Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 юни 2007, 16:47 ч.

Какво да направя от печен патладжан?

  • 1 504
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 506
Имам доста пакетчета във фризера от миналата година, но ни омръзна да ядем кьополу. Моля, дайте ми някои други идеи.

# 1
  • Разград
  • Мнения: 3 028
От печен патладжан правя:
яхния-лук и морков-нарязани се задушават,прибавя се патладжана,след това рендосвам няколко домата с малко водичка и оставям да къкри 15 минути,накрая много магданоз,сервирам със сирене
правя и салата със заквасена сметана+кисело мляко+чесън или майонеза+малко кисело мляко+чесън
може да се добави към зеленчукови ястия.

# 2
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
Патлаждани с доматен сос.
Аз правя и нещо като мусака- печени или пържени патлаждани и сирена тип кашкавалени, които се разтопяват добре, наредени на пластове, всичко това   запечено в умерена фурна. Накрая правя традиционна заливка  Peace

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 596
ако си го замразила цял : разделям го на ивици и ги панирам в яйце-брашно-галета.
сервирам с получено с чесън кисело мляко или с лимонов сол само.
идеално е за предястие.

можеш да го добавяш нарязан на парчета към салата от домати и краставици.

1:1 пюриран патладжан смесен с лютеница

плънка за лазаня - става супеееер, с повечко доматен сос и пармиджано

успех с яденето

# 4
  • София
  • Мнения: 3 537
Патлаждани с доматен сос.
Аз правя и нещо като мусака- печени или пържени патлаждани и сирена тип кашкавалени, които се разтопяват добре, наредени на пластове, всичко това   запечено в умерена фурна. Накрая правя традиционна заливка  Peace
Е, това става върха Laughing Много вкусна работа Wink

# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз ги правя на салата- патладжана го меля в блендера, слагам майонеза (на 3 патладжана 2-3с.л. майонеза), 1-2 скилидки чесън и сол.

# 6
# 7
  • Мнения: 2 099
Патладжана се нарязва на много дребно или се прекарва през блендер, целта е да стане еднородна сместа. Слага се в тиган с малко масълце и се запържва леко. След като се отстрани от огъня се оставя да поотпочине около 5-10 минути и се добавя кисело мляко, чесън, сол(пожелание сметана)
Свежо и вкусно  Crazy
Вкъщи е на почит това ястие, като има вариант и с къйма
Къймата се запържа , добавя се отново еднородната смес от патладжана запържва се и пак след като си почине се добавя млечната заливка   bouquet

# 8
  • Мнения: 738
Нареждам в тавичка ред патладжан,засипвам с домати,лук ,чесън и чушки предварително задушени ,поръсвам с магданоз,пак пласт патладжан, доматите,магданоза.
Завършвам с доматите.Мятам във фурната и след като се изпече настъргвам кашкавал.
Може и да се сложи колбас - по желание Laughing

# 9
  • Мнения: 506
Благодаря ви, момичета, непременно ще пробвам някои варианти.

# 10
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
Патлаждани с доматен сос.
Аз правя и нещо като мусака- печени или пържени патлаждани и сирена тип кашкавалени, които се разтопяват добре, наредени на пластове, всичко това   запечено в умерена фурна. Накрая правя традиционна заливка  Peace
Е, това става върха Laughing Много вкусна работа Wink

Нали  Wink
По-вкусно става с пържени / за големи филии/ патладжани  Peace

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
..............
можеш да го добавяш нарязан на парчета към салата от домати и краставици.
............
Страхотна идея!  Peace

# 12
  • все тук
  • Мнения: 1 630
Ако имаш и печен пипер, става светкавично кьопоолу - патладжанът и пиперът се нарязват на парченца, добавят се магданоз, чесън, сол, олио и оцет на вкус и това е - страхотно мезе за ракийката  Simple Smile



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт