Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 13 юни 2007, 14:47 ч.
 • Преглеждания  1 256  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
Докато се обърнеш и вече е юни! Чак яд да те хване как бързо се изтърколи типично по варненски съкратената пролет и както уютно се криехме под плътните дрехи, изведнъж термометърът безмилостно наложи летните. А в тях...ако, дай Боже, се побираме в миналогодишните, очевадно прозират и преливат трупнатите през зимата килограми.
Оправдания и обяснения за това всеки може да си намери. Похапването повечко уж помагало на терморегулацията, посягането към сладкото било бягство от предразполагащия към сиви мисли мрачен сезон, а и природен закон била зимната летаргия - даже рибата, казват, се омазнявала на есен...
Обаче е юни и добрата форма отново придобива първостепенна важност за самочувствието!
 Тази перспектива ме изпълва с “добри намерения” още от март. “Ще се движа повече...”, “ще намаля сладкото...”, “ще спра да вечерям...”  Все “ЩЕ”...! ”Ха дано, ама надали!”- както се казваше в онзи виц. Но щом днес, намъквайки банския се замислям къде точно да отида на плажа, та да сведа до минимум шанса да срещна познати разсъблечена, значи трябва да премина от намерения към действия. И то сериозни! От ония, дето водят скоростно до видими резултати!
За мен изходът от тази гореща юнска ситуация традиционно се свежда до ГЛАД!
Почитател на крайните мерки, изключително нетърпелива да ми поохлабят дрехите, обикновено се “самобичувам” с режим на хранене, близък до фотосинтеза по цял ден, което пък води до вълчи апетит на вечеря. Или, ако устискам дисциплинирано някакъв по-дълъг период от време, после и най-обикновените храни ми изглеждат голям деликатес и ги искам в Количество!
Звучи познато, нали?! Изстраданата формула: “свалих 3, качих 5кг”!
    И книжният пазар, и интернет – пространството изобилстват на какви ли не диети, съвет и “най- най-“ правилни системи на хранене и сваляне на килограми – без месо, само на месо; плодове, без въглехидрати; без вода, само на вода и какво ли още не.
   Решена да спра да експериментирам с тялото си, този път потърсих съвет на специалист.
Както най-често става, изразих възхищение към очевидното разхубавяване на една приятелка и тя, изчервена, сподели, че е ходила в “дебелариума” на Калоян Колев. Вероятно думата предизвиква и у вас повдигане на вежди. “Що за терариум е това?” – мислих си и си представях нещо като болнично заведение, пълно с огромни хора, подлагани едва ли не на “строг тъмничен режим”. Но все пак надникнах в препоръчания от приятелката ми сайт www.debelarium.com  и се запалих за идеята. Звучеше като интересна форма на активна почивка на море, при това на много изгодни цени. Мястото – неголям, спокоен хотел, скрит сред сенчестите гори на Национален парк “Златни пясъци” също привлече вниманието ми. Нищо “тъмнично”! Ако искаш усамотение – разхождай се по горските пътечки, ако пък предпочиташ цивилизацията – на десет минути от теб са басейните на хотелите на по-предна линия, а и плажа на “Журналист”.
 Още с пристигането си там, разговарях с автора на Програмата за редукция на теглото и профилактика на обездвижването “КАЛОЯН” кинезитерапевт Калоян Колев на тема “как  да се храня”.
Препоръчаният от него хранителен режим за моя изненада  нито ме обричаше на “пост и молитва”, нито пък на целодневно висене край кухненската печка с теглилки и калкулатор, за да продължа да го спазвам след прибирането у дома.  Редовно, разнообразно и в умерено количество хранене е начинът да постигнем трайни и здравословни резултати, според К. Колев.
Ето и неговите четири златни хранителни правила:
1.   РЕЖИМ – за организма е важно да се храним в едни и същи часове, по възможност на принципа “по-честичко, по-малко”;
2.   “НЕ” НА ПРЕЯЖДАНЕТО! – всеки знае /но кой ли спазва?!/ препоръката от масата да се става леко гладен;
3.   ЧЕТИРИ ЧАСА ПРЕДИ СЪН – НИЩО В УСТАТА – ранната вечеря е не само най-бързият начин да се отървем от натрупванията на мазнини в коремната област, но и условие за здрав сън и добър метаболизъм;
4.   РАЗТОВАРВАЩ ДЕН – веднъж седмично, най-добре в един и същи ден, да дадем на храносмилателната система почивка – на мляко, плодове или друга предпочитана нискокалорична храна от един тип.
Подчинена на този принцип е и системата на хранене в  “Дебелариум Калоян”. Храната е вкусна, хапва се шест пъти на ден и спрямо моите обичаи да примирам от глад, като реша да отслабвам, е направо изобилна!
Тънкостта е в това да изразходваш повече калории, отколкото поемаш чрез храненето. Затова – много движение!
Три часа тренировки преди обяд – нищо непосилно, даже първоначално се почувствах леко подценявана, като видях, че не се очаква да бягам и скачам, или да клякам стотици пъти. После разбрах, че уж лесните упражнения наистина топят сантиметри, явно ефектът идва от постоянството. А и наученото може спокойно да се прилага после у дома – без инструктор или специални тренажори.
След обяд се отправяме на поход. Два часа ходене и бъбрене минават неусетно, но вършат своето – отпускат мускулите от сутрешните упражнения, тренират сърцето и пълнят очите със зеленото на гората.
След неприлично ранната спрямо навиците на ежедневието ми вечеря, преди да се отпуснем пред телевизора в стаята отиваме да танцуваме. Хоро, салса и... за един час повдигащо тонуса подрусване хвърлям толкова пот, колкото не винаги успявам да “изстискам” от час аеробика.
   В Програмата за редукция на теглото и профилактика на обездвижването на кинезитерапевт Колев се включват всякакви хора – и такива с над 10 кг за сваляне, и други – решили просто да поизгладят силуета и да се раздвижат, смъквайки 2-3 килограма.
Оптималният 14 дневен престой в “Дебелариума" на Калоян Колев  гарантира “избавяне” от 6 до 10% от излишното тегло. За това време тялото се настройва към хранителния режим така, че в привичния час стомахът започва да “пристъргва” и да иска своето. Така че после, като се върнем към работното ежедневие, трябва само да слушаме организма си. Отървали сме се от навиците за преяждане, късно и нередовно хранене, а и привикналите към движение мускули изпитват ежедневна необходимост от тренировки.
    Моите резултати за 12 дневна работа по програмата ”Калоян” са 7кг надолу и 11см по-тънка талия. Победоносно обух  любимите твърде амбициозно подбрани като стимул панталони, в които отдавна не влизах – личният ми критерий, че съм във форма!
   Не се самозалъгвам, че проблемът с лошите навици е решен с магическа пръчка. Нужна е дисциплина и воля всеки ден.
Работата в “дебелариума” дава силен начален тласък на тялото, задейства метаболизма на “пълни обороти” и с неголеми усилия процесът на отслабване може да продължи у дома. А много по-силна е мотивацията да се ограничаваш, след като ефектът вече се вижда,нали?!

Реклама
# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 10 372
Това на реклама ми прилича  Thinking

# 2
 • София
 • Мнения: 3 090
Това на реклама ми прилича  Thinking
и на мен newsm78

# 3
 • София
 • Мнения: 2 262
Няма какво да се почесваме, направо си е реклама, даже има такива изречения, приличащи ми на извадени директно от рекламите!
Но пък в положителна посока, може някой и да забогатее по този начин, ама и някой да си помогне, нали така.........

# 4
 • Мнения: 5 690
И реклама да е, лошо няма Peace

Има полза от дебелариумите, вижда съм го по познати. А това изглежда наистина на прилична цена и с разумен режим.
Лошото е, че после трябва много да се внимава. Върнеш ли се към старите навици и начин на живот (а то е неминуемо!) и килограмите бързо се връщат.

# 5
 • CA- AB
 • Мнения: 2 959
...1.РЕЖИМ – за организма е важно да се храним в едни и същи часове,...
   2.“НЕ” НА ПРЕЯЖДАНЕТО!...
   3.ЧЕТИРИ ЧАСА ПРЕДИ СЪН – НИЩО В УСТАТА ...
   4.РАЗТОВАРВАЩ ДЕН – ...да дадем на хран. с-ма почивка – на...нискокалорична храна...
...Тънкостта е в това да изразходваш повече калории, отколкото поемаш чрез храненето. ...много движение! ...
ahardgirl, поздравления за постигнатите минусови кг и см, дано да успееш да ги запазиш и да превърнеш създаденият 14 дневен опит в навик! Момичета, не знам за Вас, но на мен ми хареса постинга, страхотно го е написала. Завладяващо и емоционално, па било то и с рекламна цел. Принципите наистина са стари и общоизвестни, но в подобаваща стимулираща среда е по- лесно да се спазват, въпроса е да можеш да отделиш време за себе си и съответно и финанси! Силно момиче, благодаря за разказа, умееш да пишеш!

# 6
 • Мнения: 2 307
  Аз смятам, че дебелариумите са само за хора, които се нуждаят от драстично отслабване - например 30кг и повече. От друга страна пък е добре да те наблюдават специалисти и да имаш достъп до различни изследвания и процедури. Въпрос на мнение и на възможности.  Thinking

# 7
 • CA- AB
 • Мнения: 2 959
...дебелариумите са само за хора, които се нуждаят от драстично отслабване...
Петя, едва ли! Момичето пише че е свалило 7кг и см от талията, според мен е за хора с пари и разполагащи с личното си време. Иначе идеята на подобни оазисни местенца е добра- приквиква Те към определен и здравословен хран. и спортен режим, но трудното е после ако искаш да го запазиш- като придобити кг и стил на живот.

# 8
 • Мнения: 2 307
  Точно затова казах - въпрос на възможности. Може би трябваше да уточня, че за тях е почти задължително, аз другите - може би лукс. Кой както си реши.  newsm78

# 9
 • Стара Загора
 • Мнения: 204
Нито съм против,нито съм за.
Брат ми беше в дебелариума в гр.Лъки-не отслабна де.Запозна се с едни номеклатурчици и започнаха да ходят по заведенията наоколо(Момчиловци,Пампорово).Не всички в дебелариума бяха дошли да свалят кг-имаше хора ,които просто дошли на почивка с любовницата и дебелариума беше идеално прикритие  Mr. GreenИзчезна идеята за отслабнаването  Simple SmileНо мястото е планинско,свеж въздух,приятно за почивка.

# 10
Целият този разказ е явна реклама, то е ясно........ Laughing Shocked И на мен ми стана интересно и намерих саита им. Това което ме подразни обаче е че моята сестра е на една от снимките в ДЕБЕЛАРИУМА на Калоян Колев, а тя никога не е ходила там. Тя беше на друг един център, в който момчето е работило и нещо много смешно се получава - ползва снимки от друго място, а и не се знае дали самите хора са съгласни с показването им . Някакси не е коректно, ама какво ли не прави човек с цел реклама вече. Можете да проверите за снимките на сайта на другия център който е в Балчик и сигурно обстановката ще ви се стори доста позната а и едни и същи участници ще видите..... Laughing  www.diely.com    #Crazy

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 552
Верно, че са еднакви снимките  Shocked
За мен е без значение дали е реклама, или не. Относно дебелариумите - мнооооооого ми се иска да мога и аз да посетя, но нито разполагам с времето, нито със средствата, за да го направя. От години имам нужда да отида и да почина някъде самичка, що не и да комбинирам нещата и да помогна на тялото си да се чувства добре?!?!

# 12
 • Мнения: 5 690
Щом сам си прави реклама, нека му помогнем със съвет Laughing

Да смени името!

Аз лично, колкото и да съм дебела, не бих отишла в нещо, което официално се нарича "Дебелариум" Blush

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 10 372
Аз съм ходила в Лъки - не е толкова "солено", колкото на рекламираните места. Бях доволна, за 20 дена - 10 кила, поддържах ги към половин година и после - пак нагоре.

# 14
 • in my dreams
 • Мнения: 4 681
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт