Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Силистра

Мнения: 101
Днес имам повод - синът ми става на 5 и за довечера ще правя торта. Сетих се да я украся с розички, от тези които се моделират с ръце, помня че бяха много вкусни. Ако някой е правил такива, ще му бъда много благодарна за рецептата.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Да ти е живо и здраво детенцето Wink
Защо не си купиш готови от някоя сладкарница? Щом партито е довечера, едва ли ще ти остане толкова време да си ги правиш сама.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей Dee dee!

Мисля, че говориш за така нареченият марципан, които се пиготвя от 100г. обелени и много ситно смляни бадеми, 100г пудра захар и малко белтък. Тук продават и готов марципан, но не знам дали в БГ ще намериш.
Аз личнo използвам така нареченият "фалшив (млечен) марципан", който се приготвя от: 150г. пудра захар, 40г. сухо мляко, малко белтък(или ако те е страх, може и много малко вода), няколко капки бадемова есенция(ако имаш) и сладкарска боя(ako e на прах боята се разтваря в капка вода и знаеш - слага се много малко, защото е силна)
Приготвяне:
Пресяваш пудрата захар и прибавяш сухото мляко, белтъка( с белтъка сместа става по лека за омесване) и бадемовата есенция. Омесваш много добре и разделяш на топки, които примесваш със сладкарската боя според желанието.
От готовото тесто приготвяме различни фигурки, цветя, плодове - според фантазията. Може да се разточи на кора (за да не лепи се посипва дъската вместо с брашно, с пудра захар) и да се покрие цялата торта и чаk след това да се украси:)
Ако не знаеш как се правят розичките най-лесно, мога да ти обясня, ако те интересува! Успех и дано да съм помогнала:))
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ох, колко съм отвеяна - забравих да ти честитя рожденника!:oops:  Желая ви много прекрасни мигове заедно и да ти е жив и здрав! Very Happy
Цитирай

Силистра

Мнения: 101
Благодаря, Наталина. Давай технологията, че нямам време!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Значи, от вече оцветеното тесто на обилно посипана с пудра захар дъска, разточваш много тънка кора - 1-2 милиметра. След това с чаша или формичка (кръгла) изрязваш кръгчета(големината по желание) - за всяка розичка 5-6. Подреждаш ги в отвесна изравнена колонка, но така че да се застъпват.Т.е. кръгче, върху най-горната му част застъпено следващото и т.н. След това, внимателно отдолу-нагоре с пръст започваш да навиваш на руло, като внимаваш, да не натискаш много, за да не се слепят листенцата на розичката. Когато стигнеш до края, от едната страна притискаш(можеш да срежеш долната част след притискането, за да е по-лесно за поставяне), а от другата разделяш листенцата и оформяш розичка! Знам че звучи неразбираемо, но пробвай веднъж и ще видиш, колко е лесно! Листата (зелените), можеш да направиш с крем или отново да изрежеш с формичка или нож! Дано да се получи - стискам палци и се надявам да пишеш дали си имала успех:)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.