Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 506
4-5 тиквички
1 голяма глава чесън (или ако са малки - 2 бр.)
4-5 домата или доматен сок от буркан

Тиквичките се нарязват на едри кубчета, посоляват се и се оставят да се изцедят. Слагат се в тава, добавя се нарязания чесън, сипва се олио и сол и се разбърква много хубаво, за да се овалят всички парченца в олиото и солта. След това отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати или се залива с доматения сок. Пече се в силно загрята фурна, докато остане само на мазнинка.



При сервиране се поръсва с магданоз и копър.

Тези от снимката са с доматен сок.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
И аз правя така тиквички на фурна, но ги режа на шайби, а не на кубчета. Слагам и магданоз докато се пекат. Много вкусни стават.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 735
На снимката изглеждат добре, обелваш ли тиквичките ?
« Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 17:31 от Unknown_lady »
Цитирай


Мнения: 3 332
МмМм много вкусни изглеждат...
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 211
Да,и мен ме интересува дали ги белите тиквичките?
Цитирай


Мнения: 2 061
Днеска си купих готов храна и тиквичките май бяха правни по този начин  Hug
но без доматен сок и бяха много вкусни и не бяха белени  Party
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Да,и мен ме интересува дали ги белите тиквичките?

Аз не беля тиквичките.
Цитирай

Варна

Мнения: 488
Пробвах веднъж така, но много залепнаха за тавата. Но наистина стават вкусни.
Идеи срещу залепването?
Цитирай


Мнения: 506
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
Цитирай

BG

Мнения: 792
Аз заливам тази вкусотийка отгоре с смес от яйца и сирене  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 488
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
А, слагах брашно. Май всяка трябваше да топя в брашно. От това е значи.
Цитирай


Мнения: 506
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
А, слагах брашно. Май всяка трябваше да топя в брашно. От това е значи.

Аз не слагам брашно на тази рецепта.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
ЩЕ ПРОБВАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!! МЕРСИ ЗА РЕЦЕПТАТА   bouquet
Цитирай

софия

Мнения: 4 161
Голяма вкусотия. Това вечеряхме.
Направих няколко импровизации - нарязах доматите на големи кубчета, обърках още от начало с повечко копър и магданоз и накрая настъргах отгоре кашкавал за разкош, само да се разтопи.  eat eat Вярно е, че има доста течност и трябва доста време докато изври. Аз пекох около 1 1/2 ч., ако не и малко повече, и пак имаше малко сосче. Най-хубавото е, че утре мога да дам и на малката от яденето, защото много внимавах със солта.
Благодаря, Валя за хубавата рецепта! Ще влезе в тефтера Smile.
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 735
Направих ги и станаха супер, мерси за лесната рецепта  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора