Редя в тавичка ред кори, ред кайма и така докато свършат (може и гъбки, ако има), и накрая заливам с Фикса. След като е готово настъргвам кашкавал и това е!

# 13
Може да пробвате Дженовезе ... с песто, варени картофи и зелен боб на дребно

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 299
А аз, като ме мързи да правя тесто, приготвям лазаня с юфка. Става също вкусна и по-бързо, разбира се.
Е как така с юфка?  newsm78
Дай рецептата моля!   bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт