Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 юни 2007, 14:23 ч.

С дете на работа / в офиса...

 • 2 143
 • 43
 •   1
Отговори
 • Плевен
 • Мнения: 2 070
Каня се от известно време да я пусна тази тема.
Не искам съвети, затова реших тук, а не в Нашите деца, по-скоро да споделим, да се посмеем.

На мен ми бяха голямо приключение трите пъти, в които съм идвала с Яна /другата седмица прави 3години/ на работа. В различни дни е било. Май не ми беше много весело, по-скоро напрегнато - да я следя и нея и работата /моято почти постоянно изисква да действаш спешно и в срокове/.

Офиса ни е в мезонет, а моето бюро с компа е на втория етаж и загърбва стълбите и една масичка, на която бях разположила лапето да си играе.
Първият път беше добре  до към 13ч се забаламосваше сама - бях и взела нови играчки, за левче разни, евнократни такива. Бях и дала листчета да рисува, да драска, маркери, перфоратор да щрака. Колегите от време на време я занимаваха или по-скоро тя тях.
Но в един момент реши да се закача и да вика постоянно - мамоо, долу ли си /на долния етаж на мезонета, при положение, че ме вижда, че съм до нея горе/. Аз - не. Тя- А, добре. И така до безкрайност.
После искаше да слиза долу, където е хладилника и да отлепва тия джаджи дето се залепват с тях бележчици. Имаме много, шефката от различни страни си е донасяла. Та и тях трябваше да пазя, че някои са чупливи, а тя ги налепи дещонамери из офиса.
После и се доспа /в яслата си спи на обед, но в офиса няма как/ и взе да иска да си ходим. Спасихме положението с около едночасов обяд долу в кръчмата с колегата, който я забаламосваше, а тя се правеше на интересна. Ей такива.
Останалите пъти беше и по-трудно, защото нямаше нови неща да я забаламосат да си играе сама и стой та гледай - слизане и качване нагоре надолу по стълбите....

Вие правили ли сте такива опити - с дете на работа?Как беше?

# 1
 • Мнения: 4 806
моят единствен опит си остана във варианта "с дете в офиса", щото за работа и дума не можеше да стане

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 14:30 от Асса

# 2
 • Мнения: 4 264
Какво му е на заглавието? Не всички работят в офис  newsm78

# 3
 • Мнения: 3 424
Представям си как крановикът
от онова стихотворение си води
детето на работната площадка...

# 4
 • Пазарджик / Анкх Морпорк. Сега в София-временно надявам се!
 • Мнения: 1 072
За 28 минути, точно за оцветяването на една картинка, всичко е нормално.
После се започва:
- Мамо, може ли да седна у теб?
- Имаш ли работа на компютъра? Играят ми се игрички.......  Flutter
- Пишка ми се - / през 4 минути /
- Кога е почивката? Ще ме заведеш ли на замъка?
.................................................................................... в 16 и 30 шефът ми предлага да си тръгна по-рано...... Wink

# 5
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046

Вие правили ли сте такива опити - с дете на работа?Как беше?

Правила съм. Някой път нарочно - ако ще стоим у дома, а имам малко работа, я взимам с мен; друг път принудително - ако е болна, а трябва да работя и не може да е у дома (някой път може и тогава дилемата не стои).
Как, как... само ходи и тормози мен и шефката (баба й), да рисуваме, да гледаме какво прави... Пускам й приказка - точно 2 минути й е вниманието... Принтирам неща за оцветяване, тя се мъчи да ни въвлече в оцветяването... Дойде клиент - тя се запознае и на третата минута му разказва безкрайни истории и се мъчи да го увлече в игра, а човекът се усмихва измъчено и се чуди как да свърши работа...
Но ако е за малко (т.е. не за цял ден), може да е весело Simple Smile

# 6
 • София
 • Мнения: 3 416
Последен пресен пример - щерката трябваше да стои при мен в офиса от 15.30 до 17.30. Ще рече човек - е, два часа.

Обаче ...седна да рисува нещо(половин час), после ходи да пишка, да пие вода, после иска да си играе на игрите на телефона ми, после ходи да гледа през прозореца(и понеже има много широк перваз, реши да се покатери за да надникне ooooh!), после искаше да седне на компютъра(а аз работех на него), накрая се размрънка, че иска на детска, защото й е скучно(въпреки, че обяснявах как никой няма да я вземе за два часа в края на деня), накрая се укроти и...заспа на дивана.
 
 Аз реших, че за 2 часа няма смисъл да осигурявам книжки и подобни занимавки, а тя беше поизморена(беше се върнала от лагер), обаче със сигурност няма да опитам пак  - аз бях постоянно разконцентрирана и не можах да свърша кой знае колко работа. А щерката е голяма, пък с по-малки деца...не знам.

# 7
 • днес тук, утре там...
 • Мнения: 990
Ами до сега не съм защото бяха малки и когато е трябвало да работя съм ги оставяла на някой да ги гледа. Като се замисля обаче , как ли би било с близнаците на работа...  Thinking, си мисля ,че ще е един много дълъг ден и почти никаква свършена работа  Grinning

# 8
 • София
 • Мнения: 100
за пръв път заведох дъщеря си в офиса когато беше на 4 месеца /1 седмица всяка сутрин я карах с мен/. Всичко беше ок, защото беше спокойно бебе и си спеше кротко в количката до бюрото ми  Grinning Скоро пак се наложи да я водя със себе си - вече е на 2 и половина.....ами пипаше на всякъде, искаше някой да й обръща внимание...по едно време настана тишина, което е знак че прави някоя пакост...тръгнах да я търся и я намерих седнала на един кашон, подпряна на стената и..... спи... до входната врата......метнах я в колата и се прибрахме... от тогава като имам работа я оставям в детски клуб / за щастие до офиса има няколко/  Grinning Grinning

# 9
 • Плевен
 • Мнения: 2 070
Ееее, че те цените за детски клуб са почти колкото среднодневното възнаграждение на работа... Два часа - пет лева.. Ако трябва за осем часа да я оставя по-добре да си взема отпуск, ако е възможно. За два часа - да, но за повече и на нея ще и омръзне може би или ще почне да и е мъчно за мен, тя си е такава, в яслата поне обстановката, децата и лелите са и познати и е свикнала.

# 10
 • Мнения: 936
Един път дъщеря ми е идвала с мен на работа, учителка съм. Доведоха ми я в голямото междучасие, учениците я видяха, подариха и близалка. Жанета я яде, после писа с тебешира по дъската, стоя при мен на бюрото и правеше физиономии на децата, и повтаряше почти всичко след мен.
След това идваше с мен на дежурства, но вече беше на 5 години. Пиеше чай от машината, оцветяваше и си играеше с детенцето на една колежка. Да не забравя, че подхвана една дългокоса колежка да и прави прически. Laughing.

# 11
 • Мнения: 15 927
Даже във фабрика съм водила сина си- имах работа в събота. Други колежки също си доведоха хлапетата- беше по приключването на годината, та имаше работа за целия китайски народ.  Голям кеф беше- намокриха се през първите пет минути, замеряха се със снежни топки, гониха се по коридорите и накрая аз лично отделих време и вкарах хлапето в цеха да види машините и склада /много бяха големи/. За обяд си поръчахме пици и коли. Хич не съжалявам.
Водила съм го и на други свои работни места- офиси, обикаляше и гърмеше колегите по коридора, хареса си един шефски кабинет и си легна на дивана. Пак се посмяхме.
Преподавала съм във ВУЗ 5 години- и в там съм го водила в стаите и кабинета.
Не ми е практика, но поне по веднъж съм му показвала офисите и местата, в които работя. /Юрист съм и съм обслужвала тук и там/

# 12
 • Мнения: 4 925
Случи ми се на два пъти - трябваше да свърша нещо спешно, стояхме (и двата пъти) по около час.
Първия път беше очарован от един куп непознати предмети - печат, телбод, перфоратор - връчих му ги с десетина листа и няколко маркера, така се унесе, че можех да си поработя и още.
Втория път му пуснах филмче на компютъра на колежката, и така спасихме положението.

Честно казано, за повече от един час не си го представям. На четири е.

# 13
 • Там някъде
 • Мнения: 1 113
Аз имам две работни места - едното е офис, а другото лаборатория. В офиса що-годе се справяме -оцветява, полива цветята пред офиса (това може да го прави цял ден, стига да и дам тя да пълни водата). Случвало се е когато имам доста клиенти докато чакат да ги обслужа, да я гледат, веднъж дори и в тоалетната и помогнаха с тоал. хартия - докато стана да отида при нея и една от чакащите жени ми каза: "Пишете си вие (пишех договор), аз съм детска учителка, ще се справя с детето".
В лабораторията обаче е кошмар. Пипа всичко, чупи стъклария, ровичка ми пробите, качва се на вишката. Лабораторията е към силозно стопанство и веднъж се беше заровила в купата с ечемик, който чакаше да бъде вдигнат в силозите. Не мога да ви опиша истериите й докато я окъпя след това. От ечемика много, ама много сърби.

# 14
 • Плевен
 • Мнения: 2 070
Жанета я яде, после писа с тебешира по дъската, стоя при мен на бюрото и правеше физиономии на децата, и повтаряше почти всичко след мен.


Ето, това вече е забавно!!!  Laughing

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт