Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора


Мнения: 7 473


Понеже не обичам да пържа Laughing, реших да пробвам нов вариант на печени тиквички, път те станаха много вкусни  Crazy

Мързеливи тиквички


Тиквички
подправка "Вегета"- който не обича може и сол само
брашно

Нарязвате тиквичките на едри кубчета, посолявате и след 5 мин. измивате с вода. Поръсвате ги с подправката леко, защото е солена доста (или със сол само) и поръсвате обилно с брашно. След 5 мин. (колкото да поеме брашното) ги изсипвате в намаслена , силно сгорещена тава и фурна (ползвах тефлонова тава да не залепнат) . Печете около 40 мин. на макс  като леко разбърквате (два-три пъти) със шпатула, за да не се разкашкат.
Който има желание може и да ги изпържи в тиган  Laughing

Втори начин на нарязване-доста по-сполучлив според мен  Wink
Само че тези ги обръщам два пъти, но е лесно, заради начина на рязане.



« Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 19:19 от L е о »
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 213
Ммммм,освен че изглежда вкусно е и лесно.Благодаря!
Цитирай


Мнения: 423
На мен не ми изглеждат добре, заради брашното, но въпрос на вкус.Иначе си ги правя печени от няколко години, защото и аз не обичам да пържа.А и така стоят по-хрупкави.Обърквам с малко  коис.мляко, чесън и копър.Страшна салатка за ракийка.
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
Изглеждат апетитно,ама пусто като ги обичам повече пържени...
Иначе наистина рецептата е супер лесничка и мързелива.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
На мен не ми изглеждат добре, заради брашното, но въпрос на вкус.Иначе си ги правя печени от няколко години, защото и аз не обичам да пържа.А и така стоят по-хрупкави.Обърквам с малко  коис.мляко, чесън и копър.Страшна салатка за ракийка.

и аз не ги харесвам с брашно. незнам защо.

ама 40 минути пусната фурна ми се струва много за едни тиквички. особено, ако е жега.

моята мързелива рецепта:
1 глава лук
200 гр, пресни гъби
3-4 тиквички
1-2 скилидки чесън
копър
сол

лукът го запържвам леко, слагам гъбите. тиквичките са обелени и нарязани на ситни кубчета. запържвам и тях, като разбърквам внимателно да не ги разкашкам.

като е готово (след около 10 мин.) изключвам котлона, слагам чесъна, копъра и солта обърквам и оставам да се смесят ароматите.

сервирам със сос от кисело млко и квасена сметана.

хем имат вкус на пържени, хем не поемат толкова мазнина.  bouquet
Цитирай


Мнения: 423

На мен не ми изглеждат добре, заради брашното, но въпрос на вкус.Иначе си ги правя печени от няколко години, защото и аз не обичам да пържа.А и така стоят по-хрупкави.Обърквам с малко  коис.мляко, чесън и копър.Страшна салатка за ракийка.

и аз не ги харесвам с брашно. незнам защо.

ама 40 минути пусната фурна ми се струва много за едни тиквички. особено, ако е жега.

моята мързелива рецепта:
1 глава лук
200 гр, пресни гъби
3-4 тиквички
1-2 скилидки чесън
копър
сол

лукът го запържвам леко, слагам гъбите. тиквичките са обелени и нарязани на ситни кубчета. запържвам и тях, като разбърквам внимателно да не ги разкашкам.

като е готово (след около 10 мин.) изключвам котлона, слагам чесъна, копъра и солта обърквам и оставам да се смесят ароматите.

сервирам със сос от кисело млко и квасена сметана.

хем имат вкус на пържени, хем не поемат толкова мазнина.  bouquet
Е това и на мен ми харесва.Уби ме-да живее мързела, а пропо последно си пекох тиквичката в микрото на пълна мощност за 7 мин., с малко сол и олио и пак ми харесаха.

Цитирай


Мнения: 7 473
Аз по принцип също не слагах брашно, но този път реших да опитам и много ми харесаха  Laughing Даже мислех първо да ги пържа в тигана, но размислих , другия път ще ги изпържа да видя какво ще стане  newsm78 Предполагам, че и без брашно ще станат  Wink
Цитирай


Мнения: 5 632
А така стават ли хрупкави?
Аз искам да разбера тайната как да ги направя хрупкави, но без да пържа.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Leo,   bouquet
Цитирай


Мнения: 7 473
А така стават ли хрупкави?
Аз искам да разбера тайната как да ги направя хрупкави, но без да пържа.

 Laughing Не, не са хрупкави Rolling Eyes , ако откриеш как да стават свиркай  Laughing
Пробвай на ленти да ги нарежеш и да ги подредиш едно до друго, за да не бъркаш-може и да станат по-хрупкави  Thinking
Цитирай


Мнения: 119
Не, и така не стават пущините  35
Аз обаче вече им свикнах и много си ми харесват на фурна, пържени ям само ако някой ми изпържи  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Добре де Лео - така не стават ли меки и лигави  Confused

Аз също не пържа - пека си ги на грил тигана  Very Happy
Цитирай

на баба си в джанките

Мнения: 526
А така стават ли хрупкави?
Аз искам да разбера тайната как да ги направя хрупкави, но без да пържа.
Еее,ако някой измисли точно такъв чалъм и го сподели,направо му пращам едно стекче бира по SPEEDY Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 393
Ей супер Лео ще ги пробвам тези тиквички.Аз миналия ден направих друг опит и според милото съм се справила добре.Домързя ме да пържа тиквичките и се чудих какво да ги направя и ми хрумна да направя муска само че вместо с картофи с тиквички.Според мен много добре се получи, но въпрос на вкус все пак.
Цитирай


Мнения: 7 473
Добре де Лео - така не стават ли меки и лигави 


 Стават меки Crazy, ама аз така си ги обичам Blush  Laughing
и без това ги правя два пъти в годината Whistling, никой не ги ще без мръвка  ooooh!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора