Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 юни 2007, 22:17 ч.

за полиомиелитната ваксина

  • 507
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 275
На последната консултация ни казаха, че е отменен 5 прием на полиомиелит.
Така вече щял да бъде имунизационния календар на България.
Знаете ли нещо повече?От кога е това, какво го налага,и няма ли риск за децата?

# 1
  • Мнения: 5 760
Здравейте! Действително има промяна на имунизационния календар- 5 прием се отлага от момента на влизане на инжекционната ваксина Имувакс полио. Няма  никаква опасност за децата!

# 2
  • Мнения: 275
Много благодаря за отговора , д-р Слънчева.
Бях се притеснила, че няма да ми отговорите.
Но все пак у мен остава някакво неразбиране.
5 прием се отменя  след въвеждане на инжекционния вариант, НО за децата , които до момента са приемали от другия (капковия ) има ли риск?
Все пак те остават с 4 приема, а всички деца приемали капки до сега са взимали 5 приема , даже голямото ми дете  има и допълнителен( 6) когато имаше пробив.
Не е ли редно този инжекционнен вариант да е за родените след въвеждането му.Т.е. да важи термина заварено положение за другите деца.
Частния ми случай е : детето има 4 приема капки и сега няма да получи повече никакъв прием до 7 год.. Има ли риск за детето? А къде е и логиката едни деца да получат 6 приема и за тях да е нормално , а други 4 приема и пак да е нормално???
Предварително благодаря.

# 3
  • Мнения: 5 760
Здравейте! В Б-Я схемата за имунизациибеше с 6 приема до 2 год. възраст, което се прецини, че е доста натоварваща и се премина на схема като всички страни в Европа. Реимунизациите са за стабилизиране и поддържане на първоначалния имунитет, на се прецени , че не е необходимо да се прави през почти 3 м . след първата година. Няма опасност за децата при отпадане на 5 прием, даже по-добре, защото при честите реимунизации се наблюдават и повече странични реакции.

# 4
  • Мнения: 275
Изключително много Ви благодаря.Успокоихте ме.
Извинете за повторното настояване да ми отговорите, но личната лекарка не можа много хубаво да ми обясни и у мен остана смущение и притеснение от този факе.
Отново благодаря   bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт